Kontakt: jeanette@wa2wo.com

Jeg har kostet Cirkus Merano ca 30.000kr så langt

 • 28.03.2013 - 20:15

 

 Jeg tenkte nå at jeg skulle oppdatere dere litt om hvordan det gikk etter sirkus innlegget jeg skrev for 4 dager siden. Innlegget kan du lese HER! om du ikke har fått det med deg.

Tilbakemeldingene har vært enorme og med over 1200 delinger på facebook uoppfordret fra folk, innlegget lå ute i Nettavisen i 3 dager på rad og lå også ute på blogg.no sin Facebookside , så føler jeg virkelig at innlegget har nådd ut og både fått nye mennesker til å åpne øynene for hvilket grusomt konsept dyr på sirkus er, og de som allerede har tatt avstand til å huske på hvorfor. Både innboks her på bloggen, mail, facebook og i kommentarfeltet her på bloggen har det rent over av tilbakemeldinger fra folk som skal slutte å gå på sirkus. Jeg gjorde et litt morsomt overslag av ca hvor mange som sier de ikke skal gå på sirkus mer. Så jeg kom frem til at legger vi til grunne fullprisbilletter hos sirkus Merano bare for å ta et eksempel, så har sirkuset tapt nærmere 30.000kr så langt på personer som fra nå av nekter å gå på sirkus med dyr. Dette er nok noe flere mener er dumt, men noe jeg synes bare er fantastisk så lenge de fortsetter å holde dyr. Slutter de med dyr på sirkuset, ønsker jeg dem ikke annet enn lykke og hell for sirkus er i utgangspunktet et bra konsept.

 

Jeg ønsker nå å ta opp litt av også de tilbakemeldingene jeg fikk som ikke var fullt så positive, for å legge frem mine synspunkter her og forklare litt dypere.

 En ting som gikk igjen et par ganger i kommentarfeltet var at om jeg skal begynne å snakke om dyr og elefanter på sirkus, burde jeg også snakke om hundehold, kattehold etc etc and you name it. Jo, det skjer alltid noe fælt i verden og vi kan ikke løse verdensproblemer med et eneste blogginnlegg, det vet både dere og det vet jeg. Men det enkelte må forsøke å forstå, er at jeg umulig kan skrive om all verdens problemer i ett eneste innlegg, og at jeg da derfor velger å konsentrere meg om forskjellige temaer stykkvis som jeg skriver innlegg om. Dette blir det samme som om jeg skulle kommet med skjønnhetstips i et innlegg, hvor da leserne krever å få absolutt alle skjønnhetstips jeg kan og har lært iløpet av livet i dette innlegget. Da hadde det for det første blitt et altfor langt innlegg og for det andre, ingen hadde lest det eller klart å fokusert på temaet for det hadde blitt for mange.

Selvom jeg velger å fokusere på dyr i sirkus akkurat denne gang, kan det være jeg fokuserer på noe annet neste gang. Som da jeg foreksempel skrev om homofili. Det er fullt mulig å varierere både temaene og innleggene sine, med å skrive om hjertesaker som bryr meg og som står meg nært, og det kommer jeg til å gjøre også.

Det ble også nevnt at jeg ikke skal skjære alle over en kam, som er noe jeg gjerne vil ta opp her. Såklart sier jeg ikke at alle sirkus i hele verden bevisst mishandler elefantene sine, men at noen gjør det og at de som gjør det også er nevnt i innlegget, er fakta. Jeg sier heller ikke at dyretrenerne ikke kan være glad i eller bry seg om dyrene på sirkuset, men det jeg mener er at uansett hvor god intensjon de har, passer det seg ikke å ha ville dyr som elefanter på sirkus, uansett hvor godt man behandler dem. For å sette det på spissen, hvis jeg ville hatt en elefant her i toppetasjeleiligheten min som er 100 kvm, hadde dette vært dyreplageri selv om jeg hadde blitt både glad i og tatt vare på elefanten så godt jeg kunne og selvom jeg hadde gitt han navnet "Dumbo". Det hadde likevel blitt galt, uansett hvor gode intensjoner jeg har, fordi jeg ikke er i stand til å gi Dumbo det han trenger i en leilighet, og det samme blir det på et omreisende sirkus, enten vi vil innrømme det eller ikke.


