Kontakt: jeanette@wa2wo.com

ER JEG STYGG ELLER PEN? VÆR ÆRLIG!

 • 14.11.2013 - 20:12

Det er ikke mange dagene siden jeg først oppdaget denne trenden og det var da jeg kom over en artikkel i abc nyheter. ( Les hele artikkelen HER!). Unge jenter helt nede i 8 - 9 års alderen legger ut videoer av seg selv på Youtube med spørsmålet " Am I pretty or ugly? Be honest! ". Såklart ble jeg overrasket og jeg ble nysgjerrig på hva i alle dager dette er så derfor satte meg ned og kikket litt på Youtube. Det var skremmende mange treff og i skremmende aldersgrupper. Man kan jo sette seg ned, klø seg i hodet og spør " Hva har skjedd?".


Bildet er lånt fra abcnyheter.no og artikkelen finner dere HER!

Det er ikke en enkelt ting, hendelse eller person som skaper akkurat dette problemet. Først og fremst er internett en voksende utfordring. Noen fortalte meg at det er helt vanlig å gi 4 åringen sin Ipad i gave til jul. Da ble jeg enda mer overrasket og ser at jeg henger litt etter her. Kanskje jeg er gammeldags men jeg ser bare ikke poenget med en 4 åring eller en 8 åring for den saks skyld som skal ha sin helt egen Ipad med internettforbindelse totalt utenfor foreldres kontroll. Man blir utsatt for så mye press allerede fra ekstremt ung alder og barn blir tidligere og tidligere opptatt av utseendet. Mange tror at verdien til et menneske ligger i det ytre, og da er det noe alvorlig galt. Jeg blir oppriktig lei meg. Noen  legger skylden på aviser, noen legger skylden på bloggere og enkeltpersoner, andre legger skylden på photoshop mens noen igjen legger skylden på kjendiser and the list goes on. Det vil alltid være noe eller noen å legge skylden på, dette er et samfunnsproblem og det bør taes alvorlig.

Er det noe jeg ikke forstår er det foreldre som legger skylden på alt annet enn seg selv. Ja, det er utfordrende å vokse opp i dette, og ja barna blir utsatt tidligere og tidligere men til syvende og sist er det foreldrene sitt hovedansvar å lære bort. Lær barnet ditt hvor verdien til et menneske ligger, lær dem at det ikke ligger i det ytre. Skjønnhet og utseende skal være en positiv ting, men verden har bare gjort det til noe ondt og forferdelig. Enten er man for lite opptatt av det ytre eller så er man for opptatt av det, enten er man for pen til at verden aksepterer det ellers så er man for lite pen til at verden aksepterer det, enten så er man for stor til at verden aksepterer det eller så er man for tynn til å bli akseptert. Lær barna og de unge at det viktigste er at de selv godtar og liker seg selv, for da kan verden måtte mene hva den vil. Jeg synes det er positivt å rose et barn for hvor vakre de er, hvor fine klær de har og hvor pene de er på håret, men jeg synes det er mer enn dobbelt så viktig å rose egenskaper, tanker, ønsker, drømmer, empati, viljestyrke og mennesket som er på innsiden av det ytre skallet.Jeg vil fortelle deg hva som egentlig måler din verdi som menneske. Jeg vil også gjerne at du skal tenke over dette i tiden fremover. Husk at det du ser på internett, instagram, tv, reklameplakater, motemagasiner, filmer, aviser, sminkereklame og alt annet av det presset du kjenner på kroppen egentlig er en forvridd virkelighet som man selv måler seg med. Ingen menneske har et perfekt utseende, ingen har en perfekt kropp, ingen har et perfekt liv, ingen går igjennom livet uten å møte motgang og selvom du tror dette er virkeligheten må du få øynene opp nå.

♥ Din verdi måles IKKE i hvordan du ser ut. Dette har absolutt ingenting å gjøre med din verdi som menneske og dette er noe som bør komme på en siste liten "bonusplass" over hva du bør fokusere livet ditt på. Det å ta vare på utseendet sitt skal være en bonus, kanskje noe som er en hobby, noe man liker å drive med, noe man trives med og ikke en tvang fordi man forsøker å oppnå en illusjon man har satt seg.

♥ Verdien din ligger på innsiden. Mennesket du er, deg selv og bare deg. Du er verdifull uansett hvem du er, hvor du kommer fra, hvordan du ser ut, hvilken legning du har, hvilken hudfarge du har, hvilken størrelse du bruker, hvilken hårfarge du har, hvilken øyenfarge du har og hvilket kjønn du er. Tro på dette.

♥ Du er vakker. Jeg kan garantere deg at du er vakker. Om du ikke er det i dine egne øyne, så er du det i noen andres øyne. Hva som er vakkert på utsiden kan diskuteres og heldigvis vil ingen av oss bli enige på dette punktet. Vi er jo tross alt forskjellige mennesker med forskjellig utseende og forskjellig personlighet. Derfor vil også det som er vakkert komme ann på øyet som ser.

♥ Du er verdifull og du har garantert noe godt ved deg. Jeg har troen på at det finnes noe godt i alle mennesker og jeg nekter å gi slipp på den troen. Jeg tror at et sinn kan være ødelagt slik at man ikke ser godheten og jeg tror godheten kan bli såpass undertrykt at den nesten ikke kan komme frem igjen, men jeg tror at alle mennesker har et utgangspunkt i livet til å kunne være et godt menneske og gjøre de rette valgene. Vi kan alle havne på feil vei og vi kan alle gjøre fæle ting, men det viktigste er å være sterk og ha troen på at du er verd det. Det nytter å være snill, det nytter å gjøre godt for andre og det nytter å være deg selv. Ikke vær noen andre for det er så mye med deg som ingen andre mennesker har. Du er unik.

