Kontakt: jeanette@wa2wo.com

DEN STORE BAKTERIEBOMBEN SOM ØDELEGGER FOR DEG HVER DAG // PASSER DU PÅ ?

 • 25.09.2013 - 17:12

I dag har jeg ryddet og kastet en god del gamle produkter til håret, extensionshår og clips som var på tide å få kastet og en del andre ting. I den sammenhengen fant jeg en gammel naturbørste som jeg brukte til extensions jeg hadde tidligere, og i den "syndefulle" tiden hvor jeg ikke passet på så mye når det gjaldt extensions, men ikke minst sminkekoster og hårbørster. De fleste av oss begynner å bli godt opplyst om å vaske sminkekostene en gang i uken, men hvor mange av oss vasker hårbørstene? Helt ærlig? Jeg har ikke vasket mine så ofte som jeg burde, det kan jeg si med hånden på hjertet men i det siste har jeg blitt mye flinkere og jeg skal begynne med å vaske dem minimum så ofte som jeg vasker sminkekostene, det er enkelt, går relativt kjapt og hindrer at hårsbørsten florerer av bakterier og blir en eneste stor bakteriebombe du putter i håret og hodebunnen din hver eneste dag, som igjen kan føre til plager, skittent og uregjerlig hår.

♥ En skitten hårbørste full av bakterier kan blant annet gjøre at håret ditt blir fett mye raskere enn det nødvendigvis hadde trengt å bli, fører til at du påfører eldgamle produktrester på nytt og på nytt i håret ditt som igjen kan føre til raskere skittent hår og det er rett og slett ganske ekkelt. I tillegg oppbevarer mange av oss hårbørstene på et varmt bad, noe som igjen fører til enda flere bakterier. Det er ingen som bruker et superskittent håndkle etter de nettopp har vasket seg rene i dusjen? Du ville nok ikke gjort det med hårbørsten heller rett etter du har vasket håret, om vi hadde kunne sett alle bakteriene. Hvis du er flink til å vaske sminkekostene dine, husk at det å vaske børstene og kammene dine er minst like viktig. Flere opplever faktisk at de helt sånn "ute av det blå" har begynt å få mye flottere hår, mindre fett hår og hår som er lettere å ha med å gjøre når de starter å vaske hårbørstene sine. Jeg anbefaler deg å vaske de samtidig som du vasker sminekostene dine, da er det også lettere å huske på og like greit å bare ta alt samtidig.

♥ Jeg fant altså frem min gamle børste fra mine syndefulle dager, og jeg fant frem min nåværende børste fra Balmain og Fleur Frisør her i Mandal. Dere ser sikkert forskjellen på dem, hvilken av de ligner hårbørsten din mest på? Uansett hvilken som ligner mest bør du vaske børsten om du ikke har gjort det den siste måneden.

♥ Start med å få bort alt håret og produktrestene så godt du kan fra børsten din. Bruk gjerne både hender men også en kam for å få bort alle rester som ligger helt nede i bunnen på hårbørsten din. Vær spesielt nøye om du ikke har vasket børsten på en stund og bruk kammen godt nede i bunnen av børstene.♥ Finn deretter frem en bolle med vann, eller bruk vasken. Har du hårbørst uten trehåndtak kan du bare ta hele børsten under vann uten problem, men har du trehåndtak på hårbørstene slik som jeg har så ikke få håndtaket noe særlig i vannet. Da kan du dyppe børsten med tuppene og bunnen ( ikke håndtaket) ned i vannet, eller bare holde den på siden for å få vannet der det skal komme i vasken. Prøv deg litt frem, men pass på håndtaket.♥ Bruk så en god renseshampo slik at du får ut produktene godt fra børsten din. Ønsker du å desinfisere hele børsten og føler den kunne trengt det kan du jo foreksempel bruke litt desinfiserende Zalo eller annen desinfiserende spray. Er dere mange i en familie som foreksempel bruker samme børste er det ihvertfall lurt å også desinfisere børsten innimellom. Renseshampo får du tak i hos blant annet Blivakker og her under har jeg listet opp eksempler på 3 forskjellige renseshampoer, som ingen av dem er testet på dyr og skal være dyptrensende. Disse er også et must å ha i din vanlige hårpleierutine, spesielt om du bruker en del produkter i håret. Ta gjerne minst to til tre omganger med renseshampoen, det bruker jeg å gjøre for da føler jeg at jeg virkelig får ut alle produkter fra hårbørsten.

