Kontakt: jeanette@wa2wo.com

Dødsleirene vi elsker i Norge

 • 09.11.2014 - 16:00


Alle bildene er fra norske, godkjente (!) pelsfarmer. Foto: Dyrebeskyttelsen

En metallsonde føres inn i endetarmen, og en metallstav stikkes inn i revens munn eller snuten holdes mot en metallplate. Deretter skrus strømmen på. Ville du gjort det samme mot hunden, katten eller lillebroren din? Det vi gjør mot disse dyrene er det samme som om du skulle stengt noen du er glad i inne i et bittelite trangt bur hele livet helt til du tar dem med ut, og til slutt gir dem dødsstøtet de har ventet på hele livet. Hele livet er dem du er glad i gjort om til en ting, for at vi skal ha litt pels på jakken, skoene eller lua.

Dødsens skrik, vonde lukter av død og sorg er det eneste man finner på pelsfarmene KUN for at vi mennesker skal ha litt pels på kragen eller en dusk på luen. Kvalmt? Hva minner det om? Det er nøyaktig det samme vi gjorde mot våre medmennesker for 70 år siden, nå er det ikke tyskerne som står for dødsleirene, det er den helt vanlige nordmann som går på gaten. Godtar vi at dette gjøres mot dyr nå, baner vi veien for at vi i fremtiden også kan akseptere at dette gjøres med mennesker igjen.


Uvitenhet, ignoranse og manglende empati er grunnene til hvorfor dette fortsetter og det verste er den siste: manglende empati. Når man VET hva som skjer, bør man som medmenneske være i stand til å kjenne på hvor galt det er, hvor vondt det er, hvor sykt det er og ta avstand fra noe som er så enkelt og ta avstand fra. Det verste som finnes er mennesker som unnskylder en grusom handling med en annen: "Men det finnes noe annet vondt som også skjer i verden, så jeg bryr meg rett og slett ikke fordi jeg ikke eier empatifølelse og fordi pelskragen på jakken er viktigere enn livet selv". Til dem som har som ryggmargrefleks når de bruker pels å dra i gang kjøttdiskusjonen: Det er en helt annen diskusjon hvor svært mye grusomt skjer også der, men du argumenterer vel ikke for at det er greit med barnearbeidere fordi det finnes barn som sulter i Afrika? Det både er og være mulig å skille, og det å innse at ett problem ikke rettferdiggjøres av andre problemer. Ta ansvar.

Når polfarere og forskere i Antarktis ikke bruker pels, er det kvalmt når urbane fjortiser skriker at de fryser hvis de ikke går med pels.


Jeg ble fysisk dårlig etter fakkeltoget i går og etter appellene hvor vi fikk blant annet høre på en av dem som selv hadde vært og besøkt en godkjent norsk pelsfarm så sent som denne sommeren. Jeg finner ikke ord, dette gjøres mot helt uskyldige skapninger. Dyr er like uskyldige som barn, dyrene var her før oss, dyrene fortjener vår respekt, hjelp og å få lov til å leve det livet det er meningen de skulle få leve. Hva er det som gjør at vi i Norge elsker dødsleirene våre så høyt at vi gir de 30 millioner kroner av våre egne skattepenger når andre viktige land i Europa har forbudt det? Det er på tide at pelsfarmene blir lagt ned, det er på tide med importforbud, det er på tide at Norge klarer å følge både Sverige, Danmark, England, Italia og mange flere land, nok er nok!

33 kommentarer

 • Beste dagens outfit
 • Tjukke mennesker er late og dumme!

  • 04.08.2014 - 23:11

  Jeg kom over en artikkel med den ganske så sjokkerende og provoserende overskriften " Tjukke mennesker er late og dumme" da svært mange av mine fjesbokvenner hadde delt den og jeg måtte som sikkert svært mange andre også måtte gjøre, nemlig klikke meg inn. Artikkelen som dere finner HER latterliggjører etter min mening det alle oppegående mennesker forstår samt tillegger alle som forstår det faktum at kalorier inn og kalorier ut er det eneste sanne, ekstreme meninger.

  Artikkelen provoserte meg en smule og derfor fikk jeg lyst å ta for meg deler av denne håpløse artikkelen bit for bit for å forklare mitt syn på saken, hvordan jeg mener dette heller burde gjøres og hvorfor jeg synes artikkelen er så til de grader på trynet og heller virker mot sin hensikt som faktisk er å hjelpe, støtte og akseptere andre mennesker uansett størrelse og fasong.

   
  Illustrasjonsbilde lånt fra artikkelen : http://www.nrk.no/viten/_-tjukke-mennesker-er-late-og-dumme-1.11822083 . Foto: COLORBOX

   

  So here it goes ( Der jeg skriver anførselstegn med uthevet skrift har jeg lånt direkte setninger fra selve artikkelen, for deretter å skrive min kommentar til hvert punkt )

   

  1. "Ofte presenteres både årsak og løsning på fedmeproblemet som et enkelt regnestykke:

  Vekt = kalorier inn - kalorier ut.

  Det kan jo alle skjønne. Så når noen da likevel er overvektige, må det skyldes at de er dumme eller mangler karakterstyrke.

  Det er nettopp denne forestillingen som legitimerer stigmatisering og diskriminering av mennesker med fedme, mener Brewis Slade.". 

  Det handler om kalorier inn og kalorier ut, ferdig med det. Uansett så skal jeg vise dere et lite oppsett Andreas har satt opp her som viser litt av hvordan det faktisk foreligger selvom det handler om kalorier inn- kalorier ut. Artikkelen burde ikke legge fokus på den måten etter min mening da den virker mot sin hensikt fordi den høres ut som en dårlig unnskyldning, desverre. Den burde heller forklare slik vi gjør ved hjelp av modellen under, for deretter kanskje få flere mennesker til å tenke seg om to ganger før de dømmer eller mobber noen som er overvektige.


  Som man ser av denne illustrasjonen handler det om kalorier inn - kalorier ut men så er det selvfølgelig hundrevis av andre faktorer som spiller inn. Alle disse faktorene spiller enten positivt eller negativt inn. På den venstre og røde siden ser man eksempler på hendelser eller ting som enten legger til kalorier eller som er effektive hinder på forbrenning av kalorier, ergo vektnedgang. På den høyre og blå siden ser man eksempler på ting som enten bidrar direkte til å redusere kalorier eller bidrar i positiv retning for vektnedgang og forbrenning, ergo vektnedgangen din. Kanskje kommer du på egne punkter du synes passer inn enten under kalori inn eller kalori ut?

   

   

  2. "- Jeg opplever selv at mange folk har veldig klare meninger om at fedme skyldes at du er lat og mangler selvkontroll, sier en av Norges ledende eksperter på fedme, Jøran Hjelmesæth fra Senter for sykelig overvekt ved Sykehuset i Vestfold og Universitetet i Oslo.

  - De «vet» jo at det bare er å spise mindre og trene mer, og snakker gjerne om hvordan de selv klarer det."

  Men det er akkurat det det er, det er jo "bare" å spise mindre og trene mer og selvom det handler om det så betyr ikke det at det er lett og at ingen andre faktorer spiller inn. Jeg er ingen supermenneske, jeg har ikke noe bedre utgangspunkt enn det du har og du kjenner ikke meg eller min situasjon i det hele tatt, akkurat som jeg ikke kjenner deg eller din situasjon. Vi kan ikke bare sammenligne oss med alle andre og gå utifra at det er så mye lettere for naboen din å ta seg en treningsrunde enn det er for deg, vi må huske at vi IKKE kjenner hverandre og vi kjenner ihvertfall ikke hverandre over internett og sosiale media.

  Jeg er selvfølgelig enig i at mobbing er helt forferdelig og jeg er ekstremt sterkt imot mobbing. Det er så vondt å lese slike stygge og unødvendige kommentarer uansett hva eller hvem det gjelder men vi MÅ heve oss over dem. Ikke la deg trøkke ned av dem og i verste (beste?)  tilfelle: Unngå slike kommentarfelt totalt. Unngå artikler om slikt, unngå denne blogg posten som du gikk inn på pga overskriften trakk deg inn og unngå det som potensielt kan få deg til å¨føle deg verre. Ta heller tak i livet ditt og vær glad i deg selv. Snakk med legen din, kjæresten din, mammaen din, venninnen din, søsteren eller broren din. Ring en psykolog, les haugevis av selvhjelpsbøker eller meld deg inn på et kurs, bare gjør NOE for å få det bedre, ikke gi opp. Det vil alltid være mennesker som er onde mot hverandre og det er langt ifra kun overvektige som opplever dette, dette opplever alle og jeg har selv kjent på kroppen rasisme med fysisk og psykisk mobbing, stigmatisering og mobbing pga utseende generelt i tillegg til mobbing fysisk og psykisk gjennom barndom, på skolen og skoleveien men jeg er her i dag og jeg er glad i meg selv, nettopp fordi jeg vet jeg er verd nok, akkurat som du også er. Vi må ikke la verden styre oss, men vi må styre oss selv og vårt liv, og hva enn det innebærer for deg å må ta tak i for å endre livet ditt til det bedre, gjør det. Du har det nemlig i deg.

   
  Illustrasjonsbilde lånt fra theraddish.com: http://www.theraddish.com/2012/09/27/subway-the-healthier-option/

   

   

  3. "-..... Studier fra USA viser at  at overvektige sjeldnere blir ansatt eller forfremmet..." 

  For det første skal man ikke stole blindt på alt man leser på nettet og dette høres helt forferdelig ut og vi vet alle at forferdelige ting desverre skjer i verden, men tar artikkelen for seg noe mer enn dette, hva er bakgrunnen for dette? Jeg finner nemlig ingen kildehenvisninger som gjør nettopp det og det er også noe som provoserer meg da artikkelen enkelt og greit slenger ut en påstand som igjen jeg synes virker mot sin hensikt. "Overvektige blir sjeldnere ansatt eller forfremmet" og ferdig med det, forteller denne artikkelen meg.

  Det blir noe av det samme som å si" Drikker du kaffe har du større sjangse for å bli tatt av snøskred" Hvorfor? Jo nettopp fordi så enormt mange mennesker drikker kaffe og da er det også flere av dem som blir tatt av snøskred som drikker kaffe og der har du den grundige studien din.

  Hva kan være grunner til at studien faktisk viser til at overvektige sjeldnere blir ansatt eller forfremmet? Er det rett å slett fordi de er så overvektige at ingen orker å forfremme dem pga overvekten i seg selv eller kan det for eksempel være da mange overvektige mennesker gjerne kan lide av andre underliggende årsaker og også alvorlige psykiske helseplager, noe som igjen gjør at de trekker seg mer tilbake i seg selv, har lavere selvtillit og mer vanskelig for å strekke seg etter en forfremmelse eller å tørre å "vise seg frem" og ta mulighetene? Slike ting er ihvertfall for meg veldig viktig å også se på i slike sammenhenger og også noe jeg personlig tror spiller en stor rolle blant mange mange flere årsaker. Det er så lett å kun se kun en side av saken, eller av en person, men det er så mye mer og så mange flere sider som må taes med. Hva med de faktiske helseutfordringene som kan komme av farlig overvekt og hvordan skal en sjef forholde seg til dette ved en eventuell forfremmelse? Har du to likedan dyktige mennesker som gjør en akkurat like god jobb hvor den ene er farlig overvektig og såvidt kan gå opp trappene uten å falle om mens den andre er frisk, rask og holder seg i form, hvem hadde du forfremmet hvis du var sjefen og helt ærlig med deg selv?

   
  Illustrasjonsbilde lånt fra workplace.com: http://2020workplace.com/blog/?p=423.

   

   

  4. " Ville kommentatorene like ubesværet kunne foreslått å bruke jøder eller homofile som brensel? Eller erklært at de aldri ville ha ligget med en mørkhudet eller funksjonshemmet?Neppe. Så hvorfor er det da ganske greit å snakke nedsettende og ondskapsfullt om tykke folk? " 

  For det første vil jeg nevne slik som en annen oppegående person til min lettelse allerede hadde skrevet på facebook før meg, så er faktisk ikke hudfarge eller funksjonshemning noe man kan noe for i den minste grad og ei heller kan endre så det blir en ekstrem sammenligning som jeg bare ikke synes noe om. Selvfølgelig er det ikke "bare" å endre livsstilen sin selvom det bare er å gjøre det, hvis noen skjønner hva jeg vil frem til? Det er selvfølgelig ikke greit å snakke nedsettende og ondskapsfullt om eller til tykke mennesker ( eller noen mennesker i det hele tatt) og dette er noe jeg står ekstremt sterkt imot. Jeg har jo selv vært overvektig og selvom jeg ikke var helt oppe i 100kg + klassen vet jeg vet hvor hardt og tøft det kan være å sitte midt oppi det hele med hånden i kakeboksen, klumpen i halsen og tårene som renner nedover kinnene mens du spiser den 8'ende kroneisen som du stapper munnen full av mens du ser på deg selv med intenst hat og foraktelse, før du igjen hater deg selv så mye at du bare spiser enda mer for å få bort følelsen, og slik fortsetter den evige sirkelen.

   

  5. "Karlsen fra Universitetet i Agder og Senter for sykelig overvekt i Helse Sørøst bekrefter at mye forskning tyder på diskriminering.

  - Når alvorlig overvektige kommer inn med helseplager, ser helsepersonalet bare overvekten. Da blir svaret på alt at pasienten må spise mindre og trene mer, uansett hva problemet er. Dette kan føre til at disse menneskene ikke får den hjelpen de trenger.

  I verste fall blir andre sykdommer oversett. I tillegg kan pasientene vegre seg for å komme inn med nye plager, siden de så ofte opplever at helsepersonellet ikke lytter til dem."

  Her kan jeg forstå pasienten, men jeg kan også forstå legene. Selvfølgelig er det viktig at pasienter som er sykelig overvektige med kanskje mange og kompliserte helseplager bør bevege seg mer og endre livsstilen sin, men det betyr selvfølgelig ikke at det er løsningen på absolutt alle helseutfordringer pasienten eventuelt måtte ha. Her ser jeg begge sidene av saken og det er helt klart en utfordring men en enda større utfordring er kanskje den dårlige oppfølgingen og kunnskapen innen kosthold og ernæring i helsevesenet generellt, sammen med den fysiske og psykiske helsen hos pasienten.

  Jeg vil tør å påstå at legene her i landet på generell basis ikke ser på kosthold i utgangspunktet som en form for medisin, når det faktisk er den aller viktigste medisin etter min mening ( Jeg har blant annet selv vært borti en del tilfeller av nettopp dette hvor jeg husker spesielt et tilfelle da jeg snakket med en lege i forbindelse med kosthold for et svakt hjerte og legen svarte med " Desverre så er det ingen tradisjon på mat som medisin i norsk helsevesen"). Et sunt kosthold som gir kroppen akkurat det den trenger kan kurere mange helseplager, selvfølgelig ikke alle, men det er et viktig og svært klokt sted å starte og her bør legene gjøre en bedre jobb. De bør selv få mer kunnskap og få innarbeidet en rutine på hvordan formidle og hjelpe pasienter innen kosthold og ernæring uten å bare fortelle vedkommende " Spis mindre, spis sunt og tren mer". Hva er egentlig å spise sunt? Hvordan skal jeg trene? Hvor skal jeg starte? Hvordan skal jeg tørre å komme i gang? Hvem kan hjelpe meg til dette?

  Etter dette kommer såklart utfordringen med hva mer som egentlig ligger bak årsaken til pasientens overvekt. Jeg tror ikke på at noen som virkelig er lykkelig med vitende vilje spiser seg til farlig overvekt og er lykkelig med det, og da er det underliggende årsaker som er så enormt viktige å ta tak i. Dette er også noe man gjerne kan forvente kan ta flere år med behandling hos en dyktig terapeut for å komme til bunns i, og også noe jeg ser på som en veldig viktig del av prosessen.

  Hva hjelper det å utføre en slankeoperasjon hvis vedkommende ikke engang er klar over grunnen til trøstespisingen? Da er det større fare for at vedkommende faller tilbake igjen senere og ikke får en varig endring på problemene, noe vi ofte ser blant overvektige som har klart å slanke seg. Hvorfor kommer egentlig overvekten tilbake? Det er så mange sider å se på i denne sammenheng som blant annet psykisk helse og plager, andre stressfaktorer i livet, hva kostholdet samt slankemetoden til vedkommende faktisk innebærer etc etc. Her har helsepersonell en viktig jobb foran seg i tillegg til vedkommende selv som har hovedansvaret. I tillegg er det viktig å ikke gå for langt over pasientene sine grenser da slike ting kan være svært skamfullt, dyptliggende og noe pasienten gjør alt for å skjule og eventuelt ikke er klar over selv engang.