♥ Du bør aldri la omverdenen være dem som avgjør din verdi. Dette er farlig. Tenk på nettmobbing. Hvor lett tror du det er for et menneske å skrive noen stygge ord til deg over tastaturet VS å stå ansikt til ansikt med deg og fortelle deg akkurat det samme? Jeg vil påstå at de aller fleste nettmobbere ikke tør dette og at de er feige. Du må ikke la slike ord gå innpå deg. Det du bør la gå innpå deg er alle som er glad i deg, vennene dine, familien din og deg selv. Hvem er viktigst og hvem sin mening er viktigst for deg? En totalt fremmed som ikke kjenner deg eller de som kjenner deg ut og inn? Tenkte meg det. Fokuser på de som betyr noe og de som er der for deg, ikke på de som bare vil deg noe vondt fordi de har problemer selv.

♥ Ikke bruk energien din på negative mennesker og mennesker som trøkker deg ned. Du og ditt liv er verd mye mer enn dette.

♥ Aldri la den stygge stemmen / tankene i hodet ditt fortelle deg at du ikke er god nok, at du ikke er pen nok, at du ikke får det til, og at du ikke er verd noe. Den stemmen tar feil og den stemmen er en skummel stemme hvis du lar den kontrollere deg. Det er din egen misoppfatning av deg selv du hører på, og dette er farlig. Tør å spør om hjelp til å bekjempe disse stemmene. Det kan være mamma eller pappa, det kan være en god venn, det kan være kjæresten, det kan være samboeren, det kan være din søster eller bror, det kan være helsesøster, det kan være en kollega, det kan være en psykolog eller du kan ringe til foreksempel krisetelefonen på tlf nr: 815 33 300. Denne er døgnåpen for alle og du kan også nå de på chat om du ikke vil snakke i telefonen. ( Les mer HER!)

♥ Aldri mobb andre mennesker. Uansett hvor fælt du har det må du aldri la dette gå utover et annet menneske. Dette er starten på ondskap og dette er feighet. Du vil ikke være denne personen, du vil være den som er snill og god mot andre. Vil du virkelig skade noen som er akkurat som deg selv? Ikke vær den feige og onde, vær den modige og snille og du skal se du kommer lenger og blir mer lykkelig.

♥ Ikke oppsøk det som får deg til å føle deg dårlig eller mindre verd. Hvis du konstant oppsøker dette for å få en "bekreftelse" på at du ikke er god nok om og om igjen, gjør du ingenting annet enn å skade deg selv og din helse. Det er ikke dette du vil og dette er farlig. Oppsøk det som gjør deg glad på innsiden, det som virkelig får deg til å smile og som får deg til å føle deg positivt innstillt.

♥ Fortell deg selv hver eneste dag at du er god nok, at du er bra nok, at du såklart får dette til, at du vil være god og snill mot andre og at du vil gjøre ditt liv til det beste livet du kan ha. Tro på meg når jeg forteller deg at du er verdifull fordi du er det mennesket du er og aldri la noen andre få deg til å føle motsatt.Tro på det jeg skriver og ikke tro på løgnene til samfunnet vi bor i.

Du er for verdifull til det.

 

Føler du deg alene og trenger en utenforstående som kun vil lytte og ikke dømme?

Krisetelefonen SOS er døgnåpne og tilgjengelig for alle.

Tlf nr: 815 33 300. Se mer på hjemmesiden HER

 

 

 

Hashtags: #farlig #farligtrend #selvtillit #selvbilde #krisetelefon #stygg #pen #styggellerpen #Youtube #Youtubetrend #verdier #vakker #skjønnhet #wa2wo #meninger #tema


 • Beste dagens outfit

 • For å like innlegget på Facebook trykk på "liker"-knappen til venstre.

  kornelia osen 14.11.2013 kl.20:14

  Det er helt sant!

  kvikklunsjen.blogg.no 14.11.2013 kl.20:19

  Flott innlegg!! :-)

  alzamu 14.11.2013 kl.20:20

  Kjempe fint innlegg søtah<3

  theresekristina 14.11.2013 kl.20:21

  Ditta var eit skikkelig bra innlegg!

  Lillian Getz 14.11.2013 kl.20:22

  Kunne ikke blitt mere enig!

  deveny 14.11.2013 kl.20:27

  Jeg er helt enig med deg. Dette er et viktig tema og bør taes opp ofte med alle de små og store menneskene rundt oss.

  Laila-Helén 14.11.2013 kl.20:30

  Utrolig bra skrevet! Er så utrolig stolt over deg, du kunne jo ha skrevet en bok om dette <3

  Linn&Linn 14.11.2013 kl.20:34

  Åhr, jeg blir helt dårlig av hvordan samfunnet har blitt idag. Folk må forstå at det ikke handler om hvordan man ser ut!!

  Victoria 14.11.2013 kl.20:41

  Utrolig bra skrevet :) tror de punktene er til hjelp for mange!

  Anne 14.11.2013 kl.20:49

  Samfunnet har blitt helt forferdelig kroppsfiksert og idealutseende på hvordan man skal se ut.

  Det er skremmende!

