Kontakt: jeanette@wa2wo.com

DERFOR BLIR SELVBRUNINGSFARGEN DIN STYGG!

 • 08.11.2013 - 22:04

Nå har det gått en god stund siden jeg har skrevet litt tips og triks når det kommer til selvbruning så i kveld tenkte jeg å ta for meg hva det er som gjør at selvbruningen din ikke fungerer, at den blir stygg i fargen, at den blir skjoldete og hvorfor du kanskje føler det ikke blir noe naturlig farge. Selvbruning bruker jeg fast og nå om høsten bruker jeg Bare Minerals sin fordi den er best mot huden min, den er lett å påføre, fargen blir dyp og fin uten å se falsk ut og den varer lenge. Jeg har såpass sensitiv hud at jeg plutselig kan begynne å reagere på noe jeg har tålt tidligere og dette skjer ganske ofte. Jeg har ikke reagert på denne selvbruneren enda og da tror jeg grunnen til det kan være nettopp fordi den er så naturlig. Selvbruning er også noe jeg mye heller ville anbefale fremfor å steke seg i solarium da det gir mer skade enn det gjør godt for deg og huden din. Hold deg unna solariumet denne vinteren og sats heller på litt selvbruning hvis du er opptatt av å ha litt farge.

Hvorfor blir selvbruningsresultatet stygt?


♦ Hvilket merke og hvilken type selvbruning du bruker er helt avgjørende for resultatet. Hvis du er en av dem som opplever at fargen alltid blir stygg eller foreksempel oransje bør du ta en titt på hvilken selvbruner du benytter deg av da fargen ikke skal bli oransje. Hele poenget med selvbruning er at du skal få farge, uten at det ser falskt ut. Hvilket merke du bruker har alt å si når det kommer til resultatet og jeg har prøvd mange forskjellige selvbrunere opp igjennom. Den jeg virkelig vil anbefale på det sterkeste er selvbruneren fra Bare Minerals da den er så fantastisk genialt lett å påføre i tillegg til at den gir en dyp, naturlig brunfarge og den holder lenge. Dette er kriterier som bør være et minimum for en god selvbruner. Har du derfor dårlig erfaring med hvilken type farge du oppnår vil jeg anbefale deg å prøve ut Bare Minerals sin. Den får dere tak i hos blant annet Harmoni Hudpleie (Hjemmeside HER og Facebookside HER) eller foreksempel hos hudpleier der du bor som fører Bare Minerals.

♦ Forberedelser du gjør er helt avgjørende for resultatet. Hvis du opplever å få skjolder eller at selvbruneren flasser raskt av eller foreksempel flasser av bare på noen områder, bør du se tilbake på om du gjorde de rette forberedelser. Husket du å skrubbe huden godt før du påførte selvbruneren? Hvis ikke du gjør dette er det ikke rart hvis resultatet blir stygt eller skjoldete. Du må skrubbe bort døde hudceller så huden blir mest mulig jevn og glatt og samtidig holder fargen mye lenger om du har skrubbet godt først.Om du ønsker flere lag med selvbruning skal du kun skrubbe første gang. Eksempel: Jeg bruker å skrubbe huden godt, påføre et lag selvbruning på kvelden eller morgenen. Deretter påfører jeg andre laget om jeg ønsker dypere farge en del timer etter det første laget. (Eks morgen og kveld samme dag uten dusj imellom), så sover jeg med de to lagene og vasker kroppen forsiktig neste dag.

♦ Påføringen er helt avgjørende for resultatet. Husk at noen selvbrunere skal påføres på helt tørr hud, mens andre kan påføres blandet med foreksempel fuktighetskrem. Dette er ting som du må lese på selvbruneren din og følge bruksanvisningen nøye. Pass også på med spraytan da noen av flaskene skal ristes mens andre ikke skal ristes og du må for all del ikke spraye for nærme. Noen selvbrunere er kun til kroppen, andre kun til ansiktet og noen til begge deler. Jeg bruker Bare Minerals i ansiktet også nå da hudpleieren min sa det var ingen problem, og jeg har heller ikke hatt noen problem med det. Først trodde jeg at den ikke skulle brukes til ansikt, men så lenge hun går god for det stoler jeg på henne og det med god grunn. Hun har hjulpet meg såpass mye med huden min på bare noen få måneder. Du må også se på om du bruker gel, spray, mousse etc etc og hvordan du påfører de forskjellige typene.

