Kontakt: jeanette@wa2wo.com

DERFOR HAR DU FETT HÅR // UNNGÅ DISSE TABBENE!

 • 12.11.2013 - 20:17

Mange av dere har spurt meg hva dere kan gjøre for å bli kvitt fett hår og selvom jeg ikke er noen frisør så har jeg litt kunnskaper innen akkurat dette da jeg har vært ekstremt opptatt av håret hele livet. Da jeg var yngre hadde jeg ofte lett for å få fett hår og det var flere grunner til det. En av dem var fordi jeg hadde helt brunt hår,  noe som gjør at det var sunnere og glattere og som igjen gjør at håret kan ha lettere for å bli fett raskere. Nå har jeg bleket håret og det gjør det tørrere og mindre fett. En annen grunn var at jeg naturlig hadde mer fett hår i tenårene, noe som også er ganske vanlig men likevel plagsomt for mange og den siste var en tabbe jeg gjorde hver eneste dag. Derfor tenkte jeg å ta for meg en liten liste over ting du bør være obs på om du sliter med fett hår.

Hva bør du passe på om du har lett for å få fett hår?

♥ Ikke vask håret hver dag. Selvom du føler du "må" vaske håret hver eneste dag fordi det nettopp er så fett, er ikke dette optimalt etter min mening. Ja, såklart er folk forskjellige og noen må nok vaske håret oftere enn andre men hver dag er ikke nødvendig synes jeg. Mange som spesielt er i tenårene får panikk og forsøker alt de kan å få bort fett hår med å nettopp vaske det hver eneste dag. Jeg hadde ei venninne som faktisk vasket håret to - tre ganger om dagen fordi hun var så redd for fett hår. Dere kan sikkert tenke dere hvorfor hun slet med fett hår? Noen mener også såklart at dette ikke har noen innvirkning i det hele tatt men av personlig erfaring så vet jeg at det har hatt det på meg ihvertfall. Om du sliter med fett hår er det ingenting å tape på å prøve dette. Husk at du gjerne må igjennom en periode med ganske fett hår før det går seg til, siden du tross alt har brukt å vaske det hver eneste dag.

♥ Bruk lunkent og kaldt vann. Det sies at å bruke for vamt vann vil gjøre at talgproduksjonen øker. Om dette stemmer skal ikke jeg si her og nå men jeg bruker selv å vaske håret med lunkent vann og helt på slutten skylle med kaldere vann. Jeg gjør dette fordi jeg synes håret mitt blir mye penere av det, men det sies også å skulle hjelpe mot fett hår.

 ♥ Vær obs på at du bruker riktig shampo og balsam. Bruker du shampo tilpasset tørt hår sier det seg selv at det ikke er optimalt om du sliter med fett hår da det vil ha helt motsatt effekt. Få hjelp av frisøren din og finn en god shampo, balsam og hårkur som passer til deg som har fett hår. Selv bruker jeg Balmain produkter fra Fleur Frisør som er for extensions hår. Husk også at billig fructis shampo på rema ikke er noe å satse på om du ønsker vakkert, sunt og friskt hår. Skaff deg gode frisørprodukter og bruk dem på rett måte.

♥ Ikke stryk deg selv med fingrene igjennom håret og hodebunnen hele tiden. Dette gjør at man får lettere og raskere fett hår og jeg er fæl til å pelle meg selv i håret ganske ofte selv. Nå sliter jeg som sagt ikke med fett hår lenger men det gjorde jeg før og da jeg jobbet hardt med å ikke ta for mye i håret mitt, hjalp det. Husk at det du har på fingrene lett legges i håret ditt så om du sitter og spiser mat og deretter tar i håret ditt skal det ikke mye til for at håret blir fett, spesielt ikke om du spiser mat med en del fett i.