Bildet er lånt fra Dyrsrettigheter.no

Ei heller er jeg slik at jeg kun bryr meg om dyr jeg "velger" å bry meg om. Jeg har vært dyrevenn fra da jeg var liten og jeg gjør det jeg er i stand til per dags dato for å hjelpe til. Det er nemlig ikke slik at om man ikke kan gjøre alt rett på en og samme tid, at man heller skal velge å ikke gjøre noe. Det blir bare dumt og svart hvitt tenking. Blir litt som å si " Jeg spiste en sjokolade i dag, derfor gidder jeg ikke løfte på rompa mi og trene for det MÅ være enten eller, så da kan jeg like godt bare sitte her og legge på meg".  Men ja, jeg gjør det jeg kan for å hjelpe og jobber hele tiden med å kunne gjøre mer. Derfor velger jeg å også bruke bloggen min til temaer som engasjerer meg da jeg har såpass mange lesere at forhåpentligvis når det ut til folk. Dette beviset fikk jeg da jeg skrev om den nydelige katten Sobia som ikke fikk seg et hjem på over 5 år grunnet hennes utseende og at folk generellt syntes hun så litt morsk og skummel ut. Jeg skrev et innlegg om henne for å engasjere leserne mine, og hun fikk et hjem under en uke etterpå det innlegget da en av mine lesere så innlegget og åpnet hjemmet sitt for henne. Da har jeg vært med og gjort en forskjell, og det betyr dermed ikke at jeg driter i alle andre katter som trenger et hjem. Vil du lese innlegget om katten Sobia kan du finne det HER og innlegget med nyheten om at hun fikk seg et hjem HER.

Om innlegget mitt om sirkusdyr får bare to personer til å boikotte sirkus som bruker dyr og informere andre om dette, har jeg gjort mitt og er fornøyd, og innlegget fikk faktisk så overveldende mange til å engasjere seg, slik at det viser seg atter en gang at det nytter å forsøke å gjøre en forskjell.Å ha en "rosablogg" slik som jeg har, kan man faktisk velge å også bruke til noe positivt. Hvis jeg ikke hadde hatt innlegg om hverdagen min, antrekk, mote, skjønnhet og lignende hadde jeg ikke hatt nok lesere til å kunne nå ut til over 2000 mennesker med også de viktige temaene, slik som dyr på sirkus, homofili, nettvett og andre temaer jeg har skrevet om. Og slik er det bare med den saken.

Litt mer bakgrunnstoff angående dyrehold på sirkus, avsløringer og annet kan du finner HER, HER, HER , HER og HER ( NB! Kan virke støtende)

Hva mener du om dyr på sirkus og lar du deg påvirke av hva en "rosablogger" mener om saken?

Vil du også være med i fremtiden med å rive ned plakater og si aktivt nei til dyr og elefanter på sirkus?

Har du flere meninger og synspunkt rundt både rosabloggere, dyr på sirkus og blogg som påvirkning, del det gjerne med oss i kommentarfeltet.


 • Beste dagens outfit

 • For å like innlegget på Facebook trykk på "liker"-knappen til venstre.

  Anne Mari 28.03.2013 kl.20:20

  Hurra!!!!!!!!!!! :) :) Stå på videre :)

  Rubi Montero Alvas 28.03.2013 kl.20:27

  Stakkars Dyr :(
  Elsker bloggen din! ♥ Synes det er supert at du tar opp slike saker. Stå på!