   

   

  6. "Norge kan være versting

  Mye av forskningen på stigmatisering av overvektige kommer fra utlandet, men det er ingen grunn til å tro at situasjonen er bedre her, sier Karlsen.Brewis Slade tror til og med at nordmennene kan være ekstra ille.

  " Dette avsnittet lyser av "kan, tror, ingenting tyder på og lignende". Dette er bare synsing, desverre og selvom det kan ha en viss sannhet  over seg så blir det for dumt å ta med så mye synsing i en artikkel som faktisk skal hjelpe overvektige og forebygge stigmatisering og mobbing, etter slik jeg opplever det. Jeg tror kalori inn - kalori ut illustrasjonsbildet vi lagde i punk 1 kan være minste like bra eller kanskje enda bedre til å motarbeide stigmatisering gjennom opplysning, istedetfor å anta det verste om nordmenn. Hva tror du?

   
  Illustrasjonsbilde lånt fra keleefitness.com: http://keleefitness.com/weight-training-for-women-the-ultimate-guide/

   

  7. "- ....Og det er tydelig for enhver som kommer utenfra at den norske kulturen verdsetter fitness svært høyt, sier hun.

  Vi dyrker polarheltene våre og de moderne norske heltene er sportsstjerner. Du kan knapt bevege deg utenfor døra uten å møte løpende mennesker i det nyeste treningsutstyret, og mye sosial aktivitet fokuserer på trening, mener forskeren.

  Så hva skjer da med synet vårt på mennesker som ikke passer inn i disse idealene?" 


  Det er absolutt ingenting i veien med å verdsette fitness, dyrke polarheltene eller å møte løpende mennesker i det nyeste treningsutstyret. Litt morro er det også å tenke på at jeg selv nå er en av de forferdelige løpende mennesker i rosa sportstopp, rosa headset og rosa joggesko ( Ja, du tippa rett. Jeg elsker rosa!) som bare løper rundt utenfor for å plage andre mennesker. Det er virkelig ikke slik verden skal være at man ikke skal kunne se det positive og inspirerende i god helse, treningsutfoldelse i natur og løpende forbipasserende kun fordi man ikke er der selv.

  Jeg var heller ikke der før, jeg syntes heller ikke det var super gøy at "alle andre" fikk det til, bare ikke jeg. Jeg lagde meg unnskyldninger i hytt å pine ( og jeg innrømmer det nå, men ikke den gang) slik som desverre veldig mange gjør. Hele resten av verden kan ikke endre seg pga noen som har det vondt eller som sliter med overvekt, det er vedkommende som må få hjelp, støtte, omsorg og kjærlighet nok fra andre og seg selv til å klare dette og til å endre livet sitt. Hjelp fra familie og venner, kanskje en dyktig psykolog til å finne andre løsninger å takle følelser på enn å ty til maten eller til usunn mat. Lære å elske seg selv og vokse på det som menneske. Ta babyskritt og få hjelpen vedkommende trenger. Når det gjelder dette med idealer så vil det alltid være forskjellige idealer å passe inn i og dette er noe alle mennesker må leve med og forholde seg til, også de som ikke er overvektige. Er det noe bedre for blondinen som har store bryster å bli skult på, hakket på og sett på som helt blåst i hodet kun pga to store fordeler og blonde lokker? Er det egentlig noe bedre for snille, gode og enormt dyktige Mustafa som er arbeidsinnvandrer og skal søke arbeid? Man må dessverre bare innse at verden ikke er rettferdig, men det er nå slik den er for alle og vi må alle ta utgangspunkt i oss selv.

   

  8. "Noen mennesker blir lettere sulten og seinere mett enn andre. Noen opplever større nytelse når de spiser fett og sukker, og har et sterkere sug etter mat. Noen kropper lagrer også fett lettere enn andre." 

  Her synes jeg også absolutt alt går imot sin hensikt da det egentlig står "Unnskyldning, unnskyldning og unnskyldning". Såklart er det individuelle utgangspunkt og forskjeller og såklart kan dette være frustrerende men det handler som jeg har sagt før at man bare må ta utgangspunkt i seg selv. Jeg har en venninne som sitter på rompa hele dagen, kjører bil fra  seg selv og til postkassen og lever på coca cola og junkfood, likevel er hun slank som bare det og de fleste tror hun tilbringer timesvis på treningsenteret.

  Hva skal jeg gjøre med det? Bli irritert på henne? Gi opp på meg selv siden jeg ikke kan gjøre det samme og fremdeles være slank? Skrike ut at verden er urettferdig mens jeg river meg selv i håret? Jeg er takknemlig for at jeg er meg og jeg tar utgangspunkt i meg selv, min helse, min forbrenning og hvordan min kropp reagerer på sunn mat/usunn mat og aktivitet/ ikke aktivitet og så legger jeg levevanene mine etter det. Nøyaktig det bør vi alle jobbe med å gjøre og vi bør ikke unnskylde oss med slike bortforklaringer. Vi må heller akseptere det, for deretter forstå at vi likevel kan endre våre spise og levevaner og vi kan likevel oppnå resultater. Det har ingenting å si om det tar 1 år for deg å få resultater mens det tar 3 måneder for venninnen din ( selvom dette igjen kan være frustrerende såklart) for du er du, og du må ta utgangspunkt i deg selv, tiden vil gå uansett. Her vil jeg nok en gang henvise til kalori inn - kalori ut illustrasjonsbildet i punkt 1. På hvilken side av tabellen vil det at kroppen din lagrer fett så mye lettere havne på, og hva kan vi gjøre om vi har en slik utfordring?

   
  Illustrasjonsbilde lånt av pallavisspices.blogspot.com: http://pallavisspices.blogspot.no/2013/08/junk-food-consumption-by-todays-young.html

   

  9. "I dag lever vi i et samfunn hvor kaloritette fristelser i alle utgaver er ekstremt tilgjengelige. Samtidig har biler og andre tekniske innretninger eliminert mye hverdagsmosjon. Det er blitt mer utfordrende å holde seg slank.

  Men alle er ikke like utsatt. Kaloribombene i disken på bensinstasjonen er rett og slett ikke like uimotståelige for alle. Og ikke alle legger på seg like mye, selv om de skulle la seg friste til et smågodtgilde foran TVen."

  Ja, det er flere fristelser, ja vi har biler, ja kaloribombene frister noen litt mer enn andre men: Det handler fremdeles om ansvar for egen helse og å slutte med unnskyldningene for det gjør bare problemet enda verre, også stigmatiserings problemet. Ta bena eller sykkelen istedenfor bilen, ikke gå på bensinstasjonen når du er skrubbsulten, ikke spis en megastor skål med godteri foran tv en hvis du VET at din kropp legger på seg av det. Lær deg selv å kjenne og aksepter deg selv og forskjellene vi alle mennesker har, både utenpå og innvendig. Klarer du ikke å slutte med trøstespising og føler det "spiser deg opp innvendig" bør du vurdere å søke profesjonell hjelp. Det er ingen skam i det, det viser kun styrke, mot og en vilje til å endre livet ditt til det bedre. Ikke aksepter unnskyldninger, aksepter deg selv og obb heller mot noe bedre for det fortjener du.

   

   

  10.. "Han forteller for eksempel om en undersøkelse av hvordan trening virker på relativt utrente mennesker med fedme.

  Forskerne sørget for at deltagerne i studien fikk like mye fysisk aktivitet: De trente tilsvarende et energiforbruk på 500 kalorier, på 75 prosent av maksimal innsats, fem dager i uka over tre måneder. Alt var likt for alle. Men resultatene var svært forskjellige.

  - Noen fikk en kjempeeffekt. De gikk kanskje ned 15 kilo. De fleste gikk ned litt. Men noen gikk faktisk opp i vekt. Og dette har man også sett i andre studier"

   Denne undersøkelsen må blant annet inneha følgende for at den faktisk skal kunne vise realiteten i resultatene etter undersøkelse: Hverdagsaktivitet utenom den fysiske aktiviteten på selve treningen fem dager i uken, kostholdet til deltakerne (  Hvordan i all verden utføre en slik undersøkelse uten å nevne kostholdet som utgjør en så stor del av resultater?) samt ikke minst hvor mye mer kalorier spiste hver enkelt deltaker i og med at de startet med effektiv trening fem dager i uken? Noen av deltakerne la nok helt naturlig om kosthold og livsstil gradvis, mens andre ikke gjorde det og holdt seg til de samme gamle vanene, eventuelt spiste enda mer siden man gjerne blir sulten av trening . Dette er blant annet grunner til forskjeller i antall kg man går ned, i tillegg til andre faktorer, men disse er de viktigste for å kunne uttale seg slik etter en studie. Har de fulgt disse studiepersonene 24 timer i døgnet for å følge med på hva hver enkelt putter i munnen og hva hver enkelt gjør av hverdagsaktivitet som turer, handling på matbutikken, matlaging, husarbeid etc etc? Da regner jeg med at for det første så hadde det stått i studien og for det andre så hadde denne artikkelen klart å kildelinke studien. Her vil nok de forskjellige deltakerne sine individuelle kalori inn - kalori ut tabeller som nevnt i punkt 1 være minst like viktige for sluttresultatet som det faktum at de hadde "nøyaktig" lik fysisk aktivitet.

   
  Illustrasjonsbilde av meg selv, før og nå. Jeg er stolt fordi jeg har tatt vare på meg selv, jobbet med hvordan være glad i meg selv fra innsiden og ut, fordi jeg gir kroppen min god, sunn og næringsrik mat og fordi jeg har funnet en glede i treningen som jeg ikke ante fantes for en som meg. Jeg må fremdeles jobbe med meg selv og hvordan jeg tenker hver eneste bidige dag men jeg har bestemt meg for å aldri gi opp på meg selv igjen, noe jeg ønsker å kunne hjelpe andre mennesker som sliter med det samme som jeg gjorde å jobbe med. Det er noe med å forstå at man fortjener det beste fordi man faktisk er et bra og flott menneske uansett hvordan man ser ut, hvor man kommer fra og hva man driver dagene sine med.

   

  11. "- En som får en supereffekt av trening vil få mye applaus og ros for å følge de anbefalte rådene mot fedme, sier Kulseng.

  Men en som trener like mye uten å få den samme effekten blir fort mistenkeliggjort. Sluntrer vedkommende unna treningsøktene, kanskje?

  - Dette er urettferdig, sier Kulseng."

  Selvfølgelig vil vedkommende som får supereffekt av trening få mye applaus og ros, noe som er rett og rimelig. Og selvfølgelig kan to mennesker gjøre nøyaktig det samme innen trening, kosthold og livsstil men fremdeles oppnå forskjellige resultater men slik er det for alle og om det er urettferdig eller ikke er helt irrelevant for å skulle hjelpe overvektige mot mobbing og stigmatisering. Man må jo opplyse, lære, støtte, være ærlig og oppriktig samt hjelpe. Og selvølgelig er det gode grunner til hvorfor et menneske som løper en time om dagen samt løfter vekter to-tre ganger i uken IKKE oppnår resultater. Da må man selvfølgelig se på faktorer som blant annet det svært viktige kostholdet. Her vil jeg påstå at det å annerkjenne, godta og innse at det er kun kalori inn - kalori ut ( se punkt 1) som gjelder, er det rette for så jobbe med forståelse på hva som faktisk påvirker dette regnestykket og hva som kan motvirke og komme stigmatiseringen til livs.

   

   

  12. "En annen uheldig bivirkning oppstår når de som lykkes får store hurra-oppslag i mediene. Siden folk antar at mennesker er like, tror vi at alle kan oppnå de samme resultatene. Konklusjonen blir fort at de som ikke klarer å holde seg slanke, mangler viljestyrke og stamina."

  Jeg er svært uenig i at dette er uheldig, jeg synes det er inspirerende og slike oppslag i media har gjort meg enda mer inspirert til å fortsette den enorme livsstilsendringen jeg har måtte gjort for meg selv, i tillegg til at jeg selv har inspirert andre til å legge om livsstilen sin. Hvordan kan det være dumt når jeg gjør det på en sunn og riktig måte?

  Jeg er dog enig i at det er fælt når mennesker går utifra at et overvektig menneske automatisk er lat, uten viljestyrke og udugelig, for å sette det på spissen. Vi mennesker dømmer hverandre oppognedenomoghjemigjen uansett hva det gjelder som jeg nevnte tidligere,noe som ikke greit, noe som vi må jobbe for å motvirke men måten å gjøre det på er ikke å unnskylde overvekten sin. Man må også huske på at man selv er ansvarlig på eksempelvis internett. Tåler man ikke det man ser så kan man faktisk unngå det, ihvertfall i ganske så stor grad. Her vil også som nevnt i punktet rett over ( punkt 11) en forståelse av faktorene på hvorfor noen tar av seg lettere enn andre være til langt større nytte for de som sliter med overvekt og stigmatisering enn all verdens bortforklaringer.

   

   

  13. "- Dersom du setter det å holde deg slank foran absolutt alt annet i livet, kan du klare det, sier Brewis Slade fra CAS.

  - Men dette er ikke realistisk for de fleste mennesker, som også er opptatt av andre ting, som jobb og omsorgsoppgaver."

  Denne påstanden og uttalelsen er direkte stygg og ondskapsfull mot absolutt alle mennesker som er slanke og som jobber for det, og fullstendig feil. Man trenger ikke å sette det foran alt annet i livet og det handler selvfølgelig om prioriteringer, men ikke mellom å velge mellom jobb og omsorg for barnet ditt VS trening. Det er helt og fullstendig idiotisk. Det handler mer om å eksempelvis legge seg to timer tidligere for å kunne stå opp ekstra tidlig før jobb for å få unnagjort treningen, planlegge familiemiddagene noen dager i forveien slik at du har tid til treningen, eller å droppe å se Top model for å heller ta seg en treningsøkt, eller enda bedre; ta det foran tv'en. Når President Barack Obama har tid, så har vi alle tid, men vi må bare finne frem tiden, for den er der. Kanskje ikke hver eneste dag, men ihvertfall to-tre ganger i uken og hvis du er helt ærlig med deg selv så klarer du å finne litt tid til treningen.

   
  Eget illustrasjonsbilde

   

  14. "Skammen øker risikoen for overspising og kan heve terskelen for å komme seg ut for å mosjonere. Dessuten kan stresset forbundet med å være utenfor i seg selv gi kjemiske endringer i kroppen som kan lede mot mer fedme."

  Dette er helt sant, og jeg er enig i at skammen og stresset kan påvirke, men det finnes mulige alternativer som kan hjelpe og som jeg skulle ønske ble skrevet om. Personlig unngår jeg alt jeg klarer så ofte jeg klarer som kan påvirke meg negativt i noen som helst grad, og det er faktisk mulig enten det er tv reklamer, nyheter, bloggere ( Ja, jeg er en blogger selv og blir man negativt påvirket av en blogger om og om igjen er det kun ens eget ansvar å holde seg unna) eller hva det måtte være man trenger for å fokusere på det positive.

  I tillegg startet jeg hele treningsprosessen hjemme hos meg selv fordi det var kun her jeg følte jeg turte å prøve meg frem med øvelser og ikke ute eller på treningssenter. Man må heller forsøke å finne løsninger samtidig som man jobber mot mobbing og stigmatisering istedenfor å gi opp og fortelle seg selv" Men det er vanskelig å trene for overvektige siden de blir mobbet så derfor går det ikke og jeg klarer ikke å gå ned i vekt pga dette da jeg faller inn under den kategorien". Her setter jeg det igjen litt på spissen men hele poenget er at man selv har ansvar for eget liv enten det ansvaret betyr å skaffe seg hjelp til å takle livets utfordringer eller om ansvaret betyr å komme seg opp av sofaen og ut på en trimtur. Vi er alle på forskjellige steder og alle må ta utgangspunkt i seg selv, det stedet man er på, sitt liv og sine utfordringer for å klare å jobbe med de utfordringene og kjempe mot overvekten.