  Alle er nydelige på hver sin måte vil jeg si ;-)

  Sivvi<3 14.11.2013 kl.20:51

  så bra skrevet :D Kom over den artikkelen selv for noen dager siden :) Veldig skummelt å se hvordan nettet skal være med på å påvirke hvilket syn man har på seg selv :/ Jeg mener det er det indre som teller<3 For eksempel om en kjempe heit og godt trent fyr er klysete og oppfører seg helt grusom. Så er han ikke lenger kjempe heit osv i mine øyne.. Da blir han rett og slett usmakelig.. Derfor vet jeg med meg selv at det er det indre som teller :) <3

  Silje Halland 14.11.2013 kl.20:53

  Jeg leste også den artikkelen ista, ble helt satt ut... det er så synd at jenter tror det betyr noe hva fremmede folk syns om utseende dems! Har lagt merke til at du tar opp endel sånne temaer, jeg syns det er kjempebra! :)

  ha en fin kveld da :)

  Nora 14.11.2013 kl.20:53

  Er helt enig med deg! Kjempe bra skrevet.

  Ida Alm 14.11.2013 kl.20:57

  det er helt sinnsykt hvordan verden vi lever i i dag

  Desiree 14.11.2013 kl.21:01

  Måtte se på YouTube selv! Herregud! Bra innlegg!

  TerAnd 14.11.2013 kl.21:05

  Nok engang kommer du med et skikkelig innlegg, - som tar opp alvorlige saker!

  En super måte å bruke bloggen din på - du når mange der ute.

  Håper de leser innlegget ditt.

  ;)))))

  nerdslife 14.11.2013 kl.21:05

  Huffamei.... det er en skummel utvikling.

  Er glad jeg selv ble oppdratt til å ikke bry meg med utseendet og heller fokusere på det indre. Kommer til å gi det videre til mine barn, selv om det blir vanskeligere i disse internett-tider.

  Benedikte Dahle 14.11.2013 kl.21:05

  Så bra skrevet! Jeg er oppgitt, eller jeg vet ikke helt hva jeg er, jeg vet liksom ikke helt hva jeg skal si til det dær heller. Men jeg tenker på når jeg var 8 år gammel, hvordan var hverdagene da? Jo de var helt anderledes enn det de er nå, alt er så forandret.

  Junehg 14.11.2013 kl.21:10

  Fantastisk innlegg! :)

  Elin Slåen 14.11.2013 kl.21:12

  Fantastisk bra innlegg! Greit at jeg linker til innlegget ditt? Hadde planer om å skrive om dette selv, altså denne trenden, men har ikke kommet så langt- men siden vi da deler syn, kan jeg jo kanskje linke til innlegget ditt?

  Johanna :* 14.11.2013 kl.21:18

  Utrolig godt skrevet, jeg er helt enig i det du sier..

  Da jeg så dette så ble jeg helt sinnsykt sjokka, ja, jeg visste at det var ille på internett, men dette er altså helt tragisk.

  Edyta 14.11.2013 kl.21:27

  Veldig sant! Godt og klokt skrevet!

  mzforever<3 14.11.2013 kl.21:27

  Så fint innlegg! :) blir utrolig glad for en kommentar tilbake ♡

  Kaisa Elise 14.11.2013 kl.21:29

  Så sant!! Utrolig bra skreve :D

  Maria Jansen 14.11.2013 kl.21:52

  Utrolig bra innlegg! Og et kjempeviktig tema som har blitt tatt opp, det er så viktig at man lærer å like seg selv og vite at man er vakker akkurat slik som man er! Det er trist å vite at ting har blitt som det har blitt, og igjen, så utrolig bra at du skriver om dette!

  Ha en fin kveld!

  smia 14.11.2013 kl.22:08

  <3

  SelenaFacts 14.11.2013 kl.22:20

  Helt enig i alt! Jeg syns det er viktig å ha god selvtilitt!

  åse karin Karlsen 14.11.2013 kl.22:21

  VELDIG viktig og bra innlegg...som kan redde liv...hva er viktige verdier ..som voksne legger listen for?????deler!!!!!

  14.11.2013 kl.22:23

  du er ikke stygg, men du har et spesielt pent ansikt som er posetivt <3

  Cecilie S.Ekeberg 14.11.2013 kl.22:33

  Utrolig bra skrevet det er helt sykt hvordan verden har blitt nå i dag det skremmer meg :/

  ingrid 14.11.2013 kl.22:48

  Veldig bra! Digger at du skriver om sånt på bloggen din :)

  Nikita <3 14.11.2013 kl.22:59

  Utrolig bra innlegg :)

  Carliings 14.11.2013 kl.23:28

  Jeg synes du er utrolig Nydelig å heldig! <3 Bra skrevet!! <3

  Anne Marie 14.11.2013 kl.23:41

  Et viktig innlegg - og bra skrevet. Det fenomenet der er skremmende. Innlegget fortjener en lengre kommentar - men...;) God natt:)

  Amalie 14.11.2013 kl.23:54

  Bra innlegg! ..Som alltid<3

  Kristina Grosås 15.11.2013 kl.00:09

  Utrolig trist at jenter i en så lav alder er så usikre, og bruker sosiale medier til å spørre andre om dette, eller typiske "rate" dem. Det er trist at verden har blitt som den er idag. At man alltid må måle seg opp etter andre etter utseende. Det skal ikke være sånn! Veldig bra innlegg, likte det godt, for det er et veldig aktuelt tema som unge jenter idag burde lese om.