♥ Vær også obs på stylingprodukter! Bruker du veldig mye og tunge stylingprodukter kan dette føre til fett hår raskere. Pass også på om du bruker produkter som skal gi den blanke og skinnende effekten ( Slik som jeg foreksempel bruker shine spray fra Balmain på extensionsene mine). Disse produktene passer best til hår som er mer tørt og som trenger glans. Sliter du med fett hår kan disse få det til å se enda mer fett ut. Pass også på å ikke bruke oljer og lignende nær hodebunnen din spesielt. Mange varmebeskyttende produkter er også ganske tunge og kan føre til fett hår for de som allerede sliter med det. Bruker du mye stylingprodukter vil jeg også anbefale deg å rense håret med en god renseshampo en gang i blant, bare husk som med alt annet å ikke overdrive.

♥ Har du fett hår og rekker ikke å vaske det før du må dra avsted? Bruk tørrshampo. Jeg elsker tørrshampo og bruker det en del til hodebunnen når den har en tendens til å bli mer fett enn resten av håret mitt, noe som er helt naturlig. Jeg bruker Fugde sin tørrshampo som ikke tester produktene sine på dyr og som er helt utrolig god. Husk å pass på at det ikke ligger igjen masse tørrshampo i håret når du bruker den. Jeg sprayer bare igjennom, masserer den inn med rene fingre, lar den være i håret i ca 2 min og grer godt igjennom hele håret med en hårbørste slik at det ikke ligger igjen et hvitt lag. Dere får tak i Fugde tørrshampo HER!(adlink). Har du ikke tørrshampo men foreksempel blottepapir i vesken kan du også bruke dette i nødssituasjoner. Det har jeg skrevet litt om HER

♥ Pass på at hårbørsten din er ren så den ikke er en del av det som skitner til håret ditt. Husker du å vaske hårbørsten din? Jeg har laget et helt innlegg om dette som dere finne HER. Pass også på å ikke børste håret ditt hele tiden og spesielt ikke nedenfra hodebunnen og utover i hele håret mange ganger om dagen. Da "drar" du lett oljen fra hodebunnen nedover i resten av håret noe som kan føre til raskere fett hår. Du kan også forsøke å generellt unngå å børste så mye nede i selve hodebunnen.

♥ Pass på med balsam i hodebunnen. Jeg bruker aldri balsam i hodebunnen, verken nå som jeg har extensions ( da kan de falle ut) og ei heller når jeg ikke har extensions i. Dette er fordi håret blir mye raskere fett da hodebunnen smøres naturlig likevel. Bruk balsamen i lengdene og halvlengdene og ikke i hodebunnen da dette kan føre til fett hår og ikke overdriv bruken av balsam.

♥ Har du håret mye nede i ansiktet ditt? Dette kan også gjøre at håret ditt blir raskere fettete. Sliter du derfor med mye fett hår foreksempel i luggen og rundt ansiktet, dra håret bakover og forsøk å style det litt slik innimellom. Pass også på når du sminker deg at du ikke får sminke i håret. Bruk hårbånd eller bøyle for å få bort håret mens du legger sminken eller bare en vanlig stram hestehale.

Jeg håper disse tipsene og rådene var til hjelp for dere som sliter med fett hår. Husk også som jeg nevnte i starten av innlegget at dette kan være en periode som foreksempel tenårene, men da er det kanskje ekstra viktig for deg å gjøre det du kan for å unngå fett hår. Et variert og sunt kosthold har såklart også noe å gjøre med hud, hår og negler i tillegg til hva det gjør med innsiden av kroppen vår,og det samme har stress, for lite søvn etc innvirkning på hele oss, både utenpå og innvendig. Ta vare på deg selv, helsa og kroppen din. Noe vil også kunne være genetisk men disse tipsene og rådene gjelder uansett for alle som sliter med fett hår. :*

Hashtags: #hårtips #beauty #skjønnhetstips #fetthår #derforhardufetthår #hår #fett #tørrshampo #balsam #shampo #hårkur #wa2wo #tips #hårbørste #Fugde #styling


 • Beste dagens outfit

 • For å like innlegget på Facebook trykk på "liker"-knappen til venstre.

  irisedvarda 12.11.2013 kl.20:19

  bra tips :)

  Edel Kristina 12.11.2013 kl.20:22

  Hei! Måtte bare stikke innom for å si at jeg absolutt ikke har glemt deg, har lest bloggen din nesten hver dag, men har bare helt glemt å kommentere, haha! Supre tips, skal testes ut (det trengs i mitt kråkereir av et hår, Hahaha!)