   
  Illustrasjonsbilde lånt fra lifescapesolutions.com: http://lifescapesolutions.com/bullying-epidemic-causes-childhood-trauma/

   

  Jeg håper inderlig ikke noen går utifra at jeg mener det er greit å mobbe og stigmatisere, og at dere leser skikkelig før dere kommenterer.

  Jeg er så sterkt i mot mobbing at jeg ikke finner ord for det engang men jeg er også i mot hjernedøde artikler som ikke bringer med seg noe annet enn å eventuelt forverre problemet. Det handler om respekt for hverandre som mennesker uansett kroppsfasong, hudfarge, religion, kjønn, legning eller hva det måtte være. Hvorfor dette skal være så vanskelig er et ubesvart spørsmål men vi kan fikse mye med å starte med oss selv. Tenke over hvordan vi oppfører oss mot andre til daglig, smile til hverandre når vi går forbi fremmede for kanskje ditt smil redder et liv en dag? Stoppe oss selv i å tenke stygt om en overvektig mann som spiser burgeren sin på Mc Donalds, for det er ikke bare denne burgeren som gjør vedkommende overvektig (Du sitter vel kanskje der selv med en burger i tillegg?). Vi aner ikke hva andre mennesker bærer med seg. Hva om denne personen har blitt både fysisk og psykisk mishandlet gjennom hele oppveksten sin, hva om vedkommende mistet sin kone og barn i en tragisk ulykke for 3 måneder siden? Synes du da det er greit å le av eller se ned på vedkommende? ( Om du gjør det, er det du som trenger alvorlig hjelp).

  Hva om dette var deg, din far eller din kjæreste?  Tenk igjennom ikke bare hvordan du oppfører deg mot andre mennesker men hvordan du faktisk tenker. Vi dømmer alle sammen, men vi kan dømme så mye mindre hvis vi bare gidder og ta tak i oss selv. Jeg avslutter dette med en liten oppfordring:

  Aldri aldri mer sleng ut en stygg kommentar uten grunnlag basert på dømming, sjalusi, forhåndskonklusjoner eller hva det måtte være av grunnen til kommentaren, verken til overvektige eller noen andre mennesker i denne flotte verden. 

   

   Kilder:

  http://www.nrk.no/viten/_-tjukke-mennesker-er-late-og-dumme-1.11822083

  20 kommentarer

 • Beste dagens outfit
 • Slik oppnår du en perfekt kropp og et perfekt liv i 2014

  • 06.01.2014 - 21:43

  Livet er ingen perfekt mal, perfekt plan eller perfekt oppskrift som passer for alle. Det er faktisk slik at denne oppskriften ikke passer for noen siden vi alle må tilpasse den til oss selv. Vi har for mange og for store krav til oss selv og istedetfor å gjøre kravene om til drømmer som igjen gjøres om til mål over tid vil vi helst ha alt her og nå med en eneste gang. Når dette ikke går, gir vi opp.

  Mange lager seg og følger en perfekt oppskrift på livet hvor man ofte starter i barnehage, så begynner barneskolen, ungdomsskolen og deretter videregående. Nå vil du helst vite hva du skal bedrive resten av ditt liv med (!) og det i en alder av 18 år. Når du så har funnet ut av dette kan du ta valget videre og om du velger en høy utdannelse er dette noe du skal klare ved siden av å ha en jobb samt trene 4 ganger i uken, spise sunt, være sosial og fungere godt i samfunnet. Det eneste jeg kan fortelle deg om slike oppskrifter er at en eller annen gang vil det skje noe uforutsett som du aldri kunne se for deg, og du må bestemme deg om du skal klare å stå stødig eller om du gir opp. Du må aldri tenke på å gi opp når livet kaster deg i en uventet retning men heller forsøke å snu det til noe positivt, noe du kan lære av og som du kan vokse med. Du kommer til å gå på en smell og dette er noe du aldri kan forutse, men med rett innstilling vil du kunne takle det og komme deg igjennom det.


  Nå som januar er her strør folk rundt seg med nyttårforsetter om alt fra a til å og det var det som fikk meg inn på disse tankene. Den vanligste er trening og kostholdsvaner hvor jeg ser år etter år folk skriver ned nyttårsforsettene sine på Facebook eller blogg " Jeg skal trene 5 ganger i uken". "Jeg skal aldri spise godteri mer".  " Jeg skal kun få 5 og 6 i alle fag". "Det jeg ser på som utfordringen med disse nyttårsforsettene er tankene mange som lager dem har bak dem. Å gå fra å aldri trene i det hele tatt til å trene 5 ganger i uken hver eneste uke er ikke det jeg vil se på som et fornuftig mål med mindre du er overdrevent viljesterk og vet du får det til uansett hva som skjer. Å fortelle deg selv at du aldri skal spise godteri noengang igjen, tror du det er noe du kan leve etter? Passer det inn i livet ditt ellers med kinoturer, bursdager, lørdagskvelder med venninner?

  Det handler om å ikke skuffe seg selv så hardt at du ikke kommer deg opp igjen, men samtidig klare å forstå at absolutt alt er mulig for nettopp deg. Alt er mulig med den rette tankegangen og de rette målene. Jeg hadde mange nyttårsforsetter før og de gikk ut på mye forskjellig hvor alle forsettene i bunn og grunn egentlig handlet om å gjøre absolutt alt i livet perfekt. Hva skjedde? Jo, jeg klarte ikke å gjøre alt perfekt siden jeg tross alt er et menneske som alle andre, og jeg gikk på små smell etter smell til større smell. Til slutt innså jeg at jeg ikke kom til å få det til og det ble med det samme gamle. Vi mennesker er kapable til så mye mer enn vi tror, men det handler om å ta det skritt for skritt for ikke å sette seg det som mest sannsynligvis er umenneskelige mål for deg her og nå.

  Det som også er viktig å tenke på når du setter deg nyttårsforsett og mål i livet generellt er at du aldri skal sammenligne deg med noen andre. Du vet ikke hvilken vei de har gått for å nå dit de er uansett hva det gjelder og du vet heller ikke hvordan livet deres er. Ta utgangspunkt i deg selv, alltid. Hvis du trener 1 gang i uken, bør nyttårsforsettet ditt være å øke til foreksempel 2 - 3 ganger i uken. Det skal være noe du ser for deg du kan gjøre resten av ditt liv og noe som er gjennomførbart med hvordan livet ditt er utenom treningen. Om du skal ned i vekt bør du sette deg små delmål som du står på og jobber for litt og litt av gangen. Det handler om små endringer som blir til varige livsstilsendringer og det handler om å ha det rette syn og de rette tankene rundt dette. Jeg kan nevne at jeg selv har gått ned 12 kg men dette tok meg uendelig lang tid. Grunnen til at dette tok meg lang tid er fordi jeg måtte finne min middelvei, finne ut av min livsstil, kjenne min kropp, mitt sinn og ta det derfra. Jo bedre jeg fikk det jo mer ble jeg interressert i både kosthold og trening og jo mer lykkelig ble jeg. Du må spør deg selv dette ærlige spørsmålet " Er dette noe jeg kan leve med resten av mitt liv?". Hvis svaret er nei, bør du sannsynligvis revurdere målet ditt og finne en løsning som vil fungere.


  Du må ikke sammenligne deg selv og ditt liv med alle andre sitt. Du vet ingenting om andre sitt liv men det du vet masse om, er ditt eget. Du må gjøre de valgene som er de rette for deg uansett om det er å ta advokatutdannelse, studere sykepleien, bli fitnessutøver, starte eget firma, skrive bøker, male kunstverk, skrive sanger, danse på en scene eller rett å slett ta en pause og en pust i bakken for å ta livet litt med ro. Det er ingen fasit, det er ingen mal, det er ingen oppskrift som er perfekt. Du vil gå på en smell og du må selv bestemme deg for å komme deg opp igjen av søla, uansett hvor langt ned i søla du ligger. Du klarer deg og du er sterkere enn du tror men ikke la deg selv bli din egen verste fiende, den som dømmer deg opp og ned, den som mislykkes og den som gir opp. Du må bare lære underveis og ta kunnskap fra absolutt alt du opplever i livet. Livet er ingen dans på roser, men om det hadde vært det hadde det blitt verdens mest kjedelige dans så sett pris på det du har her og nå, hvem du er og hva du skal gjøre ut av dette året. Du får ikke år 2014 tilbake så sørg for at dette blir året du faktisk gjør forandringene som du lengter etter, som gjør DEG lykkelig og gir deg det perfekte liv for deg selv og det flotte mennesket du er.

   

  Hashtags: #wa2wo #motivasjon #2014 #inspirasjon #værfornøyd #mål #drømmer #nyttårsforsett #trening #kosthold

  53 kommentarer

 • Beste dagens outfit
 • ER JEG STYGG ELLER PEN? VÆR ÆRLIG!

  • 14.11.2013 - 20:12

  Det er ikke mange dagene siden jeg først oppdaget denne trenden og det var da jeg kom over en artikkel i abc nyheter. ( Les hele artikkelen HER!). Unge jenter helt nede i 8 - 9 års alderen legger ut videoer av seg selv på Youtube med spørsmålet " Am I pretty or ugly? Be honest! ". Såklart ble jeg overrasket og jeg ble nysgjerrig på hva i alle dager dette er så derfor satte meg ned og kikket litt på Youtube. Det var skremmende mange treff og i skremmende aldersgrupper. Man kan jo sette seg ned, klø seg i hodet og spør " Hva har skjedd?".


  Bildet er lånt fra abcnyheter.no og artikkelen finner dere HER!

  Det er ikke en enkelt ting, hendelse eller person som skaper akkurat dette problemet. Først og fremst er internett en voksende utfordring. Noen fortalte meg at det er helt vanlig å gi 4 åringen sin Ipad i gave til jul. Da ble jeg enda mer overrasket og ser at jeg henger litt etter her. Kanskje jeg er gammeldags men jeg ser bare ikke poenget med en 4 åring eller en 8 åring for den saks skyld som skal ha sin helt egen Ipad med internettforbindelse totalt utenfor foreldres kontroll. Man blir utsatt for så mye press allerede fra ekstremt ung alder og barn blir tidligere og tidligere opptatt av utseendet. Mange tror at verdien til et menneske ligger i det ytre, og da er det noe alvorlig galt. Jeg blir oppriktig lei meg. Noen  legger skylden på aviser, noen legger skylden på bloggere og enkeltpersoner, andre legger skylden på photoshop mens noen igjen legger skylden på kjendiser and the list goes on. Det vil alltid være noe eller noen å legge skylden på, dette er et samfunnsproblem og det bør taes alvorlig.

  Er det noe jeg ikke forstår er det foreldre som legger skylden på alt annet enn seg selv. Ja, det er utfordrende å vokse opp i dette, og ja barna blir utsatt tidligere og tidligere men til syvende og sist er det foreldrene sitt hovedansvar å lære bort. Lær barnet ditt hvor verdien til et menneske ligger, lær dem at det ikke ligger i det ytre. Skjønnhet og utseende skal være en positiv ting, men verden har bare gjort det til noe ondt og forferdelig. Enten er man for lite opptatt av det ytre eller så er man for opptatt av det, enten er man for pen til at verden aksepterer det ellers så er man for lite pen til at verden aksepterer det, enten så er man for stor til at verden aksepterer det eller så er man for tynn til å bli akseptert. Lær barna og de unge at det viktigste er at de selv godtar og liker seg selv, for da kan verden måtte mene hva den vil. Jeg synes det er positivt å rose et barn for hvor vakre de er, hvor fine klær de har og hvor pene de er på håret, men jeg synes det er mer enn dobbelt så viktig å rose egenskaper, tanker, ønsker, drømmer, empati, viljestyrke og mennesket som er på innsiden av det ytre skallet.  Jeg vil fortelle deg hva som egentlig måler din verdi som menneske. Jeg vil også gjerne at du skal tenke over dette i tiden fremover. Husk at det du ser på internett, instagram, tv, reklameplakater, motemagasiner, filmer, aviser, sminkereklame og alt annet av det presset du kjenner på kroppen egentlig er en forvridd virkelighet som man selv måler seg med. Ingen menneske har et perfekt utseende, ingen har en perfekt kropp, ingen har et perfekt liv, ingen går igjennom livet uten å møte motgang og selvom du tror dette er virkeligheten må du få øynene opp nå.

  ♥ Din verdi måles IKKE i hvordan du ser ut. Dette har absolutt ingenting å gjøre med din verdi som menneske og dette er noe som bør komme på en siste liten "bonusplass" over hva du bør fokusere livet ditt på. Det å ta vare på utseendet sitt skal være en bonus, kanskje noe som er en hobby, noe man liker å drive med, noe man trives med og ikke en tvang fordi man forsøker å oppnå en illusjon man har satt seg.

  ♥ Verdien din ligger på innsiden. Mennesket du er, deg selv og bare deg. Du er verdifull uansett hvem du er, hvor du kommer fra, hvordan du ser ut, hvilken legning du har, hvilken hudfarge du har, hvilken størrelse du bruker, hvilken hårfarge du har, hvilken øyenfarge du har og hvilket kjønn du er. Tro på dette.

  ♥ Du er vakker. Jeg kan garantere deg at du er vakker. Om du ikke er det i dine egne øyne, så er du det i noen andres øyne. Hva som er vakkert på utsiden kan diskuteres og heldigvis vil ingen av oss bli enige på dette punktet. Vi er jo tross alt forskjellige mennesker med forskjellig utseende og forskjellig personlighet. Derfor vil også det som er vakkert komme ann på øyet som ser.

  ♥ Du er verdifull og du har garantert noe godt ved deg. Jeg har troen på at det finnes noe godt i alle mennesker og jeg nekter å gi slipp på den troen. Jeg tror at et sinn kan være ødelagt slik at man ikke ser godheten og jeg tror godheten kan bli såpass undertrykt at den nesten ikke kan komme frem igjen, men jeg tror at alle mennesker har et utgangspunkt i livet til å kunne være et godt menneske og gjøre de rette valgene. Vi kan alle havne på feil vei og vi kan alle gjøre fæle ting, men det viktigste er å være sterk og ha troen på at du er verd det. Det nytter å være snill, det nytter å gjøre godt for andre og det nytter å være deg selv. Ikke vær noen andre for det er så mye med deg som ingen andre mennesker har. Du er unik.

  ♥ Du bør aldri la omverdenen være dem som avgjør din verdi. Dette er farlig. Tenk på nettmobbing. Hvor lett tror du det er for et menneske å skrive noen stygge ord til deg over tastaturet VS å stå ansikt til ansikt med deg og fortelle deg akkurat det samme? Jeg vil påstå at de aller fleste nettmobbere ikke tør dette og at de er feige. Du må ikke la slike ord gå innpå deg. Det du bør la gå innpå deg er alle som er glad i deg, vennene dine, familien din og deg selv. Hvem er viktigst og hvem sin mening er viktigst for deg? En totalt fremmed som ikke kjenner deg eller de som kjenner deg ut og inn? Tenkte meg det. Fokuser på de som betyr noe og de som er der for deg, ikke på de som bare vil deg noe vondt fordi de har problemer selv.

  ♥ Ikke bruk energien din på negative mennesker og mennesker som trøkker deg ned. Du og ditt liv er verd mye mer enn dette.

  ♥ Aldri la den stygge stemmen / tankene i hodet ditt fortelle deg at du ikke er god nok, at du ikke er pen nok, at du ikke får det til, og at du ikke er verd noe. Den stemmen tar feil og den stemmen er en skummel stemme hvis du lar den kontrollere deg. Det er din egen misoppfatning av deg selv du hører på, og dette er farlig. Tør å spør om hjelp til å bekjempe disse stemmene. Det kan være mamma eller pappa, det kan være en god venn, det kan være kjæresten, det kan være samboeren, det kan være din søster eller bror, det kan være helsesøster, det kan være en kollega, det kan være en psykolog eller du kan ringe til foreksempel krisetelefonen på tlf nr: 815 33 300. Denne er døgnåpen for alle og du kan også nå de på chat om du ikke vil snakke i telefonen. ( Les mer HER!)

  ♥ Aldri mobb andre mennesker. Uansett hvor fælt du har det må du aldri la dette gå utover et annet menneske. Dette er starten på ondskap og dette er feighet. Du vil ikke være denne personen, du vil være den som er snill og god mot andre. Vil du virkelig skade noen som er akkurat som deg selv? Ikke vær den feige og onde, vær den modige og snille og du skal se du kommer lenger og blir mer lykkelig.