  Julieeee 28.03.2013 kl.20:33

  Så bra at det hjelper å bry seg! Nå ble jeg veldig glad :)

  AnjaElisabeth 28.03.2013 kl.20:35

  Jeg er så glad jeg aldri går på sirkus! Har aldri likt det. Eneste gangen jeg husker jeg var på sirkus var når jeg og noen venner sneik oss inn, er mange mange år siden. Husker jeg så en lama utenfor teltet, husker det så godt for jeg var livredd den. Men i ettertid tenker jeg også som mange andre, at dyr har ingenting på et sirkus å gjøre. Det er bra du tar opp slike saker som dette :)

  Mai-Elise 28.03.2013 kl.20:41

  Jeg synes det er rart at mange av de som har kommentert og delt ikke har tenkt på dette før. Sirkus har da vært i søkelyset til dyrebeskyttelsen over hele verden i mange år allerede:P

  Jeg sluttet å gå på sirkus ganske lenge, men var faktisk på sirkus for ca et år siden nå. Om sirkuset velger å slutte med dyr må de vel gi dyrene til en dyrehage et sted for en må fortsatt ta vare på dyrene selv om de ikke skal jobbe mer.

  s1ljeshverdag 28.03.2013 kl.20:51

  Har ikke vært på sirkus helt siden jeg var 6-7 år, og kommer aldri til og gå på det heller! Stakkars dyr. Skal også rive ned alle plakatene jeg ser fra nå! :)

  Christina 28.03.2013 kl.20:52

  Det er en god innsats, men ja, du er jo en god rollemodell så hva kan man si... Og ville dyr, det beste de kan få er å leve et liv i frihet, ute der de hører hjemme. ;)

  Sondre 28.03.2013 kl.20:57

  Jeg er stor fan av trening både for mennesker og dyr, men når det kommer til ufrivillig trening og dette som jeg i høyeste grad vil kalle dyremishandling vil jeg si at jeg er sterkt i mot.

  GOOD WORK :D

  Marthie Elice 28.03.2013 kl.21:00

  Go Jeanette ^^

  Min favoritt blogger, rosa eller ei :P

  litt bling i hverdagen kan være fint ^^ men det er viktig å holde hodet på plass, det skjer annet her i verden enn det som står i magasinene ;)

  "You get the best of both worlds" -Miley Cyrus xD

  Embla Pie 28.03.2013 kl.21:31

  Det er veldig inspirerende!

  Caroline :) 28.03.2013 kl.21:46

  Utrolig bra Jeanette!

  Luna (floydpinkus) 28.03.2013 kl.21:55

  jeg kunne ikke vært mer enig. jeg har vært på sirkus med dyr en gang 4 år tilbake i tid, og det fikk meg til å tenke; dette er ikke riktig ovenfor dyrene. Mange av dyrene mistrives, og den eneste grunnen er for menneskers underholdning. Det er GALT, og viser hvor lite respekt mange mennesker har ovenfor de som lever blant oss, altså dyrene. Vi eier tross alt ikke denne jorda, vi må slutte å oppføre oss som overlegne ovenfor dyrene, som er minst like viktige som oss! NEI TIL DYR I SIRKUS!

  Anita Halvorsrød 28.03.2013 kl.22:04

  Kjempe bra innlegg! Det mange ikke forstår er at ALT hjelper! Selv om man bare får gjort en bitte liten ting.

  Man kan ikke hjelpe hele verden, men for den man hjelper så betyr det hele verden. ;)

  Silje 28.03.2013 kl.22:22

  Så bra at du setter dette i nytt lys! Er helt enig med deg. Hvordan hadde vi følt det om vi ble behandlet slik?! Stå på videre med dette! :)
  ja, jeg syntes ikke synn i dem ;)

  Veronika Lian 28.03.2013 kl.23:00

  du er min favoritt blogger, elsker bloggen din, du gir meg så mye inspirasjon, så tusen takk for det! :)

  Likte det innlegget du skrev om dyr og sirkus, er helt enig med deg! :)

  Vivian 28.03.2013 kl.23:49

  så bra at du også er imot slike forferdelige ting! hater det de gjør med dyrene! elsker dyrene de betyr så mye for meg! så fin blogg du har foresten! er du imot dyretesting og pels også?