KMS California renseshampo er laget for å fjerne alle rester av produkter samt olje og klor. Den finner dere HER (adlink)

Fugde Detox renseshampo gir en dyp rens, fjerner alle produktrester og fett. Den finner dere HER (adlink)

Paul Mitchell renseshampo er utviklet for daglig bruk mot fett hår og er dyptrensende. Den finner dere HER (adlink)

♥ Til slutt skyller du børsten/børstene skikkelig godt. Husk å fremdeles pass på håndtaket om du har børste med trehåndtak. Få ut shampoen grundig og husk også å vask kammene dine og kammen du eventuelt brukte til å fjerne alle hårrester fra hårbørsten din.


♥ La så børsten/børstene tørke med piggene ned på et rent håndkle, og du er ferdig.Så enkelt kan og bør dette gjøres. Igjen vil jeg anbefale å gjøre det samtidig som du vasker sminkekostene dine for da blir det lettere en rutine og det er bedre å bare ta så mye som mulig av gangen så det slipper å bli "enda en ting" du "må" gjøre, men noe som du nesten allerede har satt av tid til.

Hvor ofte vasker du hårbørstene dine? Er du like flink med dette som med sminkekostene dine? Det er ihvertfall ingen skam å si at man ikke passer på dette, da det er ganske vanlig. Men nå kan du jo prøve å vaske børstene dine, og se om det gjør noen forskjell og hvordan du føler håret ditt er fremover :*


 • Beste dagens outfit

 • For å like innlegget på Facebook trykk på "liker"-knappen til venstre.

  Juliaml 25.09.2013 kl.17:15

  Kjempe brae tips:)

  Edel Kristina 25.09.2013 kl.17:16

  Helt ærlig har jeg nesten ikke tenkt på det engang, haha! Men jeg har sånn ca 100 hårbørster da, roter de vekk og kjøper nye hele tida. Men takk for tipset, skal fikses så fort som mulig :)

  Miriam Hadgu 25.09.2013 kl.17:17

  takk for tips :)

  helvettehellerda 25.09.2013 kl.17:18

  wow dette har jeg ikke engang tenkt på! Flott tips

  *løper og vasker hårbørsten*

  vsb 25.09.2013 kl.17:19

  Å vaske hårbørster er ikke noe jeg tenker noe særlig over. Jeg brukte å gjøre det oftere før da mamma brukte å gjøre det med sine hårbørster... Men nå vasker jeg de for sjeldent. Brae tips du kommer med :)

  rebecca 25.09.2013 kl.17:25

  dwr er jeg flink,litt for flink gjør det hver gangvetter bruk:) men gode tips
  trodde ikke man trengte å vaske hårbørster jeg ;o

  wa2wo.blogg.no 25.09.2013 kl.17:33

  VHO: Man "trenger" jo stengt tatt ikke vaske sminkekoster heller, heheh. Men likevel, bakteriene florerer og gamle produkter sitter igjen som man på nytt påfører i håret og hodebunnen om og om igjen. Mange får også mye mindre fett hår når de begynner å vaske børstene:D

  nerdslife 25.09.2013 kl.17:33

  Jeg vasker den ikke så ofte, men bruker på å plukke hår av den ved jevne mellomrom. Jeg har en hårbørste jeg kan plukke skaftet av, så den er jo egentlig enkel nok å vaske=)

  Anna Evans 25.09.2013 kl.17:39

  Jeg har ikke kam så dette blir en utfordring til meg, min er laget av plastikk så det mamma gjør er å pælme hele børsta i klor med hår og all type produkt så renser børsta seg selv. Men takk for tipset! ♥

  Audhild 25.09.2013 kl.17:48

  Vasker hårbørsten hver gang jeg vasker håret :) Sminkekostene er det heller dårligere med :/ Hvordan skal man vaske de egentlig?