  ♥ Ikke oppsøk det som får deg til å føle deg dårlig eller mindre verd. Hvis du konstant oppsøker dette for å få en "bekreftelse" på at du ikke er god nok om og om igjen, gjør du ingenting annet enn å skade deg selv og din helse. Det er ikke dette du vil og dette er farlig. Oppsøk det som gjør deg glad på innsiden, det som virkelig får deg til å smile og som får deg til å føle deg positivt innstillt.

  ♥ Fortell deg selv hver eneste dag at du er god nok, at du er bra nok, at du såklart får dette til, at du vil være god og snill mot andre og at du vil gjøre ditt liv til det beste livet du kan ha. Tro på meg når jeg forteller deg at du er verdifull fordi du er det mennesket du er og aldri la noen andre få deg til å føle motsatt.  Tro på det jeg skriver og ikke tro på løgnene til samfunnet vi bor i.

  Du er for verdifull til det.

   

  Føler du deg alene og trenger en utenforstående som kun vil lytte og ikke dømme?

  Krisetelefonen SOS er døgnåpne og tilgjengelig for alle.

  Tlf nr: 815 33 300. Se mer på hjemmesiden HER

   

   

   

  Hashtags: #farlig #farligtrend #selvtillit #selvbilde #krisetelefon #stygg #pen #styggellerpen #Youtube #Youtubetrend #verdier #vakker #skjønnhet #wa2wo #meninger #tema

  121 kommentarer

 • Beste dagens outfit
 • HATER DU KROPPEN OG UTSEENDET DITT? FIKS DET DA!

  • 23.10.2013 - 21:41

   NB! HUSK AT DU SKAL SKRIVE 3 POSITIVE TING OM VEDKOMMENDE OVER DEG! :)

  I dag vil jeg at vi alle sammen skal gjøre en liten øvelse som er rask, litt morro og litt utenom det vanlige i en stor og "overfladisk" bloggverdenen, men nettopp derfor så ekstremt viktig!

  Jeg ønsker at alle dere skal skrive 3 positive ting om vedkommende som har skrevet kommentaren over deg.

  Hvis vedkommende er anonym så give it a try anyway. Kanskje personen skrev en godt velskrevet kommentar eller kanskje vedkommende var veldig positiv? Skriv 3 positive ting om personen over deg ( Dere må nok kanskje ta en titt på personen sin blogg) og slik fortsetter vi. Om det skulle bli noe kluss siden noen kommenterer samtidig har det ingenting å si, det viktigste er at man er positiv til hverandre!

  Grunnen til at jeg ønsker å gjøre dette er for at dere skal se de positive sidene ved dere selv som alle andre ser, men som kanskje er vanskelig å se selv. Visste dere at andre mennesker ser på deg som 20 % mer vakker enn du selv ser? ( Dette ble gjort i en studie av kvinner over som gikk over en periode på 25 år). Bare husk at det å være vakker ikke kun ligger på utsiden av oss, men det starter faktisk fra innsiden. Nei det er ikke klisje, det er ingen løgn og det er ikke tull. Ekte skjønnhet ligger på innsiden for det skinner rett igjennom utseendet og det ytre "skallet". Jeg kan som eksempel se for meg to tvillingversjoner av en vakker og tiltrekkende kvinne, hvor den ene versjonen er selvsikker, sprudlende, snill, omsorgsfull og glad i seg selv, mens den andre versjonen er usikker, har lavt selvbilde og synes selv hun er fæl og ikke bra nok. Tror dere disse to menneskene på tross av helt identisk ytre, ses på som like vakre på utsiden av andre mennesker? Nei. Det vil være en ekstremt stor forskjell der, og om et menneske i tillegg viser svært mange dårlige egenskaper som å være ond mot andre, egoistisk, selvopptatt, blærete og har en ovenifra og ned holdning mot andre, så kan dette mennesket rett ut bli mindre pen, på tross av hvordan vedkommendes ytre er. Jeg klarer bare ikke å se mye vakkerhet i å te seg på den måten så da ødelegger det abslolutt alt, både innsiden og utsiden.

  Hvem blir med å skriver 3 positive ting om personen over seg i kommentarfeltet? Her skal det IKKE stå noe slikt som " Jeg har ingenting å si" eller noen negative kommentarer om personen over deg eller om noen andre som skriver. Dette kommentarfeltet i akkurat dette innlegget skal kun være fyllt med positivitet om personen over deg og vi skal respektere hverandre, for det fortjener vi alle sammen, og dette kan være med som en del av en prosess med å like og akseptere seg selv. Bruk gjerne litt tid på å sjekke ut bloggen til vedkommende over deg og finn 3 positive ting å skrive om vedkommende. Det kan være noe om utseendet, noe om bloggen, eller foreksempel noe om egenskaper dere ser igjennom bloggen til vedkommende. Jeg håper vi klarer å få denne til å gå litt langt, for å sette fokus på det positive og for å oppmuntre hverandre i en hverdag som kan være ganske tøff for mange! :*

  NB! HUSK AT DU SKAL SKRIVE 3 POSITIVE TING OM VEDKOMMENDE OVER DEG! :)

  77 kommentarer

 • Beste dagens outfit
 • HVORDAN FÅ DET PERFEKTE UTSEENDE!

  • 05.10.2013 - 13:59

  Jeg satt meg ned for å skrive et nytt innlegg med hvordan kle deg etter kroppen din, men så stoppet jeg meg selv og tenkte søren heller, det gidder jeg virkelig ikke å skrive akkurat nå for det er ikke det jeg har på hjertet eller tenker på i det hele tatt. Det jeg derimot tenker på er fokuset på kropp og utseende og det umenneskelige presset. Tankene begynte å spinne litt rundt akkurat hvordan kle deg perfekt innleggene mine. Jeg forteller deg hvordan du kan kle deg for å trives best mulig i nettopp den kroppen du har, jeg skriver om hvordan du kan fremheve midjen med de riktige klærne, hvordan du kan kle deg til å se større ut med de riktige klærne, hvordan du kan skjule magen med de riktige klærne og hvordan du kan kle deg høyere med de riktige klærne. Ja, jeg har en skjønnhetsblogg full av skjønnhetstips, triks, sminketips, klestips, antrekk og en hel haug med morsomt og overfladisk dilldall for oss jenter å holde på med og interresere oss for. Men denne bloggen skrives ikke for at du skal forsøke å forandre deg selv, den er for inspirasjon, hjelp og tips til dem som vil ha det. Jeg skriver ikke om hvordan du kan forandre kroppen din med 6 treningsøkter i uken og cottage cheese sammen med noen gulrøtter som dagens middag, jeg skriver ikke om hvordan du kan operere deg til å bli enda penere, og jeg skriver ikke at det er noe galt med deg og den du er.

  Jeg forteller deg at du er den du er og det er faktisk ingenting galt med deg, du har den kroppen du har og det utseendet du har, og du fortjener å være glad i deg selv. Ta vare på deg selv, stell gjerne med huden, fiks gjerne håret ditt, smink deg om du vil, kle deg i det du trives med og som er akkurat deg, eller gi totalt blanke hvis du ikke kunne brydd deg mindre.

  Det er en syk verden, og den er urettferdig og til tider er den nesten ikke til å holde ut. Men jeg vil at du skal forstå at du er jo uansett den du er, du har fått det utseendet du har, du har den kroppen du har og det er ingenting galt med deg eller hvordan du ser ut. Verden vil aldri bli fornøyd med deg, så sørg for at den som er fornøyd med deg selv er nettopp deg. Om du slanker deg 10 kg vil verden synes du er for tynn, og om du legger på deg 10 kilo vil verden synes du er for tjukk. Drit langt i det, skyv bort de negative tankene om deg selv og fokuser på det som er bra med deg. Har du et søtt smil? Er du en god venn? Er du flink til å danse? Er du god på skolen? Stiller du opp for familien din? Engasjert i jobben din? Bryr du deg om dyr? Engasjerer du deg i politikk? Er du klok og reflektert? Er du ryddig? Er du morsom og blid? Ler du mye? Er du snill og god? Det er så mye med deg som gjør deg akkurat så perfekt som det er meningen at du skal være. Jeg kan garantere deg at det å strebe etter et perfekt ytre ikke vil gi deg lykke. Lykken kommer nok av noe helt annet og det er mennesker rundt deg, å gi kjærlighet og omtanke, å stille opp for andre, å strebe etter de målene du har i livet, å våge å følge dine tanker og drømmer og tørre å være deg selv på godt og vondt.

  Vi er bare mennesker, vi er ikke supermenn og vi faller på trynet i blant, vi spiser ikke sunt hver eneste dag og løper ikke 10 km hver dag. Vi orker ikke å rette håret hver eneste dag, vi orker ikke alltid å reise rompa opp av sofaen for å fjerne hybelkaninene som flyr forbi bena våre, vi skulker unna treningen og spiser en saftig pizza mens vi heller innpå brus som vi drikker rett fra flasken, vi forsover oss til jobben, vi blir rammet av sykdommer og verden er ikke en dans på roser for noen. Vi er nok bare mennesker, og du kan gjøre mye for å få ditt opphold på denne jorden til å være best mulig for deg selv og de rundt deg. Aldri fortell deg selv at du ikke er god nok lenger, for det er du, og det er eneste måten å bli glad i deg selv nok til å innse at du nemlig er helt perfekt akkurat slik du er, både utenpå og på innsiden.

  64 kommentarer

 • Beste dagens outfit
 • NY CANADA GOOSE? JEG GÅR HELLER NAKEN!

  • 20.09.2013 - 19:02

  Da er jeg i gang igjen med enda et innlegg om dyrene, men sånn er det nok bare og er du ikke interessert i å lese om dette kan du bare scrolle videre, eller forresten, ikke gjør det! Vær så snill å les dette innlegget, ta det innover deg, spesielt om du er en av de som synes Canada Goose er kult, "in" og den absolutte perfekte jakken for deg nå i vinter. ( Advarer mot sterke bilder nedover. Jeg tåler selv ganske lite når jeg ser dyr som lider, men sannheten bør vises i slike innlegg, nettopp fordi det er vondt å se)

  Jeg vil for det første påstå at hvis Canada Goose jakkene hadde vært fra Lindex og ikke så populære som de desverre har blitt, hadde du aldri hatt bry til å drive på å forsvare og unnskylde deg med at den holder deg varm og god, og er det eneste her i det forferdelige kalde landet vårt, som kan redde fra fra å fryse ihjel. Du sier det har ingenting å gjøre med merkenavnet and the list goes on and on i det uendelige helt til jeg får lyst å gi deg et stort smekk rett i trynet. Du vet like godt som meg at grunnen til at du vil ha akkurat denne jakken, er for å føle deg mer vel med deg selv i form av å føle deg kul og ha det "nyeste" og hotteste. Canada Goose er ikke en pelsjakke hvor det ligger human avlivning bak, historien og sannheten bak denne jakken er forferdelig, grusom og hjerteskjærende. Hvis du skal bruke jakken denne vinteren og de ti neste vintrene, skal du ihvertfall også vite sannheten bak den og ta denne sannheten innover deg, for så å se om du fremdeles klarer å bruke den.

  Jakkene inneholder pels fra coyoter som er fanget i feller med fotsakser og de er fylt med dun fra industrigjess som også brukes til kjøtt og gåselever. Høres ikke så ille ut synes du? Les videre, ikke gå i nærheten av krysset i nettleseren på dette vinduet. NB! Husk også at du har helt lov til å visualisere lidelsen i hodet  slik at du kanskje begynner å forstå hva du er med på å støtte ved å kjøpe og/eller bruke denne jakken. Ja, vi vet at coyoter anses som et skadedyr, men det er fremdeles ikke greit å la dem lide i mangfoldige timer i en forbanna fotsaks. Det er en grunn til at dette ikke er lov i Norge, det er alvorlig og det er helt j*vlig.

   Produksjonsformene bak disse jakkene anses som så alvorlige og belastende at de er forbudt ved Norsk lov!

  ♦ Det har ingenting å si at det "kun" er brukt pels i selve kragen, coyoten har likevel lidd i flerfoldige timer med knekt fot i fotsaks for at du skal få denne jakken din. La oss nå aldri glemme hvilke lidelser vi mennesker har utsatt hverandre for igjennom tidene og også den dag i dag , uten at jeg skal gå nærmere innpå dette da jeg regner med du klarer å forstå poenget mitt. Det vi mennesker har en tendens til å gjøre er at vi lukker øynene, forteller en eller annen løgn om at slikt ikke skjer eller vi er rett og slett uviten og litt dumme. Forhåpentligvis (noe jeg tror kommer til å skje), om mange år, vil folk se tilbake på slik vi mennesker behandler dyr i dag, som i dette tilfellet med Canda Goose jakkene, på samme måte vi mennesker har behandlet andre mennesker tidligere. Dyr har følelser, de har smerter akkurat som jeg og du, de blir redde akkurat som jeg og du og de blir mishandlet for at skal bruke den stygge jakken din.

  Hvordan hadde du likt å bli fanget i en fotsaks i mange timer før du ble fraktet avsted og drept etter å ha lidd i uendelig lang tid for at jeg skal få en jakke, mens jeg samtidig feide dette bort : " det skjer jo fæle ting i verden uansett og alle mennesker gjør ting som er gale så dette er ikke så ille liksom...". Skal man bruke denne unnskyldningen uansett hva det gjelder vil det jo rett og slett ende opp med at vi alle kan gjøre akkurat det vi vil, når vi vil fordi det likevel skjer fæle ting. En mor som slår barnet sitt kan si til seg selv at det finnes dem som slår barnet sitt hardere og barn som har det verre, jeg kan rane den lille lokalkiosken her jeg bor siden det finnes tross alt folk som raner banker og det er ok å slå ihjel en hundevalp på en brutal måte siden det tross alt ikke var 10 hundevalper slik som en annen person jeg leste om i avisen gjorde, og slik kan vi holde på med å unnskylde og rettferdiggjøre alt det fæle vi gjør ovenfor oss selv og andre. Det er IKKE greit å unnskylde en ond handling med en annen ond handling som du mener er verre. Skal du gjøre det skal du ihvertfall stå for det.

  Gåsedun høres ikke så ille ut? Da skal jeg fortelle deg hvordan dunet produseres i den jakken du har hengende i gangen din akkurat nå, eller har skrevet en altfor tidlig ønskeliste til jul om at du ønsker deg. Gåsedunet som er i Canada Goose jakkene kommer trolig fra de samme gjessene som brukes til produksjon av gåselever og gåsekjøtt. Denne metoden er så smertevoldende at om du ikke har gjort det til nå, håper jeg du kaster den stygge Canada Goose jakken din rett i søpla siden du ikke vil støtte en slik ekstrem dyremishandling og lidelse blant levende vesener som deg selv, eller?

  ♦ Fuglene tvangsfores ved at man stikker rør ned i halsen dems, presser mat ned slik at dyrene overfores til det helt ekstreme og leveren skal vokse seg 8 til 10 ganger så stor som normalt. Dette er også forbudt å gjøre i Norge. Dyrene lider, er redde og blir syke helt til de ribbes levende flere ganger og til slutt drepes.

  Dunet som brukes i vinterjakker slik som Canada Goose, stammer ofte fra gjess som ribbes levende minimum 4 ganger! Dette er ekstremt smertefullt og etterlater dype sår, redsel og lidelser for dyrene. Canada Goose har ikke presentert dokumentasjon på om de kan sikre at en slik metode ikke brukes i deres jakker.

  ( I punktene ovenfor er en del informasjon lånt av dyrsrettigheter som dere finner mer informasjon om HER)

  Andre kilder:
  http://canada-goose.no.com/

  http://www.dyrsrettigheter.no/pelsindustri/oppdrett-og-fangst/hvorfor-du-bor-styre-unna-canada-goose/

  http://www.abcnyheter.no/nyheter/2012/08/02/motbydelig-dyreplageri-avsloert

  http://www.dyrevern.no/artikler/nyheter_om_pels/canada_goose_pels_dyremishandling

  http://www.examiner.com/article/do-not-support-canada-goose

  http://gan.ca/campaigns/foie+gras/fact+sheets.en.html

  http://www.featherind.com/company_profile.htm

   Jakken din er ikke verd denne lidelsen og mishandlingen. Kjøper og bruker du Canada Goose støtter du alvorlig dyremishandling og lidelse.