  Luksusdyret 15.11.2013 kl.00:10

  Det er jo bar helt sykt . Men kjempe bra skrevet , du er utrolig flink ! Stå på ;)

  wa2wo.blogg.no 15.11.2013 kl.00:12

  Luksusdyret: Det er veldig veldig sykt. Skjønner ikke hva en 8-9 åring gjør med egen konto på Youtube og laste opp videoer av seg selv full av sminke for å spør fremmede mennesker om man er pen eller ikke. Helt helt villt. Takk skal du ha.

  wa2wo.blogg.no 15.11.2013 kl.00:14

  Kristina Grosås: Det er forferdelig trist og det virker kanskje som foreldre generellt kanskje ikke er like forberedt på den teknologiske utviklingen barna lever med. Det er viktig å legge fokuset på de verdiene som er viktige og oppbyggende.

  wa2wo.blogg.no 15.11.2013 kl.00:14

  Amalie: Takk skal du ha <3

  wa2wo.blogg.no 15.11.2013 kl.00:14

  Anne Marie: Takk for det, det er veldig skremmende, jeg ble helt satt ut av akkurat den Youtube greia. Riktig god natt til deg å:)

  wa2wo.blogg.no 15.11.2013 kl.00:15

  Carliings: Takk for det <3

  wa2wo.blogg.no 15.11.2013 kl.00:15

  Nikita: Tusen takk du :)

  wa2wo.blogg.no 15.11.2013 kl.00:15

  ingrid: Takk skal du ha! Liker godt å skrive når jeg blir engasjert:)

  wa2wo.blogg.no 15.11.2013 kl.00:16

  Cecilie S.Ekeberg: Takk skal du ha. Ja kanskje på akkurat dette punktet så er nok utviklingen ganske skremmende desverre, ja.

  wa2wo.blogg.no 15.11.2013 kl.00:17

  Anonym: Tusen takk <3 Det viktigste uansett at det er heldigvis innsiden som gjelder aller aller mest:)

  wa2wo.blogg.no 15.11.2013 kl.00:18

  åse karin Karlsen: Takk skal du ha! Jeg er enig i at dette er viktig og dette interresserer meg ekstra mye siden jeg tross alt driver en del med sosiale media selv, og dermed er det interressant å følge med på hvilke strømninger som beveger seg.

  wa2wo.blogg.no 15.11.2013 kl.00:18

  SelenaFacts: Så godt å høre! Ingenting slår god selvtillit nei, det skinner igjennom absolutt alt:)

  wa2wo.blogg.no 15.11.2013 kl.00:19

  smia: <3

  wa2wo.blogg.no 15.11.2013 kl.00:20

  Maria Jansen: Takk for det! Jeg er helt enig med deg i at det er viktig at man lærer å like seg selv fra man er liten for så å ta dette med seg videre i oppveksten. Her er det foreldre og andre voksne i barnets barndom som har det desidert største ansvaret for å ruste barna med nok selvtillit og kjærlighet til å møte en kanskje mer og mer kynisk verden. Ha en fin kveld selv:)

  wa2wo.blogg.no 15.11.2013 kl.00:20

  Kaisa Elise: Tusen takk!

  wa2wo.blogg.no 15.11.2013 kl.00:21

  mzforever: Takk for det:)

  wa2wo.blogg.no 15.11.2013 kl.00:21

  Edyta: Takk skal du ha!

  wa2wo.blogg.no 15.11.2013 kl.00:21

  Johanna :*: Takk skal du ha. Ja, akkurat denne trenden er langt utenfor stupet for lenge siden. Det er ganske villt.

  Isra 15.11.2013 kl.00:22

  Reflektert og godt innlegg. Fortsett søtis <333

  wa2wo.blogg.no 15.11.2013 kl.00:22

  Elin Slåen: Takk skal du ha snuppa! Selvfølgelig kan du linke til mitt så lenge du merker det tydelig med navn og linking ja:) <3

  wa2wo.blogg.no 15.11.2013 kl.00:22

  Junehg: Tusen takk!

  wa2wo.blogg.no 15.11.2013 kl.00:23

  Benedikte Dahle: Takk skal du ha for det. Jeg forstår at du blir oppgitt over denne trenden, den er ganske fæl. Data alderen har nok kanskje endret en god del av arenaene for vårt sosiale liv.

  wa2wo.blogg.no 15.11.2013 kl.00:23

  nerdslife: Jeg er helt enig. Du peker på noe veldig riktig og viktig. Det er kjempebra at du har det fokuset og at du er bevisst på dette.

  wa2wo.blogg.no 15.11.2013 kl.00:24

  TerAnd: Takk skal du ha! Dette var koselig å høre fra deg. Jeg håper at noen iallefall tar seg tiden til å la det synke inn:))

  wa2wo.blogg.no 15.11.2013 kl.00:24

  Desiree: Ja, du sier noe. Tenkte det samme som deg. Takk skal du ha!

  wa2wo.blogg.no 15.11.2013 kl.00:25

  idaalm: Akkurat denne trenden er ganske så sinnsyk ja, det er jeg hjertens enig med deg i.

  wa2wo.blogg.no 15.11.2013 kl.00:25

  Nora: Takk skal du ha!

  wa2wo.blogg.no 15.11.2013 kl.00:26

  Silje Halland: Skjønner godt du ble satt ut, for jeg ble det noe så veldig selv også. Det er helt forferdelig at man skal måle verdien sin i hva andre skal måtte mene om utseendet til noen. Takk for det:) Ha en fin kveld du å!

  wa2wo.blogg.no 15.11.2013 kl.00:26

  Sivvi: Takk skal du ha:) Det er absolutt det indre som teller, uansett. Et godt eksempel du har der ja, hehe, kjenner til den. Personligheten avgjør:)

  wa2wo.blogg.no 15.11.2013 kl.00:28

  Anne: Jeg er helt enig i at alle er nydelige på hver sin måte. Akkurat denne trenden er iallefall ikke noe sunnhetstegn for oss som samfunn nei, det er forferdelig.