  Julia 28.03.2013 kl.23:51

  Jeg er glad for at innlegget ditt ble delt videre! Dyremishandling burde bli stoppet for lenge siden, spesielt i sirkus! Stå på, jeg synes du er så flink som kan det, å skrive hva du mener ;)

  sannatho12 28.03.2013 kl.23:56

  Jeg sluttet med sirkus for lenge siden akkurat derfor. Jeg synes det ikke burde vært lov å ha dyr på sirkus. De har følelser, ikke som like som oss, men like viktige! Jeg synes det er bra at du skriver dine meninger!

  camilovesalmosteverything 29.03.2013 kl.00:21

  Bra gjort:)

  cvea 29.03.2013 kl.00:59

  Elsker bloggen din! Stå på :)

  ingrid 29.03.2013 kl.07:28

  Er enig med deg når det gjelder elefanter; de trenger mosjon++

  Men mener du det samme om alle dyr? Kan ikke for eksempel hunder leve et godt liv på sirkus?

  Thea 29.03.2013 kl.08:40

  I går skrev jeg et innlegg om sirkusdyr, et ganske langt et! Jeg liker veldig godt det du har oppnådd med dette innlegget!<3

  cherry88 29.03.2013 kl.09:30

  Det er så flott at mennesker bruker sånne media til noe posetivt. Noen som vil gjøre noe med det og tør og stå fram og si det...

  Mangen dyr som lider gjennom og være nettopp sirkusdyr, og det plager meg. JEG HAR ALDRI vært på sirkus og kommer ALDRI til og reise på et sirkus heller.. Jeg har ALDRI likt at de stakkas dyrene blir brukt på den måten.. De er ikke hunder, de er VILLE dyr som skal leve fritt i naturen!! Kjenner det koker inni meg...

  På jobben fikk i 50% avslag billetter på et sirkus som kommer til byen nå i påsken. Jeg kan si det så at de hang ikke lenge på jobben. De ble revet i fillebitter og kastet i bosset der de hører hjemme.. Stå på, trenger sånne mennesker som vil gjøre en forandring i verden!!

  Sofia 29.03.2013 kl.11:11

  Veldig snilt av deg å legge ut kommentaren på innlegget ditt, nå kan alle se min mening og din mening!! Setter stor pris på det!!!

  lottecatarina 29.03.2013 kl.11:42

  Jeg er helt enig!

  Jeg synes selv "rosabloggere" kan ha viktige temaer. Det er ganske viktig og du skriver mye bra som du bare må forsette med. Jeg respekterer deg veldig og enda mer når jeg ser sånne innlegg.

  Jeg skal fra nå av rive ned plakater selv viss jeg ser noen!

  Lux Kennel 29.03.2013 kl.18:29

  Et viktig tema du tar opp her. Jeg har ikke gått på sirkus siden jeg var ungdom. Skjønte tidlig at dette var dyremishandling. At sirkus fortsatt er noe noen kan leve av i Norge forstår jeg ikke, men det er vel fordi de stakkars dyrene, og sikkert de som jobber der også, ikke får det de trenger og fortjener.

  Det er fint at så mange har reagert positivt på det du skrev. Det viser bare hvor viktig bloggen din er, selv om den er aldri så rosa. Men du nevner her også et annet viktig poeng. Noen er veldig enten - eller. Tipper det er en liten unnskyldning for å ikke gjøre noe som helst. Kan man ikke redde verden, er det ikke noe vits i å gjøre noe heller. Men det er jo helt feil! Et godt norsk ordtak er: " mange bekker små, blir ei stor å". Så hvis alle gjør litt blir resultatet bra. Om alle gjør litt, blir det heller ikke så mye på få.

  Fortsett den gode jobben du gjør her inne :)
  Stakkars dyr. Er aldri på sirkus jeg nei..

  wa2wo.blogg.no 30.03.2013 kl.13:32

  Audhild Mamma til lille Willi: Det ble jeg glad for:) Det er veldig synd på dem.

  wa2wo.blogg.no 30.03.2013 kl.13:50

  Lux Kennel: Tusen takk for kommentaren. Jeg er glad du har tatt et slikt standpunkt og jeg håper enda flere gjør det fremover:) Jepp, det med enten eller tankegangen eller holdningen er faktisk noe som irriterer meg, spesielt når dette brukes som argument i mot det jeg har skrevet, da synes jeg bare det blir tåpelig.