  Ellen 12.11.2013 kl.20:23

  Bra tips! Det Hjalp <3
  Nyttige og fine tips;)

  ina 12.11.2013 kl.20:31

  vasker børsten min hver eneste gang jeg skal dusj, og det har hjulpet meg mye:)

  Silje 12.11.2013 kl.20:45

  Tusen takk for tipsene! Har hatt så altfor mye problemer med dette selv, haha.

  Tina Mondelia 12.11.2013 kl.20:45

  Veldig bra innlegg med fine tips! :)

  Shani Maria 12.11.2013 kl.20:50

  tuuusen takk for tips, søta <3

  marenfoto 12.11.2013 kl.20:52

  bra tips!

  dreambi9~marielle engelsen 12.11.2013 kl.20:53

  elsker bloggen din!!

  ta en titt på min blogg da! http://dreambi9.blogg.no/1384285934_blogg_anbefalinger.html ;)

  ManMind 12.11.2013 kl.20:55

  Mange gode tips her, selv for en mann :)

  Malinsola 12.11.2013 kl.20:59

  Utrolig mange gode tips :)

  Martine Mørk Hjelseth 12.11.2013 kl.21:03

  Så gøy at du tok deg tid til å skrive det! Det er veldig sant, gode tips :)

  ssiljee 12.11.2013 kl.21:14

  bra tips! kjenner meg igjen i noen av de:)

  alzamu 12.11.2013 kl.21:14

  Fine tips du hadde Jeanette;)<3

  julie Kippersund 12.11.2013 kl.21:21

  Så fint tips ! Jeg hater virkelig fett hår....

  Nikita <3 12.11.2013 kl.21:34

  Takk for herlige tips :D

  Kaisa Elise 12.11.2013 kl.21:37

  Flotte tips :) heldigvis aldri hatt problemer med fett hår!

  Kristina Skarbø 12.11.2013 kl.21:57

  Utrolig gode tips! :) <3

  Sanna Helene Vanebo 12.11.2013 kl.21:58

  Veldig veldig gode tips!

  Maria Bergheim 12.11.2013 kl.22:00

  Kjempegode og nyttige tips :D

  Malin 12.11.2013 kl.22:03

  Kjempegode tips! :)

  SelenaFacts 12.11.2013 kl.22:20

  Veldig gode tips! Skal definitivt prøve de!

  Elin 12.11.2013 kl.22:28

  Bra innlegg :D Fine tips ;)

  Linn Therese 12.11.2013 kl.22:29

  God tirsdagskveld kjære lille du! :)

  Ville bare spørre om du vil legge meg til som venn på blogg.no dersom vi ikke allerede er det? Jeg er ikke heeelt sikker på hvordan jeg sjekker det skjønner du.. KOS DEG MASSE RESTEN AV KVELDEN, og spesielt i morgen, da er det jo LILLELØRDAG!! :D

  12.11.2013 kl.22:30

  det med balsam er feil :) balsam lukker det lageret som shampooen åpner. og når lageret er åpent, suger det til seg fett. Så for all del, bruk balsam i hodebunnen om dere ikke vil ha fett hår :)

  wa2wo.blogg.no 12.11.2013 kl.22:38

  Anonym: Det er feil:) Selvfølgelig har jeg også sjekket dette med frisørene mine tidligere.