  Julieeee 25.09.2013 kl.18:17

  Takk for tips! Skal virkelig vaske børsten min etterpå ;-)

  MyVidaLoca 25.09.2013 kl.18:44

  Så bra! Takk for påminnelsen :)

  25.09.2013 kl.18:52

  man skal forresten ikke vaske børster med zalo for det kan ødelegge busten på naturbørstene..

  wa2wo.blogg.no 25.09.2013 kl.18:57

  Anonym: Neida, er ikke nødvendigvis slik med hårbørstene da håret likevel er helt annerledes enn foreksempel sminke koster. Tilogmed noen av dem kan vaskes i zalo men ikke de vanlige til ansiktet med fint og tynt naturhår, kun foreksempel hardere brynkoster og lignende. Også er det slik at rense shampo er det jeg anbefaler men om børsten er ekstrem skitten kan den desinfiserende zaloen være grei å bruke en sjelden gang:)

  Victoria 25.09.2013 kl.19:06

  Kjempebra innlegg! Men jeg er redd for at limet som holder "børsteputen" på hårbørsten min på plass skal løses opp i vannet, for det har jeg opplevd hvis hårbørsten min har vært for mye i kontakt med vann før. Noen tips om det?

  wa2wo.blogg.no 25.09.2013 kl.19:09

  Victoria: Takk for det!:) Jeg skjønner, det kan kanskje være den type hårbørste du har, har du plastikkbørste? Jeg hadde det tidligere og de hadde en tendens til å løsne litt, men ingen av de naturbørstene jeg har nå skjer dette med og heller ikke med foreksempel tangle teezer, så det kan være akkurat den type børste. Er ikke de limt fast inni selve skaftet? Kanskje du kan ta ut puten og lime den på nytt med superlim foreksempel?:)

  wa2wo.blogg.no 25.09.2013 kl.19:09

  MyVidaLoca: Bare hyggelig!:D

  wa2wo.blogg.no 25.09.2013 kl.19:09

  Julieeee: Bare koselig!:D Hehe, det er bra!!:D

  wa2wo.blogg.no 25.09.2013 kl.19:17

  Audhild: Så flink du er!:) De kan også vaskes på flere forskjellige måter, noen bruker babyshampo, andre shampoer og lignende, det er også egne desinfiserende sprayer som man bare sprayer på og tørker av etter hver bruk foreksempel og vasker dem grundig en gang i uken. Jeg kan sikkert skrive om dette etterhvert også eventuelt:)

  wa2wo.blogg.no 25.09.2013 kl.19:17

  Anna Evans: Den ser jeg, hehehe da blir nok børsta ren ja!:P Bare koselig:D <3

  Kristin 25.09.2013 kl.19:17

  For et bra tips! Jeg kan årlig innrømme at jeg ikke har vært noe flink til å rense hårbørsten. Som regel blir den kastet og ny blir kjøpt. Skal helt klart prøve ut dette tipset. :)

  wa2wo.blogg.no 25.09.2013 kl.19:17

  nerdslife: Det er viktig å plukke hår ja, du er flink!:) Høres jo helt supert ut det, hvilken børste er det? Kunne tenkt meg en slik å:D

  wa2wo.blogg.no 25.09.2013 kl.19:18

  rebecca: Oi, vasker du hårbørsten hver eneste gang du har brukt den med shampo og alt? Jøss, du er flink! Takk:D

  wa2wo.blogg.no 25.09.2013 kl.19:18

  vsb: Nei, fort gjort å ikke tenke på det. Takk for det:)

  wa2wo.blogg.no 25.09.2013 kl.19:18

  helvettehellerda: Takk så mye! Hehe, kos deg:D

  wa2wo.blogg.no 25.09.2013 kl.19:18

  Miriam Hadgu: Bare hyggelig:D

  wa2wo.blogg.no 25.09.2013 kl.19:19

  Edel Kristina: Haha, det er fort gjort:P Ja, det hjelper om du bytter de ut svært ofte å:D

  wa2wo.blogg.no 25.09.2013 kl.19:19

  Juliaml: Tusen takk!:D

  wa2wo.blogg.no 25.09.2013 kl.19:25

  Kristin: Tusen takk skal du ha! Jepp, det er veldig fort gjort å glemme bort, men om man bytter ut børsten hele tiden så er det jo en annen sak:) Selv har jeg mine en god stund, da de er veldig gode naturbørster så hadde blitt unødvendig bruk av penger om jeg skulle kjøpe ny hver måned:)

  Silje 25.09.2013 kl.20:06

  Renser hårbørsten min hver dag jeg, hater virkelig at den er full av masse hår. Utrolig bra tips! :)

  Hanna 25.09.2013 kl.20:44

  http://hannama.blogg.no/1380101408_pelsdyrenes_skjebne.html

  nerdslife 25.09.2013 kl.21:15

  Hehe=) Børsten jeg har heter Braun satin hair brush eller noe. Er en elektrisk sak som visstnok forhindrer elektrisk hår.

  Den kostet meg noen hundre kroner, men jeg kjøpte den fordi jeg rotet bort børster hele tiden. Denne har jeg klart å beholde i ett par år fordi den er "dyr". Og fordi du kan ta av børsten fra håndtaket såklart=)

  Victoria! 25.09.2013 kl.21:25

  Dette bør jeg så sykt gjøre! Har også sånn naturbørste, tror jeg har hatt den i 2 år nå, men jeg har aldri vasket den! Tusen takk for tipset ;-))

  Men er det bare naturbørster man må vaske eller gjelder det alle børster ? ;)

  Wenchurr Mulstad 25.09.2013 kl.22:25

  Haha. Det der kom litt som et sjokk. Har faktisk aldri tenkt på noe sånt før.

  Takk for tipset. (:

  wa2wo.blogg.no 25.09.2013 kl.23:44

  Wenchurr Mulstad: Hehe, fort gjort ja! Bare koselig:D

  wa2wo.blogg.no 25.09.2013 kl.23:51

  Victoria!: Hehe oi, ja da synes jeg du skal hive deg i gang med å vaske naturbørsten!:D Dette gjelder alle børster ja:)

  wa2wo.blogg.no 25.09.2013 kl.23:51

  nerdslife: Åja, hehe så utrolig stilig! Genialt!:) Takk for svaret:D

  wa2wo.blogg.no 25.09.2013 kl.23:59

  Silje: Flinka!!:D Hehe ja det er irriterende og litt ekkelt med alt håret som setter seg. Takk snuppa:)

  wa2wo.blogg.no 26.09.2013 kl.00:33

  Hanna: Dette var bra skrevet av deg og det traff meg! Kan du sende meg en melding her på blogg soft? :) Får ikke logget meg inn og skrevet melding til deg selv nå ser du for nettet mitt falt ut så er koblet på mobilen.

  marteslilleboble 29.09.2013 kl.08:02

  Jeg vasker hårbørsten en gang i uken, kanskje annenhver innimellom :) Flinkere til å huske på det enn sminkekostene, men der har jeg blitt bedre det siste året :D Merker det godt på huden - men sliter fremdeles med hodebunnen min. Neste skritt; Body Shop. Tror jeg :)

  wa2wo.blogg.no 30.09.2013 kl.01:35

  marteslilleboble: Utrolig flink du er!:D Kjedelige greier, men ja, Body Shop har mye bra! :)

  ida 01.10.2013 kl.04:33

  Skyller den ofte i vann etter bruk, å med jevne mellomrom får den et lite kokbad i zalo. Fint tips dette :)

  wa2wo.blogg.no 02.10.2013 kl.00:52

  ida: Så bra! Flink du er:D Takk:)
  Skriv en ny kommentar
  hits