  wa2wo.blogg.no 30.03.2013 kl.13:56

  lottecatarina: Så flott å høre:) Jeg kommer absolutt til å fortsette å skrive om det som engasjerer meg. Er veldig deilig å også "slippe det ut" på bloggen i blant i tillegg til å få det ut til andre. Er jo mange som bare ikke vet dette, og som derfor kan dra på sirkus uten å vite noe som helst om dyrene. Er glad du skal rive ned plakater, det er så bra!:)

  wa2wo.blogg.no 30.03.2013 kl.13:57

  Sofia: Skulle bare mangle, er glad du engasjerer deg slikt søta!:)

  wa2wo.blogg.no 30.03.2013 kl.13:58

  cherry88: Jeg er så glad du har tatt det standpunktet!:) Hehe, veldig flott at du kastet dem, det hadde jeg å gjort. Så får ingen andre tak i dem heller før de slutter med dyr.

  wa2wo.blogg.no 30.03.2013 kl.13:58

  theagl: Så flott at du å skrev et innlegg om det, jo flere jo bedre! <3

  wa2wo.blogg.no 30.03.2013 kl.14:02

  ingrid: Hele konseptet med dyr i fangenskap kun for underholdning i form av at de skal lære unaturlige og krevende øvelser er noe jeg ikke liker. Foreksempel en hund kan sikkert være lykkelig på et sirkus i seg selv, men en katt er foreksempel veldig stedsbundet for å ha et hjem og vil dermed trives langt dårligere igjen enn en hund. Så det er veldig mye individuelle hensyn å skulle ta til hvert enkelt dyr. Foreksempel en chihuahua trenger mye mindre bevegelse enn en polarhund. Mitt syn er derfor et generellt nei til dyr i sirkus, tjener dyrene langt bedre enn at vi skal sitte og definere hvilke hunder og katteraser etc som vi tror kan kanskje trives på sirkus.

  wa2wo.blogg.no 30.03.2013 kl.14:02

  cvea: Tusen takk!:)

  wa2wo.blogg.no 30.03.2013 kl.14:02

  camilovesalmosteverything: :)

  wa2wo.blogg.no 30.03.2013 kl.14:02

  sannatho12: Det er jeg glad for at du gjorde, for at du har tatt et standpunkt. Stå på!:)

  wa2wo.blogg.no 30.03.2013 kl.14:03

  Julia: Tusen takk for det, jeg er å glad det blir delt:)

  wa2wo.blogg.no 30.03.2013 kl.14:05

  Vivian: Dyrene betyr helt utrolig mye for meg også. Jeg er i mot både pels og dyretesting, og eier ikke noen pelsplagg. Når det gjelder dyretesting er jeg med tid blitt mer og mer obs på det, og forsøker nå alltid å kjøpe produkter som ikke er dyretestet. Fremdeles har jeg noen som jeg i den seneste tiden har fått beskjed om er testet på dyr, som derfor skal byttes ut. Nå er jeg svært glad de ikke kan teste videre på dyr innen kosmetikk, og håper det sprer seg til alle former for produkter.

  wa2wo.blogg.no 30.03.2013 kl.14:05

  Veronika&Marie: Takker så mye for det. Veldig glad du likte det.

  wa2wo.blogg.no 30.03.2013 kl.14:06

  SiljeMerethe: ;)

  wa2wo.blogg.no 30.03.2013 kl.14:06

  Silje: Takk for det. Det skal jeg!

  wa2wo.blogg.no 30.03.2013 kl.14:07

  Anita Halvorsrød: Det er akkurat det, det er ikke slik at enten må man gjøre noe enormt stort, eller ingenting. Blir bare en unnskyldning for ikke å gjøre noe:)

  wa2wo.blogg.no 30.03.2013 kl.14:07

  Luna (floydpinkus): Jeg er så enig med det du skriver!

  wa2wo.blogg.no 30.03.2013 kl.14:07

  Caroline: :)

  wa2wo.blogg.no 30.03.2013 kl.14:07

  Embla Pie: :)

  wa2wo.blogg.no 30.03.2013 kl.14:08

  Marthie Elice: Haha, søta, takk!:) Det er helt sant:D

  wa2wo.blogg.no 30.03.2013 kl.14:09

  Sondre: Så flott å høre, nå ble jeg glad:D

  wa2wo.blogg.no 30.03.2013 kl.14:10

  Christina: Takk for det. Det har du helt rett i:)

  wa2wo.blogg.no 30.03.2013 kl.14:10

  s1ljeshverdag: Så flott!:D

  wa2wo.blogg.no 30.03.2013 kl.14:12

  Meru: Jeg tror det er litt sånn at folk ser det en periode, også glemmer de det etter en stund. Og deretter må de få høre om det på nytt og på nytt til de husker det. Det må de absolutt gjøre ja.