  wa2wo.blogg.no 12.11.2013 kl.22:38

  Linn Therese: Det kan jeg gjøre vet du:) Kos deg du å:D

  wa2wo.blogg.no 12.11.2013 kl.22:38

  Elin: Takk så mye:D

  wa2wo.blogg.no 12.11.2013 kl.22:39

  SelenaFacts: Takk for det!:D

  wa2wo.blogg.no 12.11.2013 kl.22:39

  Malin: Tusen takk:D

  wa2wo.blogg.no 12.11.2013 kl.22:39

  Maria Bergheim: Takk skal du ha:D

  wa2wo.blogg.no 12.11.2013 kl.22:39

  Sanna Helene: Tusen takk for det:)

  wa2wo.blogg.no 12.11.2013 kl.22:40

  Kristina Skarbø: Tusen takk:) <3

  wa2wo.blogg.no 12.11.2013 kl.22:40

  Kaisa Elise: Takk snuppa:D Det er godt å høre:D <3

  wa2wo.blogg.no 12.11.2013 kl.22:40

  Nikita: Bare hyggelig:D <3

  wa2wo.blogg.no 12.11.2013 kl.22:40

  julie Kippersund: Tusen takk:) Ja, det er ganske irriterende:/

  wa2wo.blogg.no 12.11.2013 kl.22:40

  alzamu: Takk snuppa <3

  wa2wo.blogg.no 12.11.2013 kl.22:40

  ssiljee: Takk for det:D

  wa2wo.blogg.no 12.11.2013 kl.22:41

  Martine Mørk Hjelseth: Takk skal du ha:)

  wa2wo.blogg.no 12.11.2013 kl.22:41

  Malinsolaa: Takk for det:)

  wa2wo.blogg.no 12.11.2013 kl.22:41

  ManMind: Takk for det, ja ikkesant!:) Gjelder like mye for gutta:D

  wa2wo.blogg.no 12.11.2013 kl.22:41

  dreambi9~marielle engelsen: Tusen takk!:)

  wa2wo.blogg.no 12.11.2013 kl.22:41

  marenfoto: Takk for det:D

  wa2wo.blogg.no 12.11.2013 kl.22:42

  Shani Maria: Bare hyggelig snuppa <3

  wa2wo.blogg.no 12.11.2013 kl.22:42

  Mondelia: Tusen takk for det:)

  wa2wo.blogg.no 12.11.2013 kl.22:42

  Silje: Bare hyggelig! Huff, det er kjedelig ja. Kanskje dette kan hjelpe:D

  wa2wo.blogg.no 12.11.2013 kl.22:42

  ina: Utrolig flink du er! Ja, det vil jeg tro:)

  wa2wo.blogg.no 12.11.2013 kl.22:42

  Maren: Tusen takk:)

  wa2wo.blogg.no 12.11.2013 kl.22:42

  Ellen: Takk for det, det var godt å høre:D <3

  wa2wo.blogg.no 12.11.2013 kl.22:43

  Edel Kristina: Hei du:D Åh så søt du er, haha! Tusen takk for at du skriver slikt til meg, det betyr mye:D haha det er bra <3

  wa2wo.blogg.no 12.11.2013 kl.22:43

  irisedvarda: Tusen takk:)

  Jennifer 12.11.2013 kl.22:57

  aah håret mitt blir fett med engang.. klarer ikke å la være å ta på det. Spesielt ikke etter jeg fikk lugg! må jo konstant fikse og ordne på luggen (føler jeg) ..

  Takk gud for tørrshampoo, beste som har skjedd siden Pizza.

  wa2wo.blogg.no 12.11.2013 kl.22:58

  Jennifer: Hehe den ser jeg, fort gjort å ordne og dille med håret hele tiden og spesielt når man har gjort noe nytt. Hahaha du sier noe, jeg er enig:P

  miliscuc 12.11.2013 kl.23:13

  Kjempe gode tips som alltid:) Bruke disse tipsene jeg da, funker veldig bra for meg i hvert fall:)

  Trenger ikke dusje før det har gått 4 eller 5 dager i hvert fall.

  theresekristina 12.11.2013 kl.23:20

  Flotte og viktige tips :)

  Cassandra Lysgård 12.11.2013 kl.23:24

  Gode tips. :)

  12.11.2013 kl.23:41

  Kjempe gode tips! Selv gjør jeg en del av disse tabbene :/ må vel prøve å slutte med det da! Hehe :)

  Maria Engeseth 13.11.2013 kl.02:54

  Hei! Liker bloggen din utrolig godt :-) lurte på om du har noen anbefalinger til rimelige shampoo/balsam og generelt hårprudukter som ikke er testet på dyr? Hadde vært flott om du kunne laget et innlegg om dette! :-)

  Ha en fin dag!