  wa2wo.blogg.no 15.11.2013 kl.00:28

  Victoria Venbakken: Takk skal du ha, det håper jeg:)

  wa2wo.blogg.no 15.11.2013 kl.00:29

  Linn&Linn: Nei, akkurat denne trenden her er veldig fæl og man får vondt av å lese, se og høre om den.

  wa2wo.blogg.no 15.11.2013 kl.00:29

  Laila: Takk for det lillegull:) <3

  wa2wo.blogg.no 15.11.2013 kl.00:30

  deveny: Jepp, det er jeg helt enig i.

  wa2wo.blogg.no 15.11.2013 kl.00:30

  Lillian Getz: Så bra!

  wa2wo.blogg.no 15.11.2013 kl.00:30

  theresekristina: Takk for det!

  wa2wo.blogg.no 15.11.2013 kl.00:30

  alzamu: Tusen takk! <3

  wa2wo.blogg.no 15.11.2013 kl.00:30

  kvikklunsjen.blogg.no: Takk skal du ha:)

  wa2wo.blogg.no 15.11.2013 kl.00:30

  kornelia osen: Absolutt!

  wa2wo.blogg.no 15.11.2013 kl.00:34

  Isra: Takk snuppelupp:*** <33

  Cassandra Lysgård 15.11.2013 kl.01:33

  Uff, får så vondt i meg at små barn har dette presset på seg. :/

  15.11.2013 kl.03:52

  Veldig bra innlegg! Tror veldig mange foreldre burde gå i tenkeboksen hva gjelder barn og teknologi. De er for naive/ dumme. Barn har ikke sperregrenser og tenker ikke over hva de legger ut. De gjør seg selv sårbare for alt fra mobbing til seksuell utnyttelse. Her hadde vi akkurat en episode hvor jeg måtte ta en prat med moren til min datters venninne etter å ha fått nyss i noen bilder jenta hadde sendt til en gutt. Jeg er nemlig en sånn mamma som sjekker hva min datter gjør på nett og slikt. Og dermed kom jeg over en samtale hvor det ble snakket om noen bilder som var spredt. Det viste seg at venninnen til datteren min, en jente som ikke har fylt 13 engang, hadde sendt ganske utfordrende bilder av seg selv til en gutt. Og gutten hadde så sendt dem rundt til alle han kjente. Barn forstår ikke konsekvensene av egne handlinger. Mammaen hennes fikk helt sjokk da jeg tok kontakt og ble veldig glad for å få beskjed.Hun hadde ikke engang tenkt at noe slikt kunne skje. Det er viktig å lære barna om grenser og generelt nettvett og å sjekke hva de driver med.

  MOSO av Monica Søpstad 15.11.2013 kl.03:57

  I barnehagen jeg var utplassert i, hadde de ipader som ungene på 2 år satt og lekte med. Er ikke rart tiden er som den er, og verre blir den helt sikkert også..

  Helle Jakobsen 15.11.2013 kl.05:32

  Kjempebra innlegg! Jeg er så enig med deg!

  Linni Christensen 15.11.2013 kl.06:36

  Flott innlegg! :)

  sexandcity 15.11.2013 kl.06:52

  Så trist at unge jenter skal føle at de må spørre andre om de på en måte er "bra nok". Ta gjærne en titt innom bloggen min. Den er inspirert fra den kjente TV-serien "sex and the city" og handler kort sakt om det å være jente i 2013.

  Sandra Mortensen 15.11.2013 kl.08:00

  Den jenta er ikke stygg ! Hun er pen å det er dere begge to♥♥♥♥♥

  Vanja 15.11.2013 kl.09:25

  Utrolig bra skrevet

  Anne Beate Myrene 15.11.2013 kl.11:51

  Helt ærlig... du er kjempefin! <3

  marita 15.11.2013 kl.11:58

  Det er forferdelig trist, altså.. At små barn, så små at de til og med ikke har fått alle voksentennene sine, skal spørre alle de millioner mennesker som er på youtube, om de er pene eller stygge. Det kommer til å knekke den lille selvtilitten de har enda mer, for folk er ikke hyggelige over nettet. De trenger heller ikke være det.

  Mener det er foreldrene som burde passe på hva barna gjør på nett. I allefall når de er så små. Dette er barneskole barn. Små barn som i mine øyne fortsatt burde vært ute og lekt. Men samfunnet gir ikke barna den muligheten lenger. Nå er det PC, spill og telefon.. Trist.

  Bra innlegg forresten.

  atle j 15.11.2013 kl.12:18

  Ska sies at dette æ første gang æ har gidde å lese så mye å ikke minst kommentere på en blogg.

  Men har aldri vært så enig med deg som nå jeanette .

  Det sies at ett bilde sier mere en tusen ord å ja det bilde a dæ sminka i 2 så alt:)

  Ellen 15.11.2013 kl.16:38

  Dette er et veldig viktig tema! Det er så utrolig trist at folk i så ung alder begynner å bry seg så mye om utseende sitt at det fører til akkurat dette spørsmålet "er jeg stygg eller pen? Vær ærlig"

  Det er veldig viktig at du tar opp dette! For det gjør så vondt og gå rundt å tro at man er stygg!