  wa2wo.blogg.no 30.03.2013 kl.14:12

  AnjaElisabeth: Hehe, lamaene kan virke litt småskumle ja. Jeg er glad du aldri går på sirkus:)

  wa2wo.blogg.no 30.03.2013 kl.14:12

  Julieeee: Det hjelper absolutt:)

  wa2wo.blogg.no 30.03.2013 kl.14:13

  Imah: Takk <3

  wa2wo.blogg.no 30.03.2013 kl.14:13

  Rubi Montero Alvas: :(

  wa2wo.blogg.no 30.03.2013 kl.14:13

  Anne Mari: :D

  Thea 30.03.2013 kl.15:31

  Det var du som fikk meg inspirert til å skrive om det!<3

  Nathalie Gjesdal 30.03.2013 kl.18:23

  Det var mye som jeg ikke forstod, men du virker virkelig som ett godt menneske, det skal du ha. Det er så bra at det finnes sånne som deg som engasjerer seg i slike temaer. Kanskje det er nettopp DEG at det blir slutt på med dyr på sirkus, hvem vet? Jeg har fått et bedre syn på cirkus etter jeg leste det forrige innlegget ditt om cirkus. Aldri om jeg mer skal dit og bruker dyr som underholding. Slipp dem løs hvor de hører til, rett og slett.

  Jeanett 30.03.2013 kl.18:50

  Jeg er så enig i at dyr ikke i de hele tatt burde vert med på sirkus!

  Onkelen min har vert med i sirkus, men han sluttet nesten med en gang siden han elsker dyr, og klarte ikke å se på de ha de så felt!

  Elsker bloggen din!<3

  wa2wo.blogg.no 31.03.2013 kl.15:01

  Jeanett: Vet du hvilket han jobbet på og hva han jobbet som?:) Takk <3

  wa2wo.blogg.no 31.03.2013 kl.15:03

  Nathalie Gjesdal: Jeg er glad innlegget mitt påvirket deg, og takk for at du sprer det videre uoppfordret. Er slike ting som faktisk hjelper og som kan gjøre en forskjell! <3

  wa2wo.blogg.no 31.03.2013 kl.15:07

  theagl: <33

  Nathalie Gjesdal 31.03.2013 kl.15:09

  Ja, sant det :) ♥

  Fru. Silje Predosin 03.04.2013 kl.13:21

  Etter å ha lest innlegget ditt (det du linker til her) er jeg ikke i tvil om at vi IKKE skal på noe sirkus. Jeg har ingen sirkusminner fra barndommen, og misunnet alle som dro hvert år de kom til byen. Var ganske så bestemt på at når guttungen ble større, skulle vi dra. Nå er jeg overbevist om at vi IKKE skal dra :) Takk for åpenbaringen :)

  Heidi 03.04.2013 kl.13:33

  Siden du er så opptatt av dyr i sirkus, har du vurdert å skrive et innlegg om kjøttindustrien? Er du vegetarianer / veganer selv?

  For dyr i kjøttindustrien har det like ille, noen VERRE, enn de på sirkus. Spesielt kyllinger og andre fjærkre. De lever hele livet sitt i trange, unaturlige omgivelser, før så å bli slaktet på grusom måte.

  Hadde vært fint om du brukte bloggen til å informere om dette også.. Slik at folk kanskje blir mer bevisste. De trenger ikke bli vegetarianere selv, men det å spise vegetarkost oftere, eller velge økologisk kjøtt, hadde hjulpet mye :)..