  Dette er levende skapninger, slik som du og jeg, ville du brukt huden til et annet menneske som har lidd under store smerter og redsel, bare fordi det var "greit og kult?". Vi mennesker er trangsynte, uvitende, naive og lukker øynene for det som vi faktisk kan gjøre noe med. Dyrene er ikke her for at vi skal mishandle dem, det er heller ikke mennesker. Ta et standpunkt, og velg humanitet fremfor å godta at slike ting kan skje videre. Canada Goose er ikke kult, det er ikke pent eller noe å ettertrakte. Det er stygt, forferdelig og vondt og med å bruke denne jakken ser jeg kun lidelse, smerter og noe som er alvorlig galt med oss mennesker. Jeg sier ikke at du er ond, du er kanskje uviten. Vi er alle uviten i blant men vi kan lære. Det er ikke lenge siden jeg selv skjønte at jeg aldri skal kjøpe dundyne eller andre plagg med dun i da jeg ikke vet med sikkerhet hvor dunet kommer fra, og at det ikke kommer fra dyr som ribbes levende. For noen år siden kastet jeg en dyr jakke i søpla da den ble solgt som fuskepels på hjemmesiden til klesskjeden, men jeg tok pelstesten på den selv, og det viste seg å være ekte pels. Vi må bare lære mer, få mer kunnskap og når vi først vet det må vi ikke lukke øynene for det, men vi må ta avstand og ta et standpunkt. Ikke skjul deg bak "men det er ulovlig i Norge med slik mishandling så derfor skjer det ikke". Det er mye av det som er ulovlig i Norge fordi det er så grusomt som det er, men det er ( idiotisk nok) ikke ulovlig å importere det, som med Canada Goose og gåselever.

  Dette stemmer, det er slik som dette jakken du har eller ønsker deg så inderlig blir laget. På smerter, lidelser og umenneskelighet.

  Svar meg kun på dette ene spørsmålet: Vil du virkelig være med å støtte dette? Hvis ikke, kast jakken din og oppfordre andre til å gjøre det samme. Både jakken og pengene som er brukt på den er brukt til ren og skjær lidelse, penger har ingenting å si i slike situasjoner og de blir bare enda et symbol på råttenhet blant oss. Vi er mennesker, vi skal ha medfølelse for hverandre og andre levende skanpninger så ikke lukk øynene for dette og aldri kjøp Canada Goose jakke.

  541 kommentarer

 • Beste dagens outfit
 • JEG BLIR KVALM AV SLIKE MENNESKER!

  • 22.08.2013 - 21:43

   

  Nå nærmer vi oss valgdagen og avisene skriver ikke om annet for tiden. Det er sikkert mange av dere som kanskje enda er usikre på hva dere skal stemme ved valget i år og kanskje om dere i det hele tatt skal stemme? Her vil jeg bare si en svært viktig ting og oppfordre dere til å bruke din rett til å stemme, og faktisk gjøre det også. Uansett hvilken grunn du skulle ha for å ikke ønske å stemme, synes jeg du skal ombestemme deg her og nå. Hvis du ikke stemmer har du heller ingen rett til å klage i ettertid etter min mening og jeg blir rett å slett kvalm av mennesker som syter, klager og bærer seg over demokratiet, politikerne og den styringen vi har i Norge når de selv ikke vil være med å delta med noe så enkelt som å stemme. Skjerpings!


  Jeg vil også anbefale dere til å både se på partiprogrammene, debattene men ikke minst se på hva de forskjellige faktisk har utrettet, eller ikke utrettet. Har de holdt det de lovet? Snakker de bare svada, eller skjer det faktiske endringer? Hvem er du mest enig med? Hvis du er en av dem som leser ett av hjertesakene til ett parti og bestemmer hva du skal stemme ut i fra det, synes jeg du skal ta deg litt i nakkeskinnet og sette deg mer inn i hva du faktisk stemmer på. Noen partier høres så veldig perfekte ut, men tar du en titt på partiprogrammet får du kanskje bakoversveis. Ting er ikke nødvendigvis slik det ser ut i media den ene dagen du leser avisen og det er viktig at man klarer å gjøre seg opp en mening selv, og ikke utifra hva man blir påvirket til av andre mennesker, media og samfunnet rundt deg. Du er den som bestemmer over deg selv og du er den som skal ta valget. Jeg vil også oppfordre dere til å ikke se dere blinde på navnet til de forskjellige partiene, for det kan nemlig også lure dere noe så inni hampen. Har du lest en avisartikkel eller to og bestemt deg utifra den artikkelen hva du skal stemme ved valget? Prøv å les flere artikler i forskjellige aviser i tillegg til å sette deg inn i programmene da kun en eneste artikkel sjelden gir et godt nok grunnlag for å vite hvem du skal stemme på. Les, lær og få kunnskapen selv, ikke la noen andre påvirke deg ukritisk.

  Hva er viktig for deg , hva er dine hjertesaker som står deg nærmest og hva ønsker du for landet ditt, din familie og for deg selv? Hvordan er situasjonen din i dag, er du fornøyd eller ønsker du kanskje noen endringer? Slike spørsmål bør du stille deg selv og sette deg ned med disse spørsmålene. Se over partiene og hva de brenner og jobber for. Du har enda god tid på deg til å både sette deg litt inn programmene, ta de forskjellige partitestene og lese nøye igjennom partiprogrammene. Snakk gjerne med folk du kjenner om deres meninger og synspunkter men la det til syvende og sist bli DITT valg når du stemmer i år. Det vil nok aldri være et eneste parti som er perfekt, og det vil alltid være noe man er uenig i, men hva er viktigst for deg? Hvis det er foreksempel Dyrevelferd, husk å også se på resten av sakene til det partiet du har tenkt å stemme på i forhold til hjertesaken/sakene dine. Det er også mulig å stemme blankt, og det er mye bedre enn å ikke stemme i det hele tatt. Stemmer du blankt har du fremdeles gjort din plikt. Overskriften i dette innlegget er litt ekstrem, men det er ingen hemmelighet at slikt gjør meg kvalm, og at det er for å få frem et viktig budskap til dere, mine lesere.

  Skal du stemme i år, og har du kanskje allerede forhåndsstemt?

  Hva synes du om at kun 63, 8 % brukte stemmeretten sin sist det var valg i Norge? ( Kommunevalget 2011)

  Jeg oppfordrer alle dere som leser dette til å også oppfordre alle dere kjenner igjen, som har stemmerett, til å stemme og til å faktisk sette dere inn i hva dere stemmer på. Ikke stem bare for å stem! Sett deg inn i hva du foretar deg for dette berører ikke bare deg men også dine nærmeste, dine barn, dine søsken, dine besteforeldre og alle andre i dette landet.

  Ta ansvar og gjør borgerplikten din!

  73 kommentarer

 • Beste dagens outfit
 • JEG SER SÅ LANGT NED PÅ SLIKE MENNESKER SOM DEG!

  • 30.07.2013 - 22:21  Hvis du som leser denne setningen, er en av de som har dumpet kjæledyret ditt denne sommeren fordi du skulle ta deg en velfortjent ferie og ikke hadde noen til å passe på kjæledyret ditt, skal du vite at jeg veldig veldig langt ned på deg. Det at du gir blaffen i et liv, en levende skapning fordi du skal avsted og more deg bør få deg til å skjemmes så langt inn i benmargen at jeg forstår ikke hvordan du holder ut med deg selv engang. Det finnes ikke en eneste god grunn eller unnskyldning til å dumpe kjæledyret ditt og dyr generellt i grøftekanten, og slike mennesker som deg er etter min mening ganske skumle da det mangler empati der, og uten empati, hvilket menneske er du egentlig da?Jeg håper oppriktig at du opplever å bli dumpet på akkurat samme måte en gang i fremtiden, selvom dette mest sannsynlig ikke er mulig engang, desverre.  Kilde: altaposten.no link til artikkelen HER

  År etter år leser jeg om dyr som blir dumpet av eiere fordi eierne skal på ferie og ikke har tatt seg bryet med å skaffe seg en som kan passe på kjæledyret sitt, og år etter år blir jeg mer og mer dårlig av å lese disse sakene. Jeg spør meg selv, hvilke mennesker er det som gjør slikt? Etterlater et hjelpeløst dyr i veikanten? Dyr er uskyldigheten selv og når man går til anskaffelse av dyr er det fordi dette skal bli et nytt familiemedlem, og slik er det med den saken. Har du ingen planer om å gjøre det på denne måten, kan du også drite langt blaffen i å skaffe deg dyr siden du ikke fortjener det. I Dyrevernloven paragraf 14 er det spesifisert et særskilt forbud mot å hensette dyr i hjelpeløs tilstand. Det er desverre ikke kommet påbud om id merking av dyr da mattilsynet og myndighetene ikke støttet dette, men det gjør jeg og håper det er mange flere enn meg som gjør. Det nytter ikke å gi dyret ditt en pose med mat for så å tro at det plutselig skal klare seg helt av seg selv. Det er ikke snakk om idioti engang, men direkte onskap. Skal jeg binde deg fast på togskinna med en liten godtepose og et klapp på skulderen med et smil til meg selv siden du tross alt har 0,0000% sjangse til å klare deg?

  Kilde: adressa.no link til artikklene HER

  Jeg ser på deg som en morder, for det er akkurat det du er, du som etterlater et hjelpeløst dyr. Neste gang du i det hele tatt kommer i nærheten av en slik tanke, så spør deg selv om du virkelig vil være dette mennesket; en ond morder, eller om du vil ta ansvar og bry deg om en levende skapning som du selv tør å kalle kjæledyret ditt. Et kjæledyr er ikke et leketøy, men et familiemedlem og dumper du et familimedlem i veikanten fortjener du ingenting positivt i livet.

   

  • Id-merk dine dyr med mikrochip. Oversikt over veterinærer finner du på dyreklinikk.no.
  • Pass på at du ikke bidrar til flere hjemløse dyr: Kastrer eller steriliser dine dyr.
  • Kommer du over hjemløse dyr i sommer? Ring Dyrebeskyttelsen sin ferietelefon: 800 35 100 for å finne nærmeste chipleser. Hvis dyret ikke er id-merket, kontakt nærmeste lokalavdeling av Dyrebeskyttelsen Norge.
  • HER kan du lese mer om hva du kan gjøre.

   

  Har dere vært ute for dyr som er forlatt i hjelpeløs tilstand, og hva tenker dere om mennesker som gjør slikt?

  Er du en av dem som har gjort dette, og tør du isåfall å skrive om dette i kommentarfeltet? Jeg vil gjerne vite hva som går rundt i hodet på slike mennesker.

   

  118 kommentarer

 • Beste dagens outfit
 • Politikerne sier ja til automatvåpen til barn!

  • 04.07.2013 - 15:30   Dagens spørsmål: Er det riktig at barn, ungdommer og andre skal få automatvåpen? Og i hvilken sammenheng da spør du?

   

  Krig

  Syria står i flammer i en åpen krig mellom flere opprørsgrupper og regjeringen i landet. Flere millioner sivile, blant annet kvinner og barn har flyktet fra hjemmene sine. Tunge tanks, kanoner, fly og kamphelikoptere skyter mot opprørere som begynner å gå tom for ammunisjon, geværer og våpen som kan slå tilbake mot regjeringsvåpen.


  Tanks i boligområde VS Barnesoldater fra opprørsgrupper


  Flere våpen til barna

  Nå sier de mektigste politikerne i de vestlige landene ja til våpen til opprørerne i Syria. Pr.dags dato nekter opprørsgruppene, samlet under paraplyorganisasjonen, FSA (Free Syrain Army) fredssamtaler slik at krigen i Syria skal ta slutt, uten at de får nye forsendelser av våpen, ironisk ikke sant? På tross av stor fremgang i åpen krig mot Syrias regjering i 2012 har nå opprørerne tapt mye av områdene de vant gjennom mange store slag, og står nå svakt militært og strategisk. Kilde. Deres svake posisjon er muligens en av hovedgrunnene til at kravet fra Syrias Free Syrain Army er ingen fredsamtaler uten at de får nok våpen til å bevæpne alle,og det inkluderer å gi våpen til barna, satt litt på spissen. Nå ser det ut til at også vesten sier ja til denne bevæpningen. Kilde

   

  Men hvem er opprørerne?

  Barn.

  På jobb med onkel. Med en alder på kun 8 år er barnet mer enn gammel nok til å holde en AK-47 og bemanne en vaktpost, å dette med en røyk i munnviken.


  Klikk på bildene for å se video med intervju av gutten. NB! engelsk subtitles og artikkel

  Bildene under er hentet fra et klipp i Deir Ezzor i Syria,  28/03/2013. En barnesoldat fra FSA (Free Syrian Arm , fellesnavnet på opprørshæren og opprørsgruppene). Hva er grunnen til at opprørerne rekrutterer og tillater barnesoldater for å sloss mot regjeringssoldater?  Dagen etter dette klippet skal dette barnet ha blitt drept i kamp. Et videoklipp som angivelig viser guttens døde kropp er blitt lastet opp av opprørerne på nettet. Velger å ikke laste opp videoen grunnet flere svært unge lesere

  Videoen bildet er hentet fra viser at gutten skyter blant annet gjennom hullet i veggen. Rekylen er så sterk at hele barnet rister for hvert skudd.

  Fakta: FN mottar stadig flere rapporter om bruk av barnesoldater både i kamp og logostikk m.m i Syria, av blant annet opprørsgrupper. For å lese rapporten fra generalsekretæren til Sikkerhetsrådet (A/67/845-S/2013/245) utstedt 15. mai 2013. Klikk her! NB! Engelsk tekst!

  Denne videoen viser det som skal være rekruttering og trening av barnesoldater til FSA. Videoen viser også barn som ser ut til å være ved fronten i krigssoner. Ingen grafiske bilder.

  Sivile.

  Et gatehjørne i Aleppo akkurat i det gruppen treffes av en stridsvogn som avfyrer en granat. Hvem var disse mennene, og hvilke kamerater kjempet de sammen med? 

  Svaret er at de kommer fra kampgrupper som består av blant annet studenter, lærere, arbeidere og ungdom og granaten dreper tre av dem momentant. Gutten med RPG'n over skulderen, er bare 17 år gammel og regnes derfor som barnesoldat av FN. Uten militær trening og erfaring deltar de i krig mot militært trente soldater som også består av elitesoldater. Hva forventes det at de skal utrette? Våpen som avfyres fra hoften, vill "spray 'n pray" fra samme gatehjørne om og om igjen, opphoping av krigere og skulystne i klynger samt mangel på ledere med militær forståelse for taktikk og våpendisiplin. Tapene er ofte katastrofalt unødvendig høye og tilfører ingenting til krigen utenom enda mer død og lidelse. Disse sivile soldatene kjemper, kastes bort og dør i et inferno sivile ikke skal delta i.


  Klikk på bildet for å se reportasjen om hvordan disse sivile mennene uten militær trening lever og dør i krigen. NB! Ikke for barn! Engelsk fortellerstemme! Ingen grafiske bilder.  Klikk på bildet for å se reportasjen om hvordan disse sivile mennene uten militær trening lever og dør i krigen. NB! Ikke for barn! Engelsk fortellerstemme!

   

  Desertører og terrorister

  I Juli 2011 deserterte de første soldatene fra Syria sin hær. Antallet desertører er anslått til 40 000 desertører innen juni 2012. Kilde. Fra Juni 2012 fram til nå har en ubekreftet kilde estimert nesten 20 000 nye deserteringer. Kilde. Dermed er det frem til i dag i 2013, estimert at så mange som 60 000 soldater har forlatt den syriske hæren. Dette burde gi et godt grunnlag for en slagkraftig opprørshær med militært personell. Desverre for opprørerne, og heldigvis for regimet, forlater mange soldater hæren til fordel for å være med sine familier, fremfor å gå inn i kampene på opprørernes side. Antalle lavere befal som deserterer og slutter seg til opprørerne eller islamistgruppene ser ikke ut til å være tilstrekkelig til å få en en effektiv organisering av alle dessertører og sivile.