  Bra skrevet! <3

  Elin Slåen 15.11.2013 kl.17:07

  Takk for det- så klart skal jeg linke kjempetydelig ;)

  Sondre Andreassen 15.11.2013 kl.18:57

  Jeg synes at det er ekkelt at jenter skal synes at det betyr noe hva fremmede folk skal mene om dem. Nettet er oversvømt av grusomme ting og jeg mener at alle er vakre uansett. Man måler opp folk etter utseende det er veldig mange facebook statuser jeg ser med tittelen vurder meg fra en til ti osv. Det er skremmende at verden blir sånn. Det er flere som er usikre på seg selv. Dette kan ødelegge dem for livet. Man er vakker som man er.

  Charlotte 16.11.2013 kl.01:44

  Sykt at folk i så ung alder legger ut sanne ting, husker selv når jeg var 8 år hadde jeg verken telefon eller data/iPad. Men det du sier er sant, alle er like verdifulle! Sykt bra innlegg vakre deg <3

  wa2wo.blogg.no 16.11.2013 kl.01:50

  Charlotte: Det er veldig sykt, og veldig trist. Tusen tusen takk for det <3

  wa2wo.blogg.no 16.11.2013 kl.01:58

  Sondre Andreassen: Jeg er veldig enig i det du skriver, alle er vakre uansett og akkurat denne trenden er skremmende.

  wa2wo.blogg.no 16.11.2013 kl.01:59

  Elin Slåen: Takk for det snuppa:) <3

  wa2wo.blogg.no 16.11.2013 kl.01:59

  Ellen: Det er forferdelig trist og som du sier, et viktig tema!
  Takk skal du ha <3

  wa2wo.blogg.no 16.11.2013 kl.02:01

  atle j: Tusen tusen takk skal du ha! Utrolig hyggelig tilbakemelding å få:)

  wa2wo.blogg.no 16.11.2013 kl.02:02

  marita: Ja, det er helt helt villt med den trenden og som du sier, folk er virkelig ikke hyggelige over nettet fordi det er så lett å gjemme seg da ingen ser hvem man er om man ikke ønsker det.

  Jeg er helt enig med deg der, det er foreldre sitt hovedansvar uansett.
  Takk skal du ha.

  wa2wo.blogg.no 16.11.2013 kl.02:02

  Anne Beate Myrene: Takk for det <3

  wa2wo.blogg.no 16.11.2013 kl.02:02

  Vanja: Tusen takk!

  wa2wo.blogg.no 16.11.2013 kl.02:02

  Sandra Mortensen: Så søt du er, du er helt nydelig selv skal jeg si deg:) <3 Alle er vakre mennesker uansett:)

  wa2wo.blogg.no 16.11.2013 kl.02:02

  sexandcity: Det er veldig trist.

  wa2wo.blogg.no 16.11.2013 kl.02:02

  Linni Christensen: Tusen takk!

  wa2wo.blogg.no 16.11.2013 kl.02:03

  Helle Jakobsen: Takk skal du ha!

  wa2wo.blogg.no 16.11.2013 kl.02:04

  MOSO av Monica Søpstad: Det med Ipads er litt skummelt ja, men jeg tror også Ipad kan være positivt og vet det brukes i flere barnehager for lek og læring. Men når det er sagt så mener jeg ikke at små barn bør ha en Ipad med fri nett tilgang helt ukontrollert av foreldre, der synes jeg det går en fin grense som er viktig å sette for å passe på.

  wa2wo.blogg.no 16.11.2013 kl.02:06

  Anonym: Tusen takk skal du ha!
  Jeg er helt og fullt hundre prosent enig med deg. Det siste du sier der er så viktig: Det er lett å tenke at slikt ikke kan skje med sine nærmeste, men plutselig så skjer det. Derfor er det viktig at foreldre gjør slik som du beskriver, passer litt på og følger litt med.

  wa2wo.blogg.no 16.11.2013 kl.02:06

  Cassandra Lysgård: Det er forferdelig.

  Sondre Andreassen 16.11.2013 kl.10:15

  Nettvett er viktig likt det anonym sa. Det er ikke alle barn som er oppdratt med grenser og disiplin det er via disiplin vi lærer om ting. Det er skremmende at tenåringer skal publisere bilder om seg selv uten å vite hva dette innebærer. De vet ikke hva grenser er og mange ganger skjer det mobbing både anonymt og andre steder. Jeg er mot mobbing og seksuell trakassering. Jeg ser at man bruker ord som homo, hore, hurpe etc. og dette er stygge ord. Jeg er i mot slik ordbruk jeg tenker at slike ord handler om at vedkommende selv har dårlig selvtillit og det ødelegger den lille selvtilitten den andre måtte ha fra før. Jeg vet hva jeg gjør og vil ikke ødelegge for andre. Anonyme nettsteder er frihavn for mobbing som er ondartet og kan ta livet av folk. Skriv kanskje et blogginnlegg om Ask.fm eller lignende anonyme nettsteder. Barneskole barn skulle ha vært ute og lekt men samfunnet gir dem ikke den muligheten.

  wa2wo.blogg.no 18.11.2013 kl.00:18

  Sondre Andreassen: Nettvett er utrolig viktig, jeg har også skrevet litt om akkurat det tidligere. Det har jeg faktisk allerede tenkt på, men er veldig veldig flott at du kommer med innspill, takk for det.