  Amalie 13.11.2013 kl.10:53

  Det skal jeg ta til meg. Sliter i grunn litt med det jeg!
  Så bra tips! Dette er ofte ting man må minne seg på litt ofte føler jeg, spesielt å ikke vaske håret hver dag:) Ha en strålende dag videre! <3

  Elise Karlstrøm Bjørnstad 13.11.2013 kl.14:41

  Jeg har slitt mye med håret, og nå skal det AV!

  Kristina Grosås 13.11.2013 kl.15:12

  Mange nyttige tips! :-D

  Hilde Karin 13.11.2013 kl.23:18

  En grunn til for å skylle til slutt med kaldt vann er at når du bruker varmt vann så åpner "porene" i håret seg og trekker til seg næring og fuktighet, når du da skylder i kaldt vann vil det gode som håret har sugd opp fra balsamen ikke bli skyldt helt vekk, men det gode blir fanget inni håret da porene lukker seg. :)

  wa2wo.blogg.no 13.11.2013 kl.23:47

  Hilde Karin: Jepp, har hørt dette:) Merker godt at håret blir penere av å skylle med kaldt vann, det føles ihvertfall slik. Om det er innbilning vet jeg ikke men så lenge jeg føler det så gjør jeg det, hehe:P

  wa2wo.blogg.no 13.11.2013 kl.23:51

  Kristina Grosås: Takk for det:D

  wa2wo.blogg.no 13.11.2013 kl.23:51

  Elise Bjørnstad: Skal du klippe det helt av?

  wa2wo.blogg.no 13.11.2013 kl.23:52

  ElenaSviland: Tusen takk! Jepp, det er sant:D I like så:D

  Ingunn Grindhaug 13.11.2013 kl.23:53

  Jeg elsker at du lager sånne guider som dette! Har hjelpt meg masse! :D

  wa2wo.blogg.no 13.11.2013 kl.23:53

  Amalie: Masse lykke til:D Håper tipsene hjelper:)

  wa2wo.blogg.no 13.11.2013 kl.23:54

  Maria Engeseth: Hei du! Takk for det, så koselig å høre:D
  Det skal jeg virkelig notere meg ned bak øret:) Tenker du til en spesiell hårtype, eller bare generellt merkene av rimelige shampoer som ikke tester på dyr?:)

  wa2wo.blogg.no 13.11.2013 kl.23:55

  Anonym: Takk skal du ha! Hehe, jupp:D Lykke til:D

  wa2wo.blogg.no 13.11.2013 kl.23:55

  Cassandra Lysgård: Takk for det:D

  wa2wo.blogg.no 13.11.2013 kl.23:56

  theresekristina: Takk skal du ha:D

  wa2wo.blogg.no 13.11.2013 kl.23:56

  miliscuc: Tusen takk for det:) Jepp, det er jo helt supert:D

  wa2wo.blogg.no 13.11.2013 kl.23:56

  Ingunn: Åh det var virkelig koselig å høre! :D <3

  miliscuc 14.11.2013 kl.00:08

  Bare hyggelig:) ja helt supert det funker da:)

  Mathilde 14.11.2013 kl.01:00

  Tipsene dine hjelper meg kjempe mye. Tusen takk må jeg bare si. Håret mitt har blitt mye bedre etter jeg begynte og følge tipsene dine. Stor fan!❤️ Jeg har lest bloggen din helt fra start og den blir bedre og bedre for vær dag!❤️❤️

  Elise Karlstrøm Bjørnstad 14.11.2013 kl.09:37

  Haha, neida :) Men det skal bli betraktelig mye kortere!

  wa2wo.blogg.no 15.11.2013 kl.00:33

  Elise Bjørnstad: Hehe ok:)

  wa2wo.blogg.no 15.11.2013 kl.00:33

  Mathilde: Åh så koselig tilbakemelding å få. Dette var herlig å høre! Takk så mye!!:D <3
  Skriv en ny kommentar
  hits