  En stor tragedie for verdensamfunnet er at FSA nå taper store mannskapsstyrker til jihadist, islamist og terrorgrupper med bånd til al-Qaida på grunn av mangel på våpen og annet utstyr. Det regnes med at så mange som hele 25% av FSA sine styrker har dessertert til fordel for islamistgrupper som blant annet Jabhat al-Nusra som har tette bånd med al-Quida og dermed er på USA sin liste over terrorist organisasjoner. Kilde dessertering. Kilde 25% desserteringer under "Relationship with Islamists"

  Bildet viser angivelig jihadister som kjemper med Jabhat al-Nusra - ledet av veteraner fra al-Qaida i fra Irak. Kilde

   

  Ingen fred uten makt

  Fred og slutt på misbruk av barna i denne konflikten stoppes nå effektivt av opprørsgruppene. De sier nei til fredsforhandlinger så lenge de taper landområder de selv erobret i krig mot regjeringen. Før de kan forhandle om fred krever de mer våpen til mer krig. Kilde De siviles behov for fred ser ikke ut til å være like viktig som militær makt lenger.

   

  Spørsmål
  Våpen til opprørerne i Syria byr på store utfordringer. Hvem skal få våpnene? Kan vi gi våpen til dessertører og terroristgrupper hvor skillelinjene viskes ut mer og mer mellom hvem som er hvem? Kan vi gi vekk våpen til barn og sivile for å utkjempe en krig de ikke er rustet til å utkjempe? Krigen var, og er kanskje enda, et opprør for frihet og rettigheter men nå er spørsmålet, for hvem? Og hvem er vi villige til å ofre i et håp om å så vestlige verdier i et opprør hvor islamister har begynt å komme til ordet? Pr. dags dato nekter Norge å bidra med våpen til opprørerne. Iallefall er det dette regjeringen sier, kilde, men nå har USA tilsynelatene bekreftet at våpen fra nå av vil være en del av bistanden til opprørerne. Kilde. Finnes det en politisk løsning på konflikten? Ikke minst, hvordan bør vi stille oss til at det er nå opprørsgruppenes ledere som nekter å snakke fred med Al-Assad?

   

  En spade er en spade

  Vi må kunne stille krav om at opprørerne også må vise samarbeidsvilje til samtaler, og ikke kun når det passer dem etter hva de har erobret av land på bakken i forkant. Kilde

  Bildet viser angivelig barnesoldater i FSA. Opprørsflagget (sort ,hvit, grønt med røde stjerner) kan skimtes i bagrunnen. Bildet er hentet fra videoen over. Kilde

  Å ikke stille krav til Free Syrian Army og terroristgruppen med tette bånd til al-Qaida er et stort og tydelig ja til videre bevæpning og ofring av barn.

   

  32 kommentarer

 • Beste dagens outfit
 • Slik ber dumme Nordmenn om kreft!

  • 12.06.2013 - 17:29

  Sommeren er endelig her og jeg gremmes over hvor mange nordmenn som bruker hundrevis av timer i solen med babyolje over hele kroppen for å forsøke å oppnå en brunfarge som de ikke selv ser har gått over til rødfarge, linjer, rynker, føflekker og begynnende elefanthud, og som ikke minst er enten uvitende, ( men det går da nesten ikke ann med tanke på hvor godt opplyst faren ved overdreven soling er, eller?) eller bare gir blanke i hvor farlig dette er.

  Det er estimert at kreft kommer til å ramme snaut 4 av 10 personer i løpet av livet. Kilde

  I 2010 fikk 1518 nordmenn føflekkreft som er den mest agressive og farlige hudkreftformen. Av disse var 743 menn og 775 kvinner. Kilde

  I 2010 fikk 1536 mennesker i Norge plateepitelkref, en mildere form for hudkreft enn føflekkreft. Av disse var 830 menn og 706 kvinner. Kilde. Kreftregisteret registrerer ikke basalcellekreft, den "snilleste" hudkreftformen, så tall på forekomst og overlevelse finnes derfor ikke.

  Hos samtlige hudkreftformer øker kreftfaren ved overdreven soling og solbrenthet.  Kilde

  Snakker vi om dumme nordmenn? Ja det gjør vi absolutt. Kilde  Kilde

  Kilde: Yourskinwillthankme

  Jeg begynner å bli mektig irritert over alle som forteller om hvor fint det er med en god og dyp brunfarge, hvor frisk og flott man ser ut og hvor viktig det er med farge på kroppen. Ja, ja og atter ja, jeg kunne ikke vært mer enig! Men hvorfor i alle dager går du da rundt og ser ut som en kokt hummer med et inderlig ønske om hudkreft?

  Det er rett å slett fordi du ikke ser hvor langt det har gått, hvor forferdelig stygg og rød huden din er ( kanskje det tilogmed har gått så langt som tanorexia) og ikke minst har du egentlig en fjerneste anelse om hvor farlig dette er ? Og tror du virkelig det er pent å se ut som en kokt hummer med elefanthud? Grunnen til at dette provoserer meg, er fordi jeg blir rett ut oppgitt over hvor lite typiske nordmenn gidder å bruke tid på å beskytte oss mot solen. Vi slenger oss ute i sola med babyolje i 6-8 timer, helst 5 ganger i uken så fort solen titter frem og sommeren er her, og resten av året steker vi oss med glede i solarium. Jeg kan bare ikke fatte og begripe hvorfor noen vil utsette huden og helsen sin for dette. Jeg har venninner på min alder og som er yngre enn meg ,men ser ut som de er passert langt over 40 årene i huden pga for mye og feil soling. Huden er konstant rød med mye føflekker og ikke minst rynker, og den begynner å tykne. Dette er virkelig ikke pent hvis dere tror det, og det er så langt i fra pent at jeg kan ikke beskrive det en gang. Det som derimot er pent, sunt og det alle som liker å sole seg burde gjøre, er å smøre seg inn med en god solkrem med høy faktor, og ta solingen litt og litt med evnen til å begrense seg selv. På denne måten unngår du å bli rød og du unngår å til slutt få den forferdelige elefanthuden vi ser hos flere godt voksne mennesker som har overdrevet solingen i ung alder. I tillegg minsker sjangsen for hudkreft betraktelig.
  Dere er vel klar over at denne typen hudproblem aldri forsvinner, med mindre du går til grep som plastisk kirurgi og laserbehandlinger? Krystallsliping hos hudpleier fjerner kun lett pigmentering og ikke en ødelagt og tykk elefanthud. Vil du da attpåtil krydre dette stygge resultatet med litt hudkreft?

   

  Er det ikke en gyllen brunfarge med glød, glatt og en sunn og frisk hud som egentlig er det dere er på jakt etter, eller er det blitt slik at det handler om å være mest mulig rød og mest mulig tanorektisk? Eller er vi stakkars nordmenn kanskje så "underernært" på sol at vi driter langt i sunn fornuft? Jeg beklager til dere som føler dere truffet, som ikke har gjort dette med viten og vilje. Foreksempel mennesker som jobber ute i sollyset på sjøen hver bidige dag, de får den type hud og farge til slutt pga overeksponering av solen, men de har da ikke lagt seg ute i solen med vilje for å få dette.


  På kreftforeningen.no HER kan du lese om solvettreglene. Det heter seg der" Solforbrenning og overdreven soling er en av de viktigste årsakene til hudkreft"

  Kan dere ikke for gud skyld åpne øynene og se hvor farlig det er å utsette seg selv for en slik type overdreven soling? Kan dere ikke bare begynne å smøre dere med den forbanna solfaktoren før dere går ut i sola, og ikke minst evne å begrense dere selv? Det tar deg maks 5 minutter å smøre deg inn. Hvor vanskelig kan dette være? Dere VIL fremdeles få brunfarge, det vil bare ta litt lengre tid, dere vil ikke risikere hudkreft eller stygge føflekker på samme måte og dere vil ikke minst få en fin og sunn brunfarge istedetfor en rød, flassende, stygg farge. Og skal man virkelig velge mellom de to, er det en million ganger vakrere med hvit hud som Snehvit enn tykk og rød hud med en milliard av føflekker og hudkreft som en liten ekstrabonus.

  Tommel opp for nordmenn sine solvaner! Jeg håper ihvertfall at dere som steker dere selv har vett nok til å smøre barna inn i høy solfaktor og ikke babyolje? Og ikke glem at dere betyr like mye for barna, som de betyr for deg. Så om du passer på dem, pass også på deg selv. Om du ikke gjør det for din skyld, gjør det for dem.

  Er vi så dumme her i landet at vi ikke tar forhåndsregler for vårt naturlige utgangspunkt, når vi ikke tåler solen like godt som de fra varmere strøk? Kilde

  Visste du at nordmenn ligger på hudkrefttoppen i Europa? Kilde

  Del gjerne dine synspunkter i kommentarfeltet.

  62 kommentarer

 • Beste dagens outfit
 • Derfor sikler guttene på kroppen min!

  • 22.05.2013 - 22:58


  Jeg kom over en status på Facebook som fikk meg til å skrive dette innlegget. Statusen handlet om hvorfor gutter foretrekker tynne jenter og ikke jenter med former og at man aldri ser en kjekk gutt sammen med en jente med former. Da spurte jeg, for det første, hva legger DU i ordene " en jente med former?" For det er nemlig veldig stor forskjell på former og fett, og dermed basta. Fett er ikke former, former er kurver, hofter, rompe, lår, pupper etc ( Ja, jeg vet at pupper er fett men dere skjønner sikkert poenget). For det andre, kan jeg nemlig fortelle etter egne personlige erfaringer at JA, gutter liker faktisk former. Skikkelige former er etter min mening ( og det som faktisk er riktig) slike kropper som Jennifer Lopez, Beyonce, Kim Kardashian og lignende har. Alle disse damene har mye former og jeg vil tro disse er ganske ettertraktet i gutter sine øyne? Hva er det gutter egentlig begynner å legge merke til når de når tenårene? Er det pupper, hofter, lår og rompe eller er det skinn og ben? Det blir bare for dumt å si at gutter ikke også kan like jenter som ikke er naturlig slanke! Spørsmålet er da, hva liker og tenner gutter på egentlig?

  Smaken er som baken, den er delt i to og man vil aldri klare å finne en 100 % fasit på hva alle mennesker liker ( Og det trenger man ikke være Einstein for å forstå heller). Da hadde jo verden blitt helt usannsynlig kjedelig. Men det man kan finne er såklart et svar på hva de fleste liker, og da står et vakkert ytre ganske høyt, men det mange glemmer er at dette er langt ifra alt. Personlig har jeg vært både overvektig og jeg har vært slankere enn nå ( før hoftene mine vokste) og jeg har alltid hatt draget på det motsatte kjønn, og det så til de grader ( slapp av, jeg skryter ikke, jeg forklarer. Ikke tenk i jante baner for de er så forbanna kjedelige).

  De som ofte viser tegn til kun å like og hylle sylslanke kropper er nemlig oss jenter selv, ikke gutta. Slutt å legg skylden på guttene og face it! Vi er trangsynte her og skyver alt over på de stakkars mannfolkene som liker og vil ha ei flott jente med utstråling, som tar vare litt på det ytre, som vet hva humor og latter er, og som har noe imellom øra og sist men ikke minst, som har en viss dose med selvtillit og glede over livet. Jeg hadde like mye draget på guttene da jeg var overvektig (og feit), som nå når jeg er normalvektig og da jeg var undervektig (og tynn). Det som det går på skjønner dere, er veldig mye mer enn KUN en kropp. Men at utseendet har mye å si for hva man først ser, det er det jo ingen hemmelighet i, og at man må kunne si "jeg synes jeg er over gjennomsnittet pen" er heller ingen hemmelighet ( Ja, det er lov til å si dette uten å være selvdigger, takler du det ikke gå og pugg på janteloven enda litt mer og se hvor lykkelig du blir til slutt).

  Det første man ser på et menneske når man treffer dem er ansiktet, så hva får oss jenter til å tro det første alle gutter som går rundt på denne planeten ser, er kroppen vår? Det er kun fordi det er de vi selv ser på andre jenter, det er bare til å innrømme det altså. Vi analyserer hverandre opp og ned med blikket, har hun finere og lengre ben enn meg? Er rompen hennes mer spretten enn min? Hvor mye kløft viser hun og er håret hennes mer glansfullt enn mitt? Hvordan har hun sminket seg, har hun kanskje for mye sminke? Er hun penere enn meg og er hun tynnere enn meg? Har hun finere klær? Face it again, vi jenter er og blir vår verste fiende og vi skyver dette over på gutta når problemet ligger hovedsakelig hos oss selv. Guttene ser ikke bare på ansiktet nei, de ser på andre ting også. De ser på kroppen, håret, personligheten, gåstillingen, hvordan du prater og egentlig hele pakka. Tror dere en gutt bare ser en vandrende kropp uten hode og personlighet? Kanskje de gjør det hvis de vil ha seg et ligg for en natt, siden da slipper de å fokusere på så mye mer og slipper å bruke tiden sin på resten, men det er en helt annen sak.

  Guttene er faktisk ikke så kompliserte som det vi er, og gutter liker jenter som er seg selv, som kan den vanskeligste kunsten av alle, nemlig å tenke, ei jente som tør å stå for meningene sine og som er sprudlende og full av liv. Tror dere jeg hadde hatt det samme draget om jeg kun var sylslank, brukte mye sminke, hadde langt vakkert hår og så helt smashing ut hvis jeg hadde verdens mest kjedelige og gørre personlighet? Hvis jeg var dum og aldri smilte? Hvis jeg aldri lo og danset på fest fordi jeg kun tenkte på at alle andre var finere enn meg? Hvor lenge tror dere en gutt hadde hatt bry til å være sammen med meg eller date meg? Kanskje han hadde ville hatt meg en liten periode for bare en ting, nemlig litt sengekos og deretter hadde han byttet meg ut med ei jente som han hadde trivdes i selskapet til.  Er du som leser dette veldig ung, så kan det være du føler ting er annerledes akkurat nå. Men det er de færreste som leter etter livspartneren sin når de er 13 år gamle, og da tenker man ofte på hovedsakelig en ting; utseendet. Dette forandrer seg, livet forandrer seg og det er så mye mer som dere kommer til å oppleve selv når dere vokser opp. Personligheten tiltrekker mer og mer ettersom man vokser, og selv liker jeg såklart et godt ytre på et mannfolk( hvem gjør ikke det?), men liker jeg virkelig det gode ytret hans like godt hvis han viser seg å være dummere enn en kylling? Hvis han ikke klarer å prate for seg eller ikke viser tegn til sosial intelligens? Nei, da blir han helt oppriktig i mine øyne, svært lite tiltrekkende. Et mannfolk som kun er muskler og ingen hjerne er det mest gørre jeg kan komme over, og noe jeg egentlig ikke ønsker å ha en eneste samtale med.

  Så svaret er; guttene sikler på kroppen min, hvorfor spør du? Fordi jeg er så mye mer enn kun en kropp og har alltid vært mer enn det både da jeg var overvektig, da jeg var undervektig og den dag i dag med en normalvektig kropp. Aldri lur deg selv til å tro at du ikke har mer å by på enn bare det ytre, for du har så mye mer, så hent det frem og bli lykkelig en gang for alle!

  Hva tror du det er som tenner flest gutter med oss jenter?

  Er det kun slanke catwalk modeller som har draget og tiltrekker seg gutter?

  Er former = fett og fett = former, eller skiller guttene også på dette?

  Del gjerne synspunktet ditt i kommentarfeltet

  196 kommentarer

 • Beste dagens outfit
 • Når de voksne mobber unge Beliebers!

  • 17.04.2013 - 23:03

   

  Det jeg skal ta opp nå handler vel egentlig om at "Kua har glemt at den var kalv en gang" om dere har hørt det utsagnet? Vel, nå har det seg slik at 99,9% at befolkningen i Norge har fått med seg at Justin Bieber er på besøk i det lille landet vårt. Koselig det sier noen, forbanna dumme beliebers som er hodeløse høns sier andre mens belieberne selv tar helt og fullt av og kaster seg inn i dette med skrikende stemmer og tårer som spruter. De løper bortover gaten og løper ned både lyktestolper, pudler og andre Beliebers.

  Synes du de er dumme? Så les videre da vel..