  Sondre Andreassen 18.11.2013 kl.09:06

  Du kan jo endre på blogginnleggene dine også da og ikke bare skrive om klær og sminke for det er ikke alle som er like interessert i dette. Gjør som sisteplass hun skriver ikke innlegg om sminke og klær. Det kan være greit med noe annet.

  wa2wo.blogg.no 18.11.2013 kl.16:10

  Sondre Andreassen:

  Hva i alle dager er det du får deg til å skrive, og spesielt på dette innlegget her? Det er nettopp slike som deg som er med på å ødelegge og trøkke ned andre mennesker. Du forsøker å fortelle meg og alle andre som er interressert i dette at dette ikke er interressant nok så vi skal heller blogge som sisteplass. Newsflash: Sisteplass er en vaskeekte rosablogger med klær, sminke, kropp og hår men hun har en humoristisk vridning på det. Det du skriver her sier utrolig mye om deg og jeg blir rett og slett flau på dine vegne. Ta en liten titt på dette før du dummer deg ut med trangsynheten din:

  http://sisteplass.blogg.no/1367342941_rapunsel.html ( Dette er et rent hår extensions innlegg med reklame for extensions)

  http://sisteplass.blogg.no/1372089857_endelig_nytt_ty.html ( Dette er et rent reklame klesinnlegg med å vise frem nye klær man har blitt sponset med)

  http://sisteplass.blogg.no/1366834803_sminkevideo.html (Dette et rent reklameinnlegg med sminkevideo hvor hun viser frem hva hun bruker for å føle seg vel og fin og anbefaler det til andre)

  Sisteplass ser jeg veldig opp til på hva hun har fått til men jeg er heller ikke blind for at det er kun de samme temaer som alle andre rosabloggere men dog inn i en helt genial innpakning. Det er bare utrolig flaut av deg å dra inn sisteplass sin blogg og samtidig skrive " hun skriver ikke innlegg om sminke og klær", når du tar så inni granskauen feil for å rettferdiggjøre at du hakker på hele bloggen min sitt innhold.

  Jeg blåser i hvem som eventuelt ikke måtte være interressert i det som står på bloggen min da den nettopp skrives for de som er interesserte i sminke, skjønnhet, klestips, hvordan kle deg etter den kroppen du har og akseptere den guider, tips og triks etc, og som du ser er det ganske mange som er interresserte i dette. Du er tydeligvis selv en av dem som er interressert nok til å henge rundt her og vite hva jeg skriver om, skjerpings, dette blir pinlig.

  Det ironiske er at du forteller meg at man skal skrive om noe annet enn klær og sminke, på akkurat et innlegg som IKKE handler om klær og sminke, Jeg har flust av innlegg som handler om selvtillit, selvaksept, dyrevelferd, aksept av homofili, barn i krigsrammede områder etc etc.

  Kanskje du skal gjøre litt reserarch før du slenger ut påstander, fordommer og er selv den som er en pådriver bak negativitet mot andre mennesker på et innlegg som absolutt handler om positivitet, gode tanker og å akseptere seg selv og hverandre. Du aksepterer helt tydelig ikke at ikke alle er som deg.

  Sondre Andreassen 18.11.2013 kl.20:36

  Ok, jeg forstår det. Jeg aksepterer at ikke alle er som meg det var ikke for å være vond mot deg. Samfunnet flommer jo over av nok av råd fra eksperter om hvordan en skal spise, kle på seg, hvordan en skal prestere i sengen og hvordan en skal se ut. Jeg er interessert i å vite hva du skriver om og du skriver mye fint. Beklager at jeg såret deg. Jeg har ikke til hensikt å såre deg. Dette handlet jo om nettvett hvilket som er et vanskelig tema for mange. Du skriver fine innlegg alle er jo ikke som deg heller da det er jo også mange menn som leser din blogg og du kan jo få opp øynene for ting som menn interesserer seg for. Jeg beklager at jeg var så ekkel.

  Sondre Andreassen 18.11.2013 kl.20:44

  Det er jo mange som ikke aksepterer seg selv og sliter med selvtilitten sin. Og nettet sprer også mye negativt og du er jo en av dem som sprer noe positivt. Unnskyld at jeg var så frekk mot alle andre her. Det er jo ikke alle som er frekke mot folk på nettet heller.

  wa2wo.blogg.no 19.11.2013 kl.00:34

  Sondre Andreassen: Det er helt sant, jeg er enig med deg der. Tusen takk for unnskyldningen, det setter jeg pris på og det er veldig voksent og skikkelig gjort av deg:)

  wa2wo.blogg.no 19.11.2013 kl.00:35

  Sondre Andreassen: Takk skal du ha for beklagelsen, det setter jeg pris på. Neida, du sårer ikke meg personlig men jeg blir ganske forbanna når du går så imot det du selv står for når du skriver, det var det som gjorde at jeg reagerte så sterkt.

  Sondre Andreassen 19.11.2013 kl.08:47

  Jeg vet jo grunnen til at folk ikke aksepterer seg selv, det er grunnet at media styrer hvordan vi skal se ut, om vi vil endre på en hake, eller ha noe nytt på munnen. Det er nok av sminke- og moteblogger og det kan påvirke jenter som ikke er sikre på seg selv. Det viktigste er å være fornøyde med seg selv og ikke bry seg om det media hele tiden skriver side opp og ned i aviser. Det er et press på kropp i dag som gjør at folk blir misfornøyde med kroppen sin og vil endre på alt. Jeg aksepterer meg selv og er fornøyd med den jeg er og vil ikke endre på noe. De temaene du skriver om på bloggen din er nødvendige for folk men det er jo litt vel mye sminke og hår akkurat dette innlegget handler ikke om det hvilket jeg synes er bra.