  Hanne 03.04.2013 kl.14:06

  Stå på videre! Jg skriver under samtlige underskriftskampanjer jeg kommer over og håper snart Norge tar til fornuft. Sirkus med dyr er for tapere!

  wa2wo.blogg.no 04.04.2013 kl.15:36

  Hanne: Det skal jeg! Så bra, det er godt å høre:)

  wa2wo.blogg.no 04.04.2013 kl.15:38

  Heidi: Hei. Jeg er fullt klar over kjøttindustriens grusomheter men jeg har tatt et bevisst valgt på å posisjonere ut dyretema for å ikke overeksponere tema med dyr slik at folk går lei. Det er svært mange slike tema som både bør og skal taes opp, men det er viktig å fordele dette over tid:)

  wa2wo.blogg.no 04.04.2013 kl.15:39

  Fru. Silje Hunstad Predosin: Det er jeg veldig glad for å høre, tusen takk for at du tar et slikt standpunkt. Det er slike ting som faktisk er med på å gjøre en forandring! Takk :)
  Synd at du har denne innstillingen og drar alle omreisende cirkus i Norge under samme kam. Håper du tar turen innom Zorba en dag og ser hvor fantastisk dyr faktisk kan ha det, også i cirkus.

  wa2wo.blogg.no 19.04.2013 kl.20:53

  Ronja Gujord: Du må ha misforstått noe, 1. Jeg drar ikke alle sirkus under en kam, bare de med dyr. 2. Zorba bruker dyr. 3. Jeg mener at vi burde klare å la oss underholde av andre ting enn dyr i fangenskap som manipuleres, tvinges, lokkes etc til å gjøre unaturlige kunster på generell basis. Zorba er dermed inkludert da de bruker dyr. Uansett hvor bra du måtte mene dyrene måtte ha det så vil du som sirkusansatt ( slik jeg forstår det på din blogg?) aldri noe jeg vil ta som en som utelukkende har objektivt syn på saken, så derfor hører Zorba hjemme i fy kategorien over sirkus som bruker dyr, uavhengig av hva du måtte mene om hvor "bra" dyrene har det på sirkus. Kjærlighet og omsorg fra en dyrepasser er ikke synonymt med at et dyr vil ha det bra. Foreksempel katter er stedsbundet for å føle trygghet ved et hjem og de misliker sterkt forandringer og dette er også noe av grunnen til hvorfor katter kan oppleves å begynne å markere og gå på do inne når eieren flytter, fordi de blir usikre, stresset og tåler ikke forandringene godt. Dere er slik jeg har forstått det også et turnerende sirkus som besøker både Trondheimsområdet, Kristiansund og skal til steder nær Oslo. Ergo, uansett hvor glad du/dere er i dyrene og behandler dem godt så er sirkuslivet foreksempel for en katt naturstridig. Jeg kan ikke ha en elefant i leiligheten min som jeg skrev i innlegget, uansett hvor glad og hvor mye kjærlighet jeg gir til den , for jeg kan ikke gi den det den trenger av naturlige behov, akkurat som et sirkus.

  ingemar andersson 23.04.2013 kl.08:41

  Här en svensk som just varit i Oslo och sett Arnardo's 2013 program. Och sett några förvorrade individer stå på kanten och demonstrera med orden 'Släpp djuren fria'.

  Detta samtidigt som de har hundar i band!!

  För ett par år sedan var det snö-vallar vid sidan på parkeringen vid Munchmuseet. Där stod ett par demonstranter i mer än en timma med sina hundar i band frysande på snön!!!!

  De kom i sina skinnjackor och läderskor. Det är tydligen bättre att trampa på djuren och bereda dem för sitt eget

  välbefinnande.

  Nä alla ni förvirrade individer, släpp lös era hundar, släpp lös era burfåglar och släpp ut era akvariefiskar.

  SEN kan ni komma och diskutera.

  wa2wo.blogg.no 24.04.2013 kl.18:13

  ingemar andersson: Sammenligningene du drar er såpass håpløse at jeg ikke finner noen grunn til å kommentere dette noe mer enn utover det at to gale ikke gir en rett, og at det må gå ann å ønske avvikling av sirkus med dyr uten at budbringeren skal være grunnen til at man ikke skal utgjøre en forskjell.
  Skriv en ny kommentar
  hits