  Jeg er en av de som blir lettere sagt irritert over hvor forferdelig synd på seg selv alle disse menneskene som ikke er Beliebers synes. Ja, jeg er helt enig i at det går for langt når selvmordstruslene flyr fordi man ikke får tak i en billett og når det går fysisk utover andre mennesker og gjenstander som biler. Da har det gått for langt, MEN, det er likevel et stort men der. Det er veldig "in" å både elske og hater Justin Bieber og Belieberne selv, men selv synes jeg det er fantastisk å følge med på. Hvorfor det blir så til det ekstreme her i Norge kan det være flere grunner til, men en av disse tror jeg rett å slett er fordi vi nettopp bor i lille Norge hvor det største som skjer i løpet av et år er 17.mai talen til Jens Stoltenberg. Ingenting stygt om talen, den er flott og 17. mai er både en viktig dag men også en morro feiring for mange. Likevel skjer det ikke mye i Norge, og det å være "fjortis" og ha et så stort Idol som det Justin Bieber er for så utrolig mange unge mennesker, ja da er det ikke rart Norge blir snudd opp ned på disse dager. Det som plager meg er alle som klager, syter og griner seg over hvor forferdelig patetisk disse jentene ( og noen gutter ) er. De legger ut om hvor pinlig dette er, og det er ingen ende på denne klagingen deres. Men herregud da, sier jeg! La nå jentene få ha et Idol og faktisk glede seg over noe som er så stort som skjer i deres verden, og som nesten garantert har skjedd i din også.

  Kjenner du igjen ditt eget Idol?

  Har dere glemt hvordan mange av dere var på den tiden? Har dere glemt hvem som var deres største Idol og hvordan dere selv kanskje oppførte dere? Selvom Belieber fansen er av det helt ekstreme, er jeg sikker på at mange av dere som klager også hadde et stort Idol hvor dere kunne finne på å oppføre dere som hodeløse høns hvis vedkommende skulle ha konsert og dere fikk muligheten til å møte Idolet deres. Unge jenter har besvimt og vært gale i alle år. Hvorfor forsøke å ødelegge gleden og regelrett mobbee Belieberne? For det er nettopp det jeg ser skjer mange steder. Jeg kan ta eksemplet med de jentene som hadde kjøpt Meet & Greet billetter og som ikke fikk sagt nesten et eneste ord til Bieber selv, på tross av at de hadde betalt over 3000,- ( kilde og link til artikkelen HER ) Bieber var over 2 timer forsinket, og når de forsøkte å få sagt et par setninger til han, var alt de rakk et raskt bilde for deretter bli fysisk puffet bort av vaktene. I artikkelen står det at de ble skuffet, noe jeg såklart forstår. De har betalt for Meet & Greet noe som skulle tilsi et bilde og et par utveklsinger av setninger uten å bli skyvet bort som om de var søppel. Jeg ble faktisk forbanna på jentene sine vegne da jeg leste artikkelen, og forstår godt at moren ble forbannet.

  Og så kommer det overraskende da, eller kanskje ikke så overraskende men heller kvalmende; nedover i kommentarfeltet sitter voksne mennesker og ler så tårene spruter ned på tastaturet. Åh så fantastisk morro dette var da, for noen dumme Beliebers som trodde de skulle bli invitert på vafler og en prat over en kopp te. Jeg ble faktisk helt satt ut, og måtte forsvare disse jentene i kommentarfeltet selv. Hvorfor sitter voksne mennesker å ler av unge jenter som opplever å bli avvist og behandlet som dritt  av vaktene da de endelig får møte det store Idolet sitt som de attpåtil har betalt flere tusen for. Nei, jeg hadde krevd pengene tilbake og ber dere godt voksne  mennesker om å roe dere ned i kommentarfeltene. Det er ikke Belieberne som er idioter, det er dere som mobber dem.

  Det er snakk om at Justin tilbringer 3 dager i Norge i år, og at dette pryder avisene og alle nettsteder som finnes, ja tilogmed min blogg, hvis det er så forbanna plagsomt og fælt så hold deg unna det da. Nå er det sikkert noen som skal fortelle om at joda, men de bor i Oslo og der går det ikke an å holde seg unna det. Og jeg har sagt at jeg er enig i at det kan gå for langt når det ender opp med at folk blir skadet. Men de som generellt bare klager over at de blir så flaue at de har lyst å stikke hodet i jorda, ja da får dere gjøre det og la jentene få se sitt store Idol og få oppleve sin store drøm uten at de trenger å bli hakket på.

  Jeg husker selv i min tid, da var det Spice Girls og Backstreet Boys som var de store, og soveromsveggene mine i tillegg til hele soveromstaket mitt var prydet av plakater. Skrivebordspulten min var full av tomme pepsi max flasker jeg kun hadde kjøpt for å få det lille bildet av Spice Girls som var festet på dem, jeg hadde haugevis med klær, smykker, armbånd, parfymer, ringer, blader, sko, kameraer og tusen ting til som var enten med Spice Girls eller Backstreet Boys på. Vi så filmer og dokumentarer om dem om og om igjen og vi danset til sangene og musikkvideoene deres foran Tv'en i stua til mamma sin store "fryd" i haugevis med timer hver dag. Tårene trillte da vi så dem på tv eller film og vi kunne alle sangene utenat. Jeg fikk tilogmed dratt på Spice Girls konsert og da skal jeg love dere at det var i ekte Belieber stil med skrikende stemme, tårer som spruter og rett og slett en stk gal tenåring sammen med min søster, mamma og vår tante.

  I min voksne alder har jeg hatt den store gleden av å endelig få dra på Backstreet Boys konsert med min søster. Det er noe vi hadde drømt om hele livet og vi bestemte oss for å kjøpe ekstra billett hvor vi fikk være med på rehearselen til Backstreet boys i tillegg til å hilse på og få tatt bilde sammen med. Vi gledet oss såklart, men vi er jo voksne mennesker og klarer såklart å oppføre oss deretter, eller gjorde vi virkelig det?

  Åneida, det var nerver i spenn, svette, tårer og ikke minst skriking. Det var ikke bare oss, det var en venninne til og hun reagerte på samme måte i tillegg til alle de andre voksne jentene og damene som var der. Da jeg endelig kom inn og fikk sett Backstreet Boys på scenen under rehearselen begynte tårene å trille, jeg forsøkte å stoppe dem men jeg kunne ikke. Jeg ble faktisk fysisk dårlig og begynte å skjelve. Aldri i min villeste fantasi hadde jeg trodd jeg kom til å reagere på den måten nå som jeg er voksen. Jeg kikket rundt meg, og det var en hel haug med voksne jenter  som oppførte seg likedan og også verre enn oss. De hoppet opp og ned i høye hæler og pelskåper mens tårene trillet. I køen ble det verre, da vi var på vei til å møte dem og det første som skjedde etter jeg tok Brian i hånden for å hilse på var en total blackout. Det føltes ikke som jeg var meg selv, og det var en helt uvirkelig opplevelse. Vi ble spurt om vi var søsken av Howie og det gjorde bare alt enda mer villt. Denne dagen var vi virkelig 100% fjortis igjen og rett etter møtet med dem var vi i ørska. Vi gråt, ringte til mamma og skrek i telefonen. Vi var 3 voksne jenter som hoppet opp og ned i senga på hotellrommet og endte til slutt opp med å sparke hull i minibardøren.

   Det er noe av det største jeg har opplevd i livet og jeg kan enda kjenne det på kroppen. Så til alle dere som regelrett mobber Belieberne, ta en skikkelig god titt på dere selv, tenk tilbake og enten du vil innrømme det eller ei, det var slik for deg også en gang i tiden. Om det ikke nødvendigvis var akkurat DU som var megafan så var det garantert mange rundt deg. Å ha et stort idol som tenåring er en del av det å være tenåring og også noe av veien til å finne sin identitet og tilhørighet. Det er faktisk helt normalt uansett hvor mye du rister hodet ditt, irriterer deg, klager og ergrer deg.

  Så slutt å mobb Belieberne, for du var nesten garantert ikke bedre selv, og om du var det gir det deg uansett ingen rett til å hakke ned på unge jenter. Du holder nok ut resten av disse dagene også, forsøk å gled deg på deres vegne og forsøk å husk tilbake selv. Husk, Belieberne var ikke dem som oppfant raseringen, hylingen, skrikingen og besvimelsen, dette har eksistert siden fra før The Beatles, og de skrek sikkert på Mozart sine konserter også.

   Hvem var / er ditt store Idol?

  Hva tenker du rundt voksne mobbere av Beliebers?

  Har de glemt at kua selv en gang var kalv?

  Del gjerne synspunkter i kommentarfeltet.

  214 kommentarer

 • Beste dagens outfit
 • Livet som smellfeit!

  • 02.04.2013 - 19:59

   

  I dag tenker jeg å ta opp et tema som er blitt mer eller mindre litt tabu å snakke om, fordi mange opplever å føle skam over noe som absolutt ikke burde eller skulle være nødvendig å føle skam over.

  Nemlig dette med klesstørrelser.

  Vi er så opphengt i størrelser, og vi sammenligner oss med hverandre hele tiden og med hvilke størrelser både venninner og andre bruker. Her kan jeg bare si at det å være ei jente med store hofter både har sine fordeler og ulemper, men det å være jente med store hofter da jeg var yngre var alt annet enn positivt for meg personlig.

  Jeg opplevde at alle andre hadde mindre rumper og hofter enn meg, og at jeg var både høyere enn de andre og ikke minst hadde jeg mye større hofter, noe som førte til at jeg slet enormt med å finne klær som passet meg godt nedentil. Jeg passet ofte buksene helt perfekt oppover benene men så kom det til hoftene og der gikk de ikke lenger opp, ei heller fikk jeg kneppet dem. Jeg begynte å hate hoftene mine og hadde tanker om at jeg bare ville få dem bort, koste hva det koste vil. Jeg fantaserte om å "skjære" dem bort og det som verre var. Jeg har alltid tiltrukket det motsatte kjønn mye, og tilogmed mye mer enn mange av mine sylslanke venninner med små hofter. Blant guttene fikk jeg alltid høre hvor fint og flott det var med hofter og former, mens jeg selv bare hadde lyst å gråte hver gang jeg tenkte på det eller hver gang en gutt minnet meg på hvor fint og kvinnelig det er med store hofter. Jeg ville jo ikke være noe annerledes enn de andre, eller se mer kvinnelig ut.  Med årene har dette normalisert seg og her og nå i dag er jeg som mange av dere vet, veldig fornøyd med meg selv og ikke redd for å si det. Men dette har som sagt tatt sin tid, jeg er nå 25 år og veien hit har vært lang. Selvtilliten min er i orden, og jeg vet at min kropp er flott som den er, selvom klesindustrien forteller meg at jeg er smellfeit. Fordi jeg ikke kan bruke small i bukser pga hoftene mine, og fordi jeg har mye kvinnelige former. Beyonce, Kim Kardashian, Jennifer Lopez og mange andre fantastisk vakre kvinner har det samme problemet og har snakket åpent ut om dette. Det er så lett å sammenligne seg selv med alle andre, men det man må gjøre heller er å se på hva som er fint med akkurat deg, og du må aldri tro du er alene om å føle det slik eller ha de tankene, det er helt normalt men det burde ikke være slik. Jeg bruker klær i alt fra small, medium, large og tilogmed xl. Alt kommer an på hvilket plagg og hvilken leverandør.

  Det viktigste for meg nå er ikke størrelsen men hvordan klærne sitter på meg. Det viktigste for meg er at jeg skal like meg selv og ikke hva en klesindustri forteller meg. Om de forteller meg at jeg er smellfeit pga mine hofter, får det så være. Jeg spiser variert og normalt sunt, jeg trener fast og jeg har en sunn og frisk kropp som jeg er både glad i og stolt av. Det ønsker jeg at også alle dere andre som kanskje kjenner dere igjen også skal føle, uansett hvilken kroppstype dere har.

   Ikke la en klessindustri fortelle deg at du er feit, når du selv ser hva som er i speilet. Er det fett eller er det former? Og hvor mye har det egentlig å si, det du ser i speilet? Nå er det nesten blitt slik at vi kun ser på størrelsene og ikke på hvordan kroppen vår faktisk er og ser ut. Det må vi slutte med, vi må slutte å sammenligne oss med andre og heller sammenligne oss med oss selv. Jenter med former er og blir fint, like fint som jenter med mindre former kan være, alt kommer ned på personen og ikke på en størrelse uansett om man er xs, medium, xl eller xxxl. Den dag i dag, vet jeg at guttene hadde rett og den dag i dag er jeg stolt av meg selv og min kropp, noe jeg synes du også skal være. Vi har alle noe å være stolt over og glad i med oss selv, så slutt å se feilene dine, men se heller på alt som er bra med deg. Til syvende og sist, og jeg kan aldri få sagt det nok, alt handler ikke om hvordan man ser ut, men hvordan du er som person. Vær glad i deg selv for den du er, på godt og vondt.

   Hva mener du om det klessindustrien forteller oss i dag?

  Opplever du selv presset eller har du opplevd det tidligere?

  Del også gjerne andre tanker og synspunkter i kommentarfeltet.

  173 kommentarer

 • Beste dagens outfit
 • Jeg har kostet Cirkus Merano ca 30.000kr så langt

  • 28.03.2013 - 20:15

   

   Jeg tenkte nå at jeg skulle oppdatere dere litt om hvordan det gikk etter sirkus innlegget jeg skrev for 4 dager siden. Innlegget kan du lese HER! om du ikke har fått det med deg.

  Tilbakemeldingene har vært enorme og med over 1200 delinger på facebook uoppfordret fra folk, innlegget lå ute i Nettavisen i 3 dager på rad og lå også ute på blogg.no sin Facebookside , så føler jeg virkelig at innlegget har nådd ut og både fått nye mennesker til å åpne øynene for hvilket grusomt konsept dyr på sirkus er, og de som allerede har tatt avstand til å huske på hvorfor. Både innboks her på bloggen, mail, facebook og i kommentarfeltet her på bloggen har det rent over av tilbakemeldinger fra folk som skal slutte å gå på sirkus. Jeg gjorde et litt morsomt overslag av ca hvor mange som sier de ikke skal gå på sirkus mer. Så jeg kom frem til at legger vi til grunne fullprisbilletter hos sirkus Merano bare for å ta et eksempel, så har sirkuset tapt nærmere 30.000kr så langt på personer som fra nå av nekter å gå på sirkus med dyr. Dette er nok noe flere mener er dumt, men noe jeg synes bare er fantastisk så lenge de fortsetter å holde dyr. Slutter de med dyr på sirkuset, ønsker jeg dem ikke annet enn lykke og hell for sirkus er i utgangspunktet et bra konsept.

   

  Jeg ønsker nå å ta opp litt av også de tilbakemeldingene jeg fikk som ikke var fullt så positive, for å legge frem mine synspunkter her og forklare litt dypere.

   En ting som gikk igjen et par ganger i kommentarfeltet var at om jeg skal begynne å snakke om dyr og elefanter på sirkus, burde jeg også snakke om hundehold, kattehold etc etc and you name it. Jo, det skjer alltid noe fælt i verden og vi kan ikke løse verdensproblemer med et eneste blogginnlegg, det vet både dere og det vet jeg. Men det enkelte må forsøke å forstå, er at jeg umulig kan skrive om all verdens problemer i ett eneste innlegg, og at jeg da derfor velger å konsentrere meg om forskjellige temaer stykkvis som jeg skriver innlegg om. Dette blir det samme som om jeg skulle kommet med skjønnhetstips i et innlegg, hvor da leserne krever å få absolutt alle skjønnhetstips jeg kan og har lært iløpet av livet i dette innlegget. Da hadde det for det første blitt et altfor langt innlegg og for det andre, ingen hadde lest det eller klart å fokusert på temaet for det hadde blitt for mange.

  Selvom jeg velger å fokusere på dyr i sirkus akkurat denne gang, kan det være jeg fokuserer på noe annet neste gang. Som da jeg foreksempel skrev om homofili. Det er fullt mulig å varierere både temaene og innleggene sine, med å skrive om hjertesaker som bryr meg og som står meg nært, og det kommer jeg til å gjøre også.