  wa2wo.blogg.no 19.11.2013 kl.18:59

  Sondre Andreassen: Selvfølgelig er media en stor del av det som er med på å gjøre slik at folk har det vanskelig med å akseptere seg selv, men jeg tror presset har vært der ganske lenge. Om det er verre nå enn før kan godt hende men jeg synes du skal ta å ta en titt på deg selv og se hva du skriver atter en gang og det ETTER du har best om unnskyldning. Du skriver følgende:

  " Men det er jo litt vel mye sminke og hår", er du helt på styr? Tror du virkelig det er interessen for sminke, hår og skjønnhet som er problemet her i samfunnet? Nei, det er det ikke. Det er faktisk slike holdninger som din som er et problem. Du har da vel ingen som helst rett til å fortelle andre mennesker hva de skal og ikke skal være opptatt av og interressert i. En annen newsflash til deg er at det er en ekstremt stor forskjell på det å være opptatt av å interressert i skjønnhet fordi man har det godt med seg selv og ønsker å ta vare på seg selv, og det å være overdrevent opptatt av sminke, hår, klær, operasjon etter operasjon, overdreven trening, sulting etc etc fordi man IKKE er fornøyd med seg selv og ønsker å forandre seg til noe ugjenkjennelig som til slutt ikke er seg selv lenger.

  Du må da være såpass oppegeånde at du klarer å se den forskjellen. På min blogg oppfordrer jeg ikke leserne til å slanke seg eller trene seg ihjel for å få den kroppen de ønsker, heller tvert imot å faktisk være fornøyd med den man er og hvordan man se ut og heller trene for helsefordelene i tillegg til at såklart det vil være en stor bonus å føle seg bedre med seg selv utenpå også, og det må da være lov uten at det betyr at man ikke har det bra med seg selv. Jeg oppfordrer ingen til å legge seg under kniven om man ikke er fornøyd men heller akseptere seg selv og kanskje prøve ut noen geniale, rimelige skjønnhetstriks alle kan gjøre hjemme. Du bør lære deg å nyansere før du skriver slike setninger for de blir rett og slett for dumme. Noe av det med å ha det bra med seg selv inkluderer nettopp å ta vare på seg selv, også utenpå og den kvalme måten du hele tiden forsøker å legge føringer for andre mennesker utfra hva du har som idealer er akkurat det du beskylder media for å gjøre. Nok engang, skjerpings.

  Sondre Andreassen 19.11.2013 kl.19:25

  Du skriver fine innlegg som nevnt. Du oppfordrer ikke andre til å trene seg ihjel heller. Jeg er jo oppegående. Det er viktig å glede andre. Det er jo det indre som teller mest da. Skjønnhet kommer banalt nok innenfra og ikke utenfra. Ok, det er ikke alltid så lett. Det er viktig å ta vare på seg selv. Jeg ser på ting på min måte. Det er jo ikke at nyansering hjelper. Media bestemmer mye hvordan folk skal leve som hva de skal spise, hvordan de skal se ut, hvilke klær de skal kle seg med. Det er nok av livstilseksperter der ute. Det er viktig å ikke bry seg om hva mediene sier. Før var det ikke like mye fokus på kropp slik som i dag. Da var det ikke internett, like mye blader og TV-kanaler sånn som nå. Unnskyld at jeg fremstiller det slik jeg gjør. Men jeg tjener ikke noe på å unnskylde meg for ting hele tiden. Men blogger handler jo mye om mat, klær og sminke men det finnes også hverdagsblogger. Noen blogger blir jo kritiserte for å tjene penger. Hun jenta på 15 år tjente jo mange millioner på dette. Man skal skrive om det man er interessert i og det er jo viktig. Du er jo også et samfunnsengasjert menneske. Media fremstiller jo strong is the new skinny idealet via syltynne modeller og det er jo ikke bra. Det er vanskelig å definere hva som er sexy eller perfekt. Perfekt finnes ikke og det er vanskelig å vite hva som er sexy. Det får være lystbetont. Jeg er fornøyd med meg selv og lever mitt liv på min måte. Jeg oppfordrer egentlig alle til å nyte livet sitt og ikke tenke over så mye hva andre sier skal være perfekt og det perfekte liv finnes ikke. Når det gjelder sosiale medier så blir perfeksjonsmyten lagt veldig frem.

  Sondre Andreassen 19.11.2013 kl.19:35

  Jeg vet at det er forskjell på å være interessert i skjønnhet og det å være opptatt av dette. Jeg kan ikke velge hva alle andre skal gjøre eller si hva de skal gjøre. Men det jeg kan gjøre er hvordan jeg tar mot noen. Jeg er oppdratt med respekt, lydighet og ærlighet hvilket som er gode egenskaper. Jeg står for egne meninger og vil ikke la andre legge seg oppi hva jeg skal si eller mene. Det var ikke vondt ment det du sa. Jeg vil ikke beklage meg hele tiden heller. Jeg skal vokte meg vel for hva jeg sier.

  wa2wo.blogg.no 19.11.2013 kl.19:46

  Sondre Andreassen:
  Så mye som du forteller meg at du er fornøyd med deg selv, så tviler jeg egentlig, og når du i tillegg driver på å blande inn alle mulige tanker om alt som du tar som negativt i samfunnet og blander det inn i personangrep mot både meg og andre om og om igjen i et stort vissvass av tanker, ord og setninger, da vet jeg at du er usikker.

  kristineaurora 21.11.2013 kl.21:53

  Du er nydelig!

  wa2wo.blogg.no 22.11.2013 kl.17:28

  kristineaurora: Tusen takk!:)
  Skriv en ny kommentar
  hits