Jeg vil påstå at selvbrunere som smøres ut er lettere å påføre enn spray og derfor også det beste alternativet for nybegynnere. Spraytan kan virkelig være genialt, men da bør du vite hva du gjør så du ikke sprayer på deg selv masse skjolder. Pass også på albuer, knær, hender og føtter så du ikke påfører for mye selvbruning der. Jeg bruker iblant å ta en god og tykk fuktighetskrem imellom fingrene og i håndflaten så selvbruneren ikke setter seg godt fast der. Du kan også smøre på litt krem på albuer og knær da det er ganske tørre områder så du bør passe på så ikke selvbruneren setter seg ekstra på de områdene. Du kan også bruke hansker når du holder på med selvbruner. Prøv deg litt frem og se hva du liker best. Pass også på langs hårfestet, lepper og øyenbryn. Smør gjerne krem eller vaselin langs hårfest og på brynene om du er redd for at fargen skal sette seg der. Jeg påfører selvbruneren fra Bare Minerals på ren, tørr og skrubbet hud og jeg påfører litt og litt av gangen istedetfor mye på en gang og smører det raskt utover. Med denne selvbruneren ser jeg også hvor jeg har påført underveis så da er det enda lettere å påføre.

♦ Vask alltid hendene godt med en gang du er ferdig med å påføre selvbruner. Det er ganske ulekkert om man ender opp med mørkebrune hender fordi man ikke vasket dem. Noen selvbrunere setter seg ganske godt på hendene så jeg bruker å blande peeling og såpe som jeg vasker og skrubber innsiden av håndflaten og imellom fingrene med godt rett etter jeg er ferdig med å påføre selvbruning. Dette bruker å ta fargen bort. Du kan som sagt også bruke hansker om du synes det er greit men personlig liker jeg best å smøre ut med hendene.

♦ Vedlikehold fargen din på rett måte. Sørg for å holde huden din fuktig når du bruker selvbruning slik at fargen din varer lengst mulig. Jo tørrere hud du har, jo lettere flasser fargen raskere av. Husk også at siden ansiktet renses både morgen og kveld kan det hende du bør påføre selvbruning litt oftere der enn på resten av kroppen da selvbruneren går raskere av i ansiktet pga dette.

Bruker dere selvbruning, og har dere opplevd dårlig resultat eller dårlige selvbrunere? Husker dere på alle ting listet i punktene ovenfor? Jeg håper de var til hjelp for dere som synes selvbruner virker vanskelig for det er så lett og virkelig en genial måte å få litt brunfarge på gjennom høsten og vinteren. Jeg vil som sagt fraråde alle å ta solarium. Mange tar mye solarium og soler seg i ung alder, men det de ikke tenker på er at skadene dette påfører ikke vises før de er eldre og slike skader er noe av det styggeste man påfører huden sin, i tillegg til faren for hudkreft.

♥ Hvis dere vil vinne hudpleie produkter til over 1600kr med mine favorittprodukter og selvbruneren fra Bare Minerals kan dere delta i konkurransen jeg har gående HER :*

 

 

 

Hashtags: #selvbruning #selvbruningstips #selvbruningstutorial #selvbruningstabber #oransjeselvbruning #bareminerals #bareescentuals #wa2wo #skjønnhet #skjønnhetstips #skjønnhetstriks #tips


 • Beste dagens outfit

 • For å like innlegget på Facebook trykk på "liker"-knappen til venstre.

  Kine Irene 08.11.2013 kl.22:09

  Er nok ikke noe for meg, ettersom jeg ikke bruker det - hehe!

  Men utrolig fine tips, for andre du kom med da! :))

  Ønsker deg fortsatt en fin kveld videre, og en herlig helg! <3

  alzamu 08.11.2013 kl.22:14

  Du har så fine tips Jeanette;) Ha en god helg ( du er det største forbildet man kan ha ) <3

  kajsap 08.11.2013 kl.22:15

  Fine tips! Jeg har egentlig aldri feilet med selvbruning.. Men det har maaange venner av meg! Bare for å slenge på et tips; påfør heller selvbruning mange ganger, enn en gang men et lass av selvbruning! Da blir fargen helt grusom.

  Kaisa Elise 08.11.2013 kl.22:16

  Bruker ikke selvbruning men flott tips :) nå vet jeg hva jeg skal gjøre om jeg bestemmer meg for og bruke det :D

  Jenny Marie 08.11.2013 kl.22:16

  Hvordan påfører du på hendene? Merker ofte at fargen går veldig fort vekk der pga vasker hendene ofte. I tillegg akkuratt der med fingerleddene blir det ofte hvite streker/skille om du skjønner hva jeg mener? :-)

  theresekristina 08.11.2013 kl.22:18

  Kunne virkelig trengt ein fresh brunfarge no!

  Linn&Linn 08.11.2013 kl.22:22

  Den beste selvbruneren jeg har prøvd er en fra Dior! :) Den gir en utrolig fin og naturlig farge og er lett å påføre siden selve kremen er litt gele-aktig :) Var flittig bruker av den i nesten to år før jeg ikke orket mer :)

  Cathrine 08.11.2013 kl.22:25

  Har ikke brukt selvbruning før, men har tenkt til å prøve det nå veldig snart. Er jo ikke den heldigste med pigmentene mine, så da skal jeg nok ta i bruk alle disse tipsene :)

  wa2wo.blogg.no 08.11.2013 kl.22:43

  Cathrine: Så morro å høre at du skal prøve det:) Lykke til!:)

  wa2wo.blogg.no 08.11.2013 kl.22:44

  Linn&Linn: Så utrolig greit med en selvbruner som man er fornøyd med:) Orket du ikke å opprettholde fargen og slik mener du?

  wa2wo.blogg.no 08.11.2013 kl.22:44

  theresekristina: Ja, det gjør noe med humøret!:)

  wa2wo.blogg.no 08.11.2013 kl.22:46

  Jenny Marie: Jepp, det går raskere bort fra hendene også. Jeg påfører bare på vanlig måte også forsøker jeg å ikke vaske det bort når jeg vasker hendene etterpå, men bruker ikke mye på hendene i det hele tatt, bare såvidt. Det går også an å legge bittelitt selvbruning på håndbaken og gni over den andre håndbaken istedetfor å ta det inne i håndflaten om du skjønner. Hvis det blir mye streker med fingerleddene må du bare passe på å ikke påføre for mye der, og passe på å gni det godt ut.

  wa2wo.blogg.no 08.11.2013 kl.22:46

  Kaisa Elise: Takk for det snuppa:D

  wa2wo.blogg.no 08.11.2013 kl.22:47

  kajsap: Takk skal du ha! Så utrolig bra, du er flink:) Jepp, det tipset er viktig og også derfor jeg skrev det i innlegget med å beskrive hvordan jeg selv påfører litt og litt, istedetfor mye av gangen:)

  wa2wo.blogg.no 08.11.2013 kl.22:47

  alzamu: Tusen tusen takk snille søte du! Ha en super helg selv:D <3

  wa2wo.blogg.no 08.11.2013 kl.22:47

  Kine Irene: Hehe, jeg skjønner:) Takk for det, i like måte:D <3

  Linn&Linn 08.11.2013 kl.22:48

  sv; Ja, jeg ble litt lei av å skrubbe, smøre - repeat dag ut og dag inn, så jeg bestemte meg vel egentlig for å gi huden en pause da vi skulle på sydenferie! Men nå som vinteren er her igjen vurderer jeg sterkt å kjøpe den på ny :) Virkelig helt fantastisk! Også luktet den ikke selvbruning heller :) hehe

  wa2wo.blogg.no 08.11.2013 kl.22:53

  Linn&Linn: Den ser jeg, det tar jo litt tid men jeg synes det er en grei rutine og går ganske raskt . Men det hender jeg dropper det en eller to uker selv innimellom selvom jeg trives best med litt farge om høst og vinter å:) Det trengs liksom ikke så mye, bare litt:D Det gjør heldigvis ikke denne heller, deilig når de ikke stinker selvbruning:D

  Linn&Linn 08.11.2013 kl.22:55

  Ja, når man får det inn som en rutine så går det jo som en lek! Blir jo skikkelig inspirert til å begynne igjen nå :D hehe

  Juliaml 08.11.2013 kl.23:06

  Bruker ikke selvbruning fast men skal definitivt ta med disse rådene videre :)

  Aina 08.11.2013 kl.23:20

  På kroppen kan jeg bruke hva som helst av selvbruning, og har egentlig vært fornøyd med det jeg har prøvd. Men er ikke en fan av å smøre meg flere ganger i uken, men liker å ha litt farge i ansiktet. Men jeg reagerer på ALT av selvbruning i ansiktet. Har prøvd veldig mange typer FOR ansikt, men jeg får kviser.. + at jeg har hudormer som kommer ekstra synlig frem som brune prikker ( små søkk i huden der kanskje)? Kanskje Bare Minerals er noe for meg da... Jeg bruker Bare minerals pudder, men huden min har oppført seg rart det siste året, hvor pudder og foundation bare legger seg som et ekkelt lag oppå huden min. Ser lite fint ut..! :(

  Amalie 08.11.2013 kl.23:26

  Mye bedre å bruke hansker enn bare hender! Hadde jeg ikke brukt hansker med min selvbruning ville jeg vært helt sort i hendene etterpå!

  Luksusdyret 08.11.2013 kl.23:56

  Bra innlegg! Bloggen din er så fin, du er så flink du :)

  Marthe 09.11.2013 kl.00:22

  Jeg syns selvbruning lukter så vondt jeg.. Tilog med etter jeg har dusjet.. Så orker nesten ikke bruke det.. Har du noe tips mot det?

  Cassandra Lysgård 09.11.2013 kl.01:05

  Fine tips!

  Er heldigvis blitt veldig flink til å smøre meg inn med selvbruning nå og funnet noen typer jeg er veldig glade i! Så nå ser jeg heldigvis ikke ut som en dalmatiner etter påført selvbruning, hehe. :P

  therese anita 09.11.2013 kl.01:09

  Tror du har rett var i en spray tank engang og ble en blå smurf , så gikk det til en rar farve i grå...

  Kanskje jeg burde prøve" bare minerals"

  wa2wo.blogg.no 09.11.2013 kl.03:38

  therese anita: Oida, ble du blå??:O Fy søren, det har jeg aldri hørt om, så utrolig kjipt. Bare minerals sin er helt super!:)

  wa2wo.blogg.no 09.11.2013 kl.03:38

  Cassandra Lysgård: Takk for det! Haha det er bra:D

  wa2wo.blogg.no 09.11.2013 kl.03:40

  Marthe: Da kan det være den type selvbruning du har forsøkt for alle lukter litt forskjellige og noen lukter mye mer enn andre:)

  wa2wo.blogg.no 09.11.2013 kl.03:40

  Luksusdyret: Takk skal du ha, så utrolig koselig sagt av deg:)

  wa2wo.blogg.no 09.11.2013 kl.03:45

  Amalie: Det er ikke nødvendigvis bedre å bruke hansker enn hender, det kommer jo helt ann på vedkommende som bruker selvbruningen:) Bare minerals sin gjør også hendene svært mørke men jeg får det fint av og personlig liker jeg bedre uten hansker, men såklart så er hansker greit om man har problemer med å få bort fargen fra innsiden av hendene:) Det blir litt opp til hver enkelt å avgjøre, og det er også derfor jeg nevner både hender og hansker.

  wa2wo.blogg.no 09.11.2013 kl.03:46

  Aina: Så utrolig kjedelog:/ Det skjønner jeg må være litt frustrerende å reagere på så mange selvbruninger. Hvordan mener du det legger seg som et ekkelt lag? Kan det være selve produktene tror du?

  wa2wo.blogg.no 09.11.2013 kl.03:47

  Juliaml: Så koselig å høre:)

  wa2wo.blogg.no 09.11.2013 kl.03:47

  Linn&Linn: Helt sant det:D Hehe <3

  thetestsite 09.11.2013 kl.10:29

  Jeg bruker kun solarium før sydenreiser. Ellers bruker jeg selvbruning. Da bruker jeg kun vita liberata - ikke dyretestet, enkel å påføre, lukter ikke og varer lenge =)

  slankerinna 09.11.2013 kl.23:49

  Selvbruning er topp, selv bruker jeg det i perioder men pleier å bruke en mild type som fks dove sin og noenganger blander jeg den ut med fuktighetskrem. Men du, de gule skoene var aldeles lekre! kan jeg spørre hvor du har fått dem fra?

  sagalfarrah 10.11.2013 kl.11:55

  jeg tror ikke jeg trenger selvbruning hehe <3

  wa2wo.blogg.no 11.11.2013 kl.01:12

  sagalfarrah: Hehe, heldige du:D <3

  wa2wo.blogg.no 11.11.2013 kl.01:14

  slankerinna: Jeg er helt enig:) Den ser jeg, er så greit å blande ut med fuktighetskrem:) Takk for det! Har kjøpt de på Nelly, her er link til dem:

  http://wa2wo.blogg.no/1369941875_dagens_innkjp_fra_nel.html

  wa2wo.blogg.no 11.11.2013 kl.01:21

  thetestsite: Så godt å høre! Ja, litt solarium er nok ikke så veldig krise, det er vel mer de som steker seg hver uke jeg synes er en dum ting:/

  Aina 12.11.2013 kl.00:30

  Det legger seg utpå huden i stedenfor å "trekke seg inn", ligge jevnt på huden. Man ser foundationen/pudderet ligger oppå huden. Tror ikke det er selve produktenes feil, for jeg har prøvd litt forskjellig siden fjor vinter.

  wa2wo.blogg.no 12.11.2013 kl.17:16

  Aina: Jeg forstår, så kjedelig da. Jeg vet ihvertfall at det er stor sjangs for at det er produktene da det er mange som legger seg utpå huden men om du ikke har slitt med det tidligere, så kan det være noe annet. Husker du å skrubbe huden jevnlig?
  Skriv en ny kommentar
  hits