  Det ble også nevnt at jeg ikke skal skjære alle over en kam, som er noe jeg gjerne vil ta opp her. Såklart sier jeg ikke at alle sirkus i hele verden bevisst mishandler elefantene sine, men at noen gjør det og at de som gjør det også er nevnt i innlegget, er fakta. Jeg sier heller ikke at dyretrenerne ikke kan være glad i eller bry seg om dyrene på sirkuset, men det jeg mener er at uansett hvor god intensjon de har, passer det seg ikke å ha ville dyr som elefanter på sirkus, uansett hvor godt man behandler dem. For å sette det på spissen, hvis jeg ville hatt en elefant her i toppetasjeleiligheten min som er 100 kvm, hadde dette vært dyreplageri selv om jeg hadde blitt både glad i og tatt vare på elefanten så godt jeg kunne og selvom jeg hadde gitt han navnet "Dumbo". Det hadde likevel blitt galt, uansett hvor gode intensjoner jeg har, fordi jeg ikke er i stand til å gi Dumbo det han trenger i en leilighet, og det samme blir det på et omreisende sirkus, enten vi vil innrømme det eller ikke.


  Bildet er lånt fra Dyrsrettigheter.no

  Ei heller er jeg slik at jeg kun bryr meg om dyr jeg "velger" å bry meg om. Jeg har vært dyrevenn fra da jeg var liten og jeg gjør det jeg er i stand til per dags dato for å hjelpe til. Det er nemlig ikke slik at om man ikke kan gjøre alt rett på en og samme tid, at man heller skal velge å ikke gjøre noe. Det blir bare dumt og svart hvitt tenking. Blir litt som å si " Jeg spiste en sjokolade i dag, derfor gidder jeg ikke løfte på rompa mi og trene for det MÅ være enten eller, så da kan jeg like godt bare sitte her og legge på meg".  Men ja, jeg gjør det jeg kan for å hjelpe og jobber hele tiden med å kunne gjøre mer. Derfor velger jeg å også bruke bloggen min til temaer som engasjerer meg da jeg har såpass mange lesere at forhåpentligvis når det ut til folk. Dette beviset fikk jeg da jeg skrev om den nydelige katten Sobia som ikke fikk seg et hjem på over 5 år grunnet hennes utseende og at folk generellt syntes hun så litt morsk og skummel ut. Jeg skrev et innlegg om henne for å engasjere leserne mine, og hun fikk et hjem under en uke etterpå det innlegget da en av mine lesere så innlegget og åpnet hjemmet sitt for henne. Da har jeg vært med og gjort en forskjell, og det betyr dermed ikke at jeg driter i alle andre katter som trenger et hjem. Vil du lese innlegget om katten Sobia kan du finne det HER og innlegget med nyheten om at hun fikk seg et hjem HER.

  Om innlegget mitt om sirkusdyr får bare to personer til å boikotte sirkus som bruker dyr og informere andre om dette, har jeg gjort mitt og er fornøyd, og innlegget fikk faktisk så overveldende mange til å engasjere seg, slik at det viser seg atter en gang at det nytter å forsøke å gjøre en forskjell.  Å ha en "rosablogg" slik som jeg har, kan man faktisk velge å også bruke til noe positivt. Hvis jeg ikke hadde hatt innlegg om hverdagen min, antrekk, mote, skjønnhet og lignende hadde jeg ikke hatt nok lesere til å kunne nå ut til over 2000 mennesker med også de viktige temaene, slik som dyr på sirkus, homofili, nettvett og andre temaer jeg har skrevet om. Og slik er det bare med den saken.

  Litt mer bakgrunnstoff angående dyrehold på sirkus, avsløringer og annet kan du finner HER, HER, HER , HER og HER ( NB! Kan virke støtende)

  Hva mener du om dyr på sirkus og lar du deg påvirke av hva en "rosablogger" mener om saken?

  Vil du også være med i fremtiden med å rive ned plakater og si aktivt nei til dyr og elefanter på sirkus?

  Har du flere meninger og synspunkt rundt både rosabloggere, dyr på sirkus og blogg som påvirkning, del det gjerne med oss i kommentarfeltet.

  75 kommentarer

 • Beste dagens outfit
 • Mishandlet og krenket daglig!

  • 24.03.2013 - 16:51

   

  Det var faktisk en av dere flotte lesere som ga meg ideen om å skrive om noe som jeg personlig blir dårlig av å skrive om. Jeg burde skrive mer om disse tingene, siden dette er ting jeg engasjeres av, men noen ganger gjør det så vondt at jeg bare skulle ønske jeg kunne lukke øynene slik at alt forsvinner. Men ved å lukke øynene får man ikke gjort mye med noe som helst.

  Sirkus.


  Tenker du morro, familier, latter og underholdning? Jeg tenker lidelse, dyreplageri, smerte, kvalmende og sykt. Det er absolutt ingenting med sirkus som bruker dyr jeg synes er positivt med. Folk kan bare begynne å snakke så mye bullshit og løgner de vil om at "joda elefantene har det jo bra, de får jo mat og kos og sånn liksom.." Jeg spyr bare av tanken og vet ikke om jeg skal rive av meg håret eller gråte. Men istedetfor velger jeg å skrive ned tankene og skal prøve å gjøre det mer fremover når det er noe jeg bare vil få ut.

  En dag sist sommer var jeg på vei til byen i høye hæler, rød dressjakke, krøller i håret og en liten snerten veske. Jeg bestemte meg for å labbe ned til byen i det varme sommerværet og på veien nedover fikk jeg et syn mot meg som gjorde meg forbanna og illsint på stedet. Cirkus Merano lyste mot meg med store plakater stripset fast til alle lysstolpene jeg skulle gå forbi. Det var ikke snakk om små, søte plakater som er teipet fast. Neida, her var det like store plakater som de bruker når de reklamerer for Monstertruck show her om sommeren og de var stripset fast pga tykkelsen.

  Der og da kastet jeg vesken og dressjakken fra meg og begynte å rive. Jeg klarte ikke å rive plakaten i stykker med det første for den var så tykk og det var nesten umulig. Men jeg endte opp med å rive bit for bit i en evighet før jeg til slutt hadde revet ned hele plakaten, og det gjensto ihvertfall 10 igjen. Bilene tutet og dere kan tenke dere det synet? Det driter jeg i for etterpå falt noen tårer og jeg gikk videre mens jeg forbannet Cirkus Merano.

  Er du en av de som ikke bryr deg om at de holder dyr i sirkus? Som forteller deg selv at det er greit fordi ungene liker det og fordi elefanten får kos og mat? Da skal jeg fortelle deg noe annet og jeg håper du får deg litt av et sjokk.

   

  * En elefant i det fri kan bevege seg opptil 195 km på et døgn. Dette er da 19 og en halv mil.

  * En elefant beveger seg på en gjennomsnittlig dag 25 km.

  * En elefant spiser vanligvis kontinuerlig og konstant hele tiden mens den er våken.

  * Elefanter er ekstremt sosiale dyr og på sirkus Merano fraktes elefantene rundt i en trailer hele sesongen

  * Det har blitt dokumentert stress og stereotypisk adferd hos dyrene hos Merano både av NOAH og av Mattilsynet

  * Det har blitt avslørt både krenkende og smertefull trening av Meranos elefanter

  * Det har blitt avslørt både sår og skader på mange av dyrene i tillegg til trang oppstalling både under transport og når sirkuset er i byene

  * Cirkus Arnardo er minst like ille og etter gjentatte overgrep og dyremishandling er Arnardo nå synonymt med dyremishandling.

   


  Baba er bare en av mange sirkusdyr over hele verden. Etter 2013 skal hun pensjoneres som sirkuselefant. Jeg håper at Cirkus Merano ikke skaffer seg enda en ny elefant, og jeg håper de også slipper fri kamelene, hundene, kattene, papegøyen og endene. Desverre så tror jeg ikke dette kommer til å skje. Et sirkus som kaller seg Norges National Cirkus og som er så innarbeidet som merkenavn burde gå i bresjen for dyrefritt sirkus. Merano har klovner, sjonglører og akrobater i verdensklasse. Merano har en verdensmester i diablo, samt en buktaler. La oss håpe at vår definisjon av sirkusmorro i framtiden vil være utrolige menneskelige prestasjoner, og ikke dyr i fangenskap.


  ( Bildene er hentet fra sirkus generellt og ikke Merano eller Arnardo spesielt)

  Forby dyr i sirkus nå!

  Hva kan du gjøre? Se denne linken HER!

  HER kan dere også se liste over sirkusene som ikke bruker dyr.

  Mer bakgrunnstoff og videoer finner du HER, HER, HER og HER (Nb! Kan virke støtende)

  Hva er ditt syn på dyr i sirkus? Del gjerne synspunktene dine i kommentarfeltet.

  Vil du være med å boikotte sirkusene som fremdeles bruker dyr?

  Nå kan dere lese den siste oppdateringen HER

  185 kommentarer

 • Beste dagens outfit
 • Katten som ingen ville ha..

  • 17.03.2013 - 22:47

   

  Jeg er ganske sikker på at mange av dere husker innlegget jeg skrev om vakre Sobia, katten som ingen ville ha. Hvis dere ikke husker, eller ikke har sett dette innlegget finner dere det HER.

  Akkurat som meg, reagerte svært mange av dere lesere med å kjenne tårene komme og at hjertet begynner å blø. Slike ting gjør så mye med meg, det rører så sterkt hos meg som person og fra øyeblikket jeg så at Sobia trengte et hjem, var jeg bestemt på at her må det da være noe jeg kan gjøre, annet enn å kun få vondt og snufse.

  Derfor lagde jeg innlegget, og nå i dag bare 5 dager etter har Sobia kommet til et trygt, godt og kjærlig hjem hos en av mine lesere (http://tonetrollet.blogg.no/)  som så dette innlegget. Hun har et stort hjerte og dere kan lese innlegget hennes når hun hentet Sobia på bloggen hennes HER. 


  Bildet er lånt fra Facebooksiden til Dyrebeskyttelsen Norge, avdeling Farsund.

  Det jeg ønsker å si til dere, er at om dere noen ganger tviler på om det er vits å prøve å hjelpe, så aldri tvil. Det er ALLTID noe som nytter og som gjør en forskjell, som i dette tilfellet her.

  Jeg ble så glad da Tone fortalte at hun har hentet Sobia, at tårene bare trillet.

  Takk for at det finnes slike mennesker og for at Sobia endelig får det kjærlige hjemmet hun trenger

  :*

  91 kommentarer

 • Beste dagens outfit
 • Vær så snill og hjelp!

  • 12.03.2013 - 14:22

   

  Hjertet mitt blør, det stikker og blør og tårene triller..

  Dere som kjenner meg vet hvor høyt jeg elsker dyr, jeg har hatt katter hele livet og kunne aldri tenkt meg et liv uten. Selv har jeg 3 lykkelige katter og kan derfor ikke gjøre mer enn å dele dette og lage et innlegg om det på min egen blogg i håp om at det er noen andre der ute som vil være med å gjøre en forskjell. Kan du ikke selv adoptere denne vakre jenta, vær så snill og del dette på bloggen eller Facebooken din.

  Denne teksten og bildene er lånt fra Dyrebeskyttelsen Norge, avdeling Farsund sin Facebookside HER

  ...ingen velger Sobia... I 5 år har Sobia ventet på at noen skal velge henne.. Av disse 5 årene har hun bodd i Kattestua i hele 3 år!!!

  Hun er den som har bodd her lengst- og nå blør våre hjerter alvorlig for Sobia; hun er tydelig ulykkelig- og hun blir mobbet av de andre kattene...Hun har det tøft.... Hvorfor ingen velger henne? Vel, vi vet hvilken gojente hun er, men hun har spesielle øyner og farger som gjør at hun alltid ser morsk ut. Hun har tette øyekanaler som forsterker dette inntrykket. I tillegg er hun en bestemt dame som bare vil bli kost med i og rundt fjeset.trolig skyldes motstanden mot å bli kost på resten av kroppen livet og behandlingen hun fikk før hun kom til oss.. Hun hadde det ikke godt.. Men der må da finnes et nydelig hjem til henne likevel der ute? Som ser og forstår- og som kan tilby henne kjærlighet og trygghet? Det må være et rolig, voksent hjem- som ikke har mange katter fra før. Hun omplasseres vederlagsfritt mot et godt liv ♥ noen må da se skjønnheten bak det tøffe ytre... Ta kontakt med oss om du vil adoptere Sobia ♥  Hadde ikke jeg hatt 3 katter her jeg bor, hadde jeg kjørt til Farsund i dag og adopert denne vakre, nydelige og ulykkelige jenta for å gi henne et godt og omsorgsfullt hjem som hun har ventet så lenge på. Vær så snill og hjelp henne med å få et godt hjem! Del dette på Facebook eller bloggen din! Det betyr alt!

  Hjelp henne!


  Kontakt: dnfadopsjonkatt@gmail.com


  DEL VIDERE mine lesere eller vær den som selv gir henne et godt hjem! Det kan bety alt for Sobia!

  129 kommentarer

 • Beste dagens outfit
 • Wow! For en selvdigger!

  • 11.03.2013 - 21:42

   

  Vi har ikke lov til å fortelle, si eller synes nesten noe som helst lenger uten at det blir noe drama ut av det. Synes man selv man er pen, er man selvdigger, synes man selv man er mindre pen, har man dårlig selvtillit og bør skjerpe seg for å se hvor flott man er. Synes man selv man er flink til noe skryter man, synes man at man ikke er flink til noe, har man ingen tro på seg selv og må skjerpe seg enda en gang.

  Er det rart det blir bare et eneste stort kaos? Jeg sier heller som så at man har lov til å fortelle seg selv at man er flink til det man er flink til, man har lov til å synes man selv er pen uansett hva andre synes, ikke la andre trøkke deg ned i søla fordi de ikke takler folk med selvtillit og et godt selvbilde. Det er snakk om å finne en sunn balanse med det å ha det bra med seg selv og like den man er, uten å være "blærete". Jeg tror det er den "blærete" delen folk er redd for. De er redd for at man skal få for mye av det gode slik at det er viktig for dem å forsøke å passe på å hakke litt ekstra slik at det ikke blir for mye godt selvbilde hos et annet menneske. Er det ikke helt fantastisk idiotisk?

  Har dere ikke merket at hvis det er noen som oppleves som litt for "vellykket" er det alltid en hel del som bare gnir seg i hendene etter å få jekket dette mennesket ned, mens de samtidig skal hjelpe bestevenninnen sin som har så dårlig selvbilde at hun ikke klarer å gå i kjole til bursdagen sin? Hvor dobbeltmoralsk er ikke det? Har noen først kommer seg opp, skal de trøkkes langt ned igjen, mens hvis noen ligger langt nede skal de løftes opp.

  Nei, jeg synes rett å slett vi alle bare skal være glad for at vi er den vi er, for at andre er den de er og for at selvbilde og selvtillit er noe som faktisk bør bygges opp og deretter aksepteres at er mulig, viktig og lov til å ha.

  Er dere ikke enige?

   Opplever dere å bli hakket på, fordi dere liker og akseptere dere selv for den dere er, eller kanskje hvis dere har talent innen noe?

  Fortell gjerne i kommentarfeltet.

  115 kommentarer

 • Beste dagens outfit
 • Disse kommentarene får meg til å..

  • 28.02.2013 - 22:13

   

  Smile stort!

  Jeg ville bare bruke et eget lite innlegg til å først og fremst takke for all responsen på innlegget jeg skrev i går "Silikonoperasjon pga en dårlig dag!" som dere finner HER. Ut ifra de aller fleste kommentarene jeg fikk på dette innlegget, viser det seg at budskapet mitt har kommet frem. Budskapet er nemlig at uansett om du velger å ta plastisk kirurgi eller ei, så jobb med deg selv først og underveis og resten av livet. Du skal trives med deg selv, og ikke bare med utseendet ditt. Liker du ikke deg selv fra før av i det hele tatt, er det liten sjangs for at en operasjon vil fikse dette. Husk at du har god tid på deg.

     Tommelen opp for alle disse kommentarene og enda flere i innlegget!

  http://alinab.blogg.no/ HER,   http://hakunamatata.blogg.no/ HER,   http://kristine95.blogg.no/ HER,   http://monicaprover.blogg.no/ HER

     Det er disse tingene, budskapet, dere lesere, hvis mitt innlegg kan bare få én av dere til å tenke bedre om dere selv, så betyr det alt. Dette er det bloggingen betyr for meg, jeg synes dere er helt utrolige.

  :*

  53 kommentarer

 • Beste dagens outfit